Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7420602 www.bgdnes.bg

Баща сводник продава жена си и дъщерите си

Сутеньори пребиват и изнасилват непокорна проститутка

Арестуваните братовчеди заплашвали с палежи непълнолетни момичета и семействата им

Баща сутеньор превърнал в сексробиня дъщеря си, жена си и нейната щерка, установяват разследващите в Благоевград. Сводниците от Кочериново Пламен Методиев и Калоян Георгиев бяха оставени в ареста, след като окръжният съд в града потвърди наложените им мерки "задържане под стража".

Реклама

Двамата братовчеди са обвинени от прокуратурата в трафик на жени с цел сексуална експлоатация, които предлагали платена любов в квартири и хотели. Повечето от проститутките са непълнолетни, като сред тях са родната и доведената дъщеря на Калоян, който заедно с Пламен ги превърнали в машина за пари. Според събраните доказателства жените предлагали услугите си в сайтове, както и в няколко профила във фейсбук на Пламен. Любопитна подробност е, че той се кръстил в мрежата "Министъра на любовта", копирайки "титлата" на известния сутеньор Марто Дебелия. Другите имена, които е ползвал ромският сутеньор, заел мястото на осъдения Марто, били "шефа на кефа", "Пламен играчът", "треньора на играчите". Пламен качил на профилите си свои снимки с пачки с пари и с две от момичета, заснети по бельо, съобщава сайтът "Струма".

Според показанията на една от сексробините - Лорита, тя започнала да работи за Пламен преди две години. Първоначално той й обещал да делят наполовина печалбата, но след това взимал всичките пари и ги внасял в банковата сметка на майка си. Дневно Лорита изкарвала по 400-500 лв. Според нейните изчисления, откакто се хванала с Пламен, тя му е докарала към 17 000 лв. Лорита нямало как да се отърве от сводника, тъй като той я заплашил, че ако се обади в полицията, ще запали нея и близките й. Сводникът бил плътно до труженичката си, карал я на адресите с кола или такси. По този схема работели и другите проститутки. Пламен принудил да извършва сексуслуги и жената на братовчед си Калоян - Илияна. На нея също обещал да делят парсата по равно. Тя действала в хотел или квартира, ползвана от нея и двамата сутеньори. Със знанието на баща си проституирала и непълнолетната Мария, която, докато работела, той бил заедно с Пламен в съседната стая на наетата квартира.

Мария давала парите на баща си, както и на мащехата си, която също проституирала, сексуслуги предлагала и доведената й сестра Наталия. Непълнолетната жрица се свързвала с клиентите от телефона на баща си. Обяснявала им, че продава тялото си, защото баща й бил болен и нямали пари за лечение.

Според криминалисти жените били държани изкъсо от двамата сводници. Едно от непълнолетните момичета било заключвано в стаята и когато успяло да избяга, било пребито и изнасилено от двамата сводници. Насилниците дори поискали пълномощно от баща й да я изкарат в Италия, разказали в показанията си пострадалите жени.

Престъпната схема на братовчедите сутеньори била разкрита от ченгетата, които след получена оперативна информация започнали да ги следят и да подслушват телефоните им. Така се стига до акцията, при която в хотел една от петте проститутки е спипана с клиент от Черна гора. След нея са установени и другите експлоатирани жени, а двамата сводници са арестувани и обвинени преди седмица.

Реклама
Реклама
Реклама