Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7420899 www.bgdnes.bg

Комисар Ханде от "Опасните улици" по Би Ти Ви: За сериала се учех от специалните части

Щастлива съм с Ибрахим Тораман от "Бешикташ", не съм го развела!

Участието в криминалната поредица "Опасни улици" по Би Ти Ви е дебютът пред камера на младата актриса Башак Атъджъ, която се превъплъщава в образа на полицайката Ханде.

Башак Атъджъ е родена на 19 април 1994 г. в Истанбул. След като завършва средното си образование, тя постъпва в приложния факултет на университета "Билги" в родния си град и следва специалност "Мода". "От дете обичах да рисувам и мечтаех да се занимавам с мода. Следях със затаен дъх сериалите по телевизията, но никога не съм си представяла, че един ден ще участвам в популярна поредица", признава очарователната брюнетка.

Реклама

Другата голяма мечта на Башак в гимназията е да посети Париж. Амбициозната девойка се включва в конкурса на компанията "Юниливър" за социални проекти и се класира в челната петорка. Наградата й е пътуване до международния филмов фестивал в Кан. Там Башак е завладяна от мисълта да опита късмета си в актьорското поприще и след завръщането си в Турция се записва в агенцията на Тюкер Инанолу. "Докато бях във втори курс на университета, получих неочакваното предложение да участвам в "Опасни улици" от моя импресарио. Не се поколебах нито за миг, тъй като следя сериала от първия му сезон. За мен колегите от екипа се превърнаха в семейство и се надявам да науча много за актьорската професия по време на снимките", казва Башак. Според нея полицейската работа е тежък, но свещен дълг. "След като се присъединих към екипа, разбрах колко трудна е работата на ченгетата. За да се подготвя за ролята, трябваше да се науча да стрелям на полигон, след това посещавах курсове по самоотбрана. Помагаха ни учители от спецчастите. Всичко това ми допадна и смятам, че бих могла да стана добра полицайка", усмихва се красивата изпълнителка на ролята на Ханде.

Самата актриса има физическа подготовка, необходима за убедителното превъплъщение - с години ходи на фитнес, може да направи лицеви опори и коремни преси почти колкото и мъжете в сериала, хвалят я от екипа на сериала.

Засега обаче изгряващата звезда възнамерява да продължи обучението си за моден дизайнер, но след дипломирането си в университета смята да се концентрира и върху актьорската си кариера. "Мисля, че мога да комбинирам всичките си умения - да се занимавам с дрехи, евентуално с рисуване, а мога и ченге да стана, истинско", смее се красавицата.

Въпреки упоритите слухове за любовни отношение на Башак с партньора й от "Опасни улици" - Боач Аксой (Волкан), двамата са само приятели. През декември миналата година турските медии оповестиха връзката на младата актриса с футболиста от "Бешикташ" - Ибрахим Тораман. По това време Ибрахим финализира развода със съпругата си Ейлем след четиригодишен брак. Фоторепортерите улавят с обективите си щастливата Башак в компанията на Ибрахим и сина му Али Ерим по време на разходка в голям търговски център. Ибрахим не прави опит да отрече романтичните им отношения пред журналисти. "Не съм го развела аз, с жена си бяха скъсали много преди ние двамата да тръгнем да излизаме с него", коментира красивата актриса.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама