Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7423816 www.bgdnes.bg

Американец разстрелва семейството си заради българка

Искат му смъртна присъда

Силвия е порноактриса, той й праща 200 000 долара в България

Заради наша порноактриса с псевдоним Силвия американецът Грант Амато разстрелва цялото си семейство.

Кървавата вендета застига родителите му Чад и Маргарет и брат му Коди. Фамилията е ликвидирана след чутовен скандал за 200 000 долара, изпратени на шавлива българка, разкриват медиите зад океана. Телата на тримата са открити в дома им в малкото градче Чулуота, близо до Орландо, на 25 януари т. г. За стореното Грант Амато е заплашен от смъртна присъда.

Реклама

Разследващи разкриват, че Грант е пратен в клиника за секс и онлайн зависимости от семейството си, след като лъсва наяве интернет аферата му с момиче на име Силвия, регистрирано в сайта myfreecams.com. Младежът излиза от лечебното заведение на 9 януари. Убеждава семейството си, че се е оправил и връзката му с българката е приключила.

На 25 януари обаче баща му Чад Амато разкрива, че отношенията между Грант и Силвия не само не са минало, а синът му е пратил 200 000 долара от семейните спестявания в България. Избухва скандал и пристрастеният младеж ликвидира тримата си роднини, без да му мигне окото, твърдят от полицията.

Ден след като са открити телата на избитото семейството, 29-годишният Грант е викнат за разпит в полицията. Той напълно отрича обвиненията срещу него, въпреки че е основният заподозрян. Полицейски кадри от разпита показват 29-годишния Амато спокоен и без емоции. Той нито веднъж не повишава гласа си, но категорично отрича да има нещо общо с престъплението. Опитва се на няколко пъти да натопи единствения си жив брат – Джейсън, за тройното убийство, пишат от сайта "БГ войс".

От показанията на Грант става ясно, че той е имал скандал с баща си Чад, след като той разбира за продължаващата афера с българката в интернет. Разпитът продължава почти денонощие. На третия час от интервюто разследващите показват на Амато снимки от местопрестъплението с труповете на баща му, майка му и брат му. Амато клати главата си, покрива лицето си с ръце и изглежда, че се бори със сълзите си, но продължава да отрича, видно е от кадри на събеседването.

"Баща ти те е нападнал и ти си се опитал да се защитиш?", пита единият детектив.

"Не, не съм извършил нищо от това", отговаря Амато.

В следващия час детективите се опитват да накарат мъжа да признае, но безуспешно. Те му казват, че може да го разберат, ако Амато се е защитавал от баща си, който го е тормозил, но не разбират защо е убил майка си и брат си, който винаги му е помагал и го е защитавал.

По време на разследването се оказва, че Грант Амато си създава напълно измислен образ във виртуалното пространство. Представя се като професионален покерджия, който живее сам и кара БМВ. В реалността обаче Грант обитава дом с родителите си и единия си брат. Той е бивш медицински служител, който е уволнен, след като е обвинен, че е откраднал приспивателното пропофол. Колата, която шофира, е хонда.

Срещу Грант Амато има три повдигнати обвинения за предумишлено убийство от първа степен. От прокуратурата искат за него смъртно наказание.

Реклама
Реклама
Реклама