Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7428073 www.bgdnes.bg

Боевски тайно у нас

Световният и олимпийски шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски се подвизава тайно у нас, докато съдебните власти го дирят под дърво и камък, за да даде показания за бардака "Скандал", научи "България Днес"! От началото на февруари т.г. магистратите от апелативния спецсъд търсят Гълъбин и съпругата му Красимира, за да ги разпитат като свидетели за скандалния вертеп в столичния хотел "Шератон".

Незнайно защо семейство Боевски не са привиквани на първа инстанция, нито са сред подсъдимите като съдържатели на бара. От справки на Гранична полиция стана ясно, че през изминалите 2-3 години щангистът е пътувал десетки пъти зад граница, а последната му регистрация е при напускане на страната на 28 януари през ГКПП летище София.

Реклама

В същото време Гълъбин Боевски е упълномощил адвокат Даниела Дудунска да движи делата на фирмата му "Боевски 2000", става ясно от документи, публикувани в Търговския регистър. За целта на 27 март т.г. е подписал пълномощно, с което дава правата си като управител на дружеството на юристката, за да го представлява пред Агенцията по вписванията. Два дни по-рано той е декларирал, че фирмата му не е извършвала търговска дейност през 2018 г. Това навежда на мисълта, че щангистът си обикаля спокойно из софийските улици, но умело се крие от призовкарите, коментират запознати.

Съдиите са категорични, че няма да оставят Боевски да се измъкне и няма да приключат делото, докато не го открият. На подсъдимата скамейка са бившият съдружник на щангиста Валери Попов, Цветан Тиманов, Георги Андреев, Стефан Марев и Гергана Лазарова. Петимата са погнати като престъпна банда за сводничество, но бяха оправдани на първа инстанция. Защитата се съмнява, че шампионът някога ще бъде открит. "Както никой не разбра защо не си излежа присъдата за куфара с кокаин в Бразилия, така сега никой не проумява защо Боевски не е сред обвиняемите", коментират юристи.

В процеса от килията се включи и синът на Боевски - Пол. Той бе хванат с наркотици през април. В колата му и жилища в столичните квартали "Люлин" и "Младост" ченгетата откриват над 46 грама дрога, скрита в специални тайници - батерии на фенерче. Разследващите обявиха Пол Боевски като заместник в наркобизнеса на опандизения Константин Йорданов - Коце Ламята. Схемата лъснала след посещения на Пол при Ламята в затворническото общежитие в Казичене.

Преди да бъде окошарен, Пол приел призовка за баща си. Тъй като попаднал в кауша, не могъл да му я предаде. Въпреки това 26-годишният наследник решил съвестно да уведоми съда за случилото се. През адвоката си той пуснал писмо, че не е успял да предаде призовката на татко си, понеже в момента се намира в ареста.

Близки до семейството също проговориха пред магистратите. Като разбрали, че Красимира Боевска трябва да се яви в съда, сестра й и трима от братята й от Кнежа се обърнали към Темида. Съобщили, че Красимира я няма и че отдавна нямат контакт с нея и мъжа й.

Отсъствието на семейство Боевски не попречи на съда да разпита десетина танцьорки от скандалния бар. Всички те отрекоха да са правили секс с клиентите, но не спестиха пиперливи подробности за работата си. Някои от момичетата разказаха, че са ползвали псевдоними. Веселка Георгиева избрала да я наричат Дона, а Ралица Ангелова приела името Йоана. "Защо не сте искали да ви се знае името, нали нищо лошо не сте вършили", засече ги съдия Галя Георгиева. Те обясниха, че са с български имена, което затруднявало общуването им с чуждестранните посетители на заведението.

Реклама

"Цяла нощ прекарвахме на дансинга", разказа Дона, с което изуми магистратите. "Е, имахме и почивка. Сядахме при клиенти на бара, ако ни поканят, за да пием по 1-2 питиета, за което получавахме процент", обясни танцьорката т.нар. меню лейди дринкс. "А после какви ангажименти имахте?", поинтересува се съдията. "Никакви. Тогава имах едно дете и бързах да се прибирам вкъщи. Може би се е случвало да ми предлагат сексуални контакти, мъже са все пак! Но никога не съм приемала", каза Дона. Тя уточни, че никога не е виждала Боевски, работила е около месец, след което забременяла и напуснала.

Барманката Мила Ненкова също разказа за дейността на бара и как момичетата са правели компания на клиентите по няколко часа. Случвало се е за поръчка на 3-литрово шампанско "Моет Шандон" да си заслужат събеседник за цяла нощ. "Какво толкова могат да си говорят цяла нощ с клиентите", вайкаха се магистратите. "И аз това съм се чудила", призна барманката.

Курсанти са поемни лица

Курсанти от Академията на МВР са били привикани при акцията на ГДБОП в бара. Това потвърдиха двама вече действащи полицаи, които през 2013 г. са участвали като поемни лица в тараша на "Скандал". Порочната практика за използване на курсанти за гарантиране действията на МВР лъсна и по делото срещу групата за отвличания "Наглите".

Реклама
Реклама
Реклама