Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7430249 www.bgdnes.bg

Обран е братът на фараонката Ружа

Босът на One coin остава без багаж на летище

Най-големият аферист се разминава с присъда

Екип на "България Днес"

Бандити обрали сочения от ФБР за най-голям измамник през последните десетилетия Константин Игнатов. Неизвестните апаши задигнали куфара, телефона и всичките лични вещи от брата на издирваната криптофараонка Ружа Игнатова. За неприятната ситуация съобщава самият Константин в социалната мрежа. Престъплението, което го оставя само с дрехите на гърба му, се разиграва преди кацането му в Лос Анджелис, Калифорния. Часове преди да бъде закопчан на летището от агенти на ФБР, той пише във фейсбус последния си пост. В него определя пътуването си като може би най-лошото през последните години. В този момент обвиненият за измами в размер над 3,5 млрд. долара изобщо не подозира, че думите му ще се окажат пророчески. Факт е, че наистина това пътуване е най-лошото му през последните години, но не заради кражбата на личните му вещи, а защото е арестуван и заключен в затвора на 6 март.

"Може би най-лошото пътуване през последните години е дошло до края си. Откраднаха ми телефона, куфара, всичките ми лични вещи. И познайте какво? Аз бях по-продуктивен, облечен само с анцуг и усмивка, отколкото други с костюм и вратовръзка", споделя Константин с приятелите си в мрежата. Те му отговарят със съчувствие, но подчертават, че това няма да сломи духа на техния лидер.

Реклама

"Може да са откраднали всички материали, но положителните мозъци на капитана са все още активни. Това е силата на onelife", пише приятел на афериста.

Като бос го определят и разследващите, които сочат, че Игнатов е ръководил финансовата пирамида One coin, чрез която от наивни инвеститори по цял свят са измъкнати милиарди долари. И докато сестра му Ружа успява да се покрие, то Константин пада в лапите на ФБР. Седмици преди ареста той се е развихрил и привлича клиенти за бързи печалби от Южна Америка. Наред с бизнес срещите с тях аферистът разпуска на един от най-прочутите плажове - Копакабана в Бразилия, където се отбил след пътуване до Парагвай.

"Ако никога не си бил в Парагвай, направи го, ще се влюбиш в тези хора", споделя впечатленията си босът на финансовата пирамида. Игнатов е пристигнал в Южна Америка от Виетнам, а крайната му цел е Лос Анджелис с междинна спирка в Лас Вегас.

"Минах осем страни за осем седмици, за да достигнем до следващото още по-високо ниво", обобщава последния си рейд по света аферисът. Плановете му за възход обаче са посечени от американските власти, които го прибират в ареста. Игнатов престоява около месец в затвора в Лос Анджелис. Там прави неуспешен опит за самоубийство и е настанен в болница. След кратък престой там е откаран в пандиза в Манхатън, Ню Йорк.

На Разпети петък, 26 април, е минало първото заседание по делото срещу Игнатов. Съдията Хенри Б. Питман е удължил с един месец срокът за разглеждане на казуса - до 27 май. Отсрочката е поискана от представителите на правителството на САЩ. Те са участвали в преговори с адвокатите на задържания, но не са успели да изчистят всички въпроси по казуса, за да се вземе решение по същество.

Реклама
Реклама
Реклама