Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7432573 www.bgdnes.bg

Бърз съд за Събка, опитала да обере китайка

Бързо производство за опит за кражба е стартирало в РУ- Велико Търново, срещу джебчийката Събка, обезвредена от китайски туристи в центъра на старопрестолния град, съобщават от полицията.

Екшънът с китайски хватки се разигра на 1 май около 16,13 часа. Тогава крадлата напада китайска туристка пред местен хотел в опит да я обере. Виждайки как джебчийката дърпа дамската чанта на чужденката, петима нейни сънародници се впускат на помощ. За секунди азиатците успяват да обезвредят крадлата и я натискат към земята. Повикана е полиция и 25-годишната Събка от село Самоводене е предадена на органите на реда. Жената е пратена за денонощие в ареста. Екшънът е заснет и от свидетели и кадри са разпространени в социалните мрежи.

Реклама

От полицията допълват, че Събка е добре позната на органите на реда. Извършвала е подобни опити за пребъркване на чанти и джобове, още откакто е навършила 12 години.

В четвъртък китайците напуснаха хотела във Велико Търново, в който са имали 1 нощувка в рамките на обиколката им из Европа. Те отказаха да коментират случилото се.

Екшънът е заснет и разпространен в социалните мрежи

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама