Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7444341 www.bgdnes.bg

Родителите на убитата Виктория Маринова: Доволни сме от присъдата на Северин

Ако беше обжалвал, можеше да намали наказанието си най-много с 2 г., смята адвокат Андрей Желязков

"Доволни сме от решението Северин Красимиров да не обжалва присъдата си от 30 години затвор за убийството на Виктория." Така почернените родители Георги Маринов и Галя Димитрова посрещат новината, че делото е окончателно приключило, разкри адвокатът им Андрей Желязков пред "България Днес".

Реклама

"Имахме предварителна информация, че Северин няма да обжалва наложеното наказание. Родителите на Виктория са доволни, че няма да им се наложи да ходят на дело и на следваща съдебна инстанция и да преживяват отново ужаса на убийството на дъщеря им. Реално и да беше се стигнало до обжалване, Северин можеше да намали присъдата си най-много с до 2 години. От 30 г. да лежи 28 г.", категоричен е адвокат Желязков.

Северин Красимиров отказва да обжалва 30-годишната присъда, тъй като смята наказанието за справедливо, разкрива служебният му адвокат Иван Дойнов.

Красивата журналистка Виктория Маринова бе изнасилена и убита на 6 октомври м.г. до бетонната алея край Дунав, където спортувала. Северин бе задържан четири дни по-късно в дома на майка си в Германия и бе екстрадиран у нас.

Северин Красимиров застана на подсъдимата скамейка на 22 април т.г., за да отговаря по три обвинения. Първото е за блудствени действия с Виктория Маринова, при които обвиняемият е употребил сила. Второто е за изнасилване на телевизионната водеща, третото - за убийството й, извършено умишлено, по особено мъчителен начин, с особена жестокост, разкри окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

Процесът срещу младия ром приключи само за ден. Северин Красимиров призна всички факти и обстоятелства в обвинителния акт срещу него и поиска делото да бъде разгледано по съкратеното съдебно следствие. Така той си гарантира, че доживотната присъда без право на замяна, която би могъл да получи, ще бъде намалена.

По време на делото срещу младия ром той също изрази съжаление:

Реклама

"Много съжалявам за постъпката си! Искам да върна времето назад, но не мога! Искам да се извиня на госпожа Виктория и нейните родители. Признавам си вината!", каза Северин.

След като присъдата от 30 години затвор бе обявена в дома на Темида, служебният защитник на Северени - Иван Дойнов, заяви, че според него общото наказание трябва да бъде наполовина: 15 години затвор. По думите му по делото има смекчаващи вината обстоятелства - чисто съдебно минало, пълни самопризнания, умствена изостаналост и изразено съжаление от извършеното.

"При така изразеното желание от страна на моя клиент аз нямам избор и трябва да се съобразя с него да не обжалвам присъдата", разкри адвокат Дойнов.

На 6 октомври м. г. България беше потресена от жестокото престъпление разиграло се в Русе. 30-годишната журналистка Виктория Маринова правела сутрешния си крос по крайдунавската алея, подготвяйки се за участие в благотворителен маратон. Северин бил на рожден ден на приятел и пил до 6 часа сутринта. Все още пиян, тръгнал сам да се прибира. Засякъл Маринова, която тичала, и решил да я нападне и изнасили. Проследил я, а когато останали само двамата по алеята, забил лявото си кроше в носа й и я замъкнал в храстите. Телевизионната водеща издъхнала от раните си.

Реклама
Реклама
Реклама