Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7448839 www.bgdnes.bg

Топастроложката Йорданка Игнатова: Чане може да се самоубие!

Заподозреният в разстрела на фризьорката Милена се крие на 10 километра от Костенец

"Съвсем сам е Стоян Зайков - Чане, крие се в околностите на Костенец. Ако е имал някакви планове, да се спаси след убийството на Милена - това няма как да се случи. Остава да се самоубие. Да се търси на 8 - 10 километра от Костенец, посока юг - югозапад. Из храсти, дървета, непознати и неочаквани места, може хамбар или склад. Намира се на сенчесто място, изоставена къща, приземен етаж или мазе, в близост до път. Ще бъде открит, но може да отнеме повече време и усилия."

Реклама

Това е прогнозата на топастроложката Йорданка Игнатова за местонахождението на Стоян Зайков - Чане. 43-годишният бивш затворник се издирва под дърво и камък от полицаи, барети, горски служители и хеликоптер за убийството на бившата си приятелка Милена Шишкова в Костенец. Жената бе открита разстреляна от упор с два куршума в главата и със завързани ръце на метри от дома си в петък сутринта.

Стоян и Милена имат много бурна връзка. За последните 2 години те често се разделят и събират. Милена въртяла успешен фризьорски салон, със Стоян имали и общ бизнес - погребална агенция.

Окончателният разрив в отношенията им настъпва преди 2 месеца. Тогава 43-годишният бивш затворник взима при себе си общия им син Стивън на 14 г. и се нанасят в дядовата му къща в квартал "Полето" в Костенец.

Животът на Милена се превръща в ад след раздялата й със Стоян. Фризьорката е подложена на постоянен тормоз и следене, разкрива нейната сестра Славяна. Жената често забелязвала, че в банята има следи от обувки, някой строшил ключалката на входната врата с отвертка, въпреки че имал ключ за дома й, разкрива още роднината.

Комшии си спомнят, че преди 24 години Стоян запалил междублокова площадка заради друга жена, която искала да прекрати отношенията си с него.

Във фаталната вечер в четвъртък Стоян излиза от своя дом около 20,00 часа, казвайки на сина си Стивън, че ще се върне скоро. Криминалисти твърдят, че най- вероятно рецидивистът се е отправил направо в къщата на Милена. Там между двамата избухва пореден скандал. Причината за жестоката разправия отново била болезнената ревност на Чане, който твърдял, че Шишкова му изневерявала и го прави за смях пред целия Костенец.

Реклама

Стоян напада Милена още в коридора на къщата, пребива я жестоко, след което завързва ръцете й и я прострелва два пъти в главата с преправена въздушна пушка с куршуми 22-ри калибър. След като Милена издъхва пред очите му, Чане изнася трупа й на 15-ина метра пред дома й на ул. "Рила" 63 и хуква да бяга.

На сутринта синът на Милена – Стивън, се събужда и разбира, че баща му е изчезнал. Отива до дома на майка си, където вижда кървавите следи в коридора. Незабавно звъни на леля си Славяна, която живее в близкия град Момин проход. Сестрата на Милена пристига в Костенец и веднага подава сигнал в полицията. Пристигналите на място криминалисти откриват убитата жена на метри от дома й.

Незабавно за издирване е обявен нейният приятел - Стоян Зайков - Чане, за когото се знае, че е бил и в затвора за кражби и хулигански прояви. Повечето жители на квартала описват Зайков като брутален апаш, от когото е пропищял целият град. Съседите му пък твърдят, че не е такъв злодей, но рано е тръгнал по кривия път.

"Сигурно ще го намерят обесен, защото, когато го видях за последно, взе въже", разказа жена, която живее близо до дома на Стоян, пред "Трафикнюз". Съществува версия, че убийството е планирано и Зайков е имал време да подготви бягство.

Преследват го с хеликоптер и спецчасти

Хеликоптер, спецчасти и горски служители издирват 43-годишния бивш затворник Стоян Зайков-Чане.

За него местните разказват, че е много опитен в това да се укрива. Когато се занимавал с кражби от домове и автомобили, почти никога не бил задържан. Имало случаи, в които няколко дни бил издирван, а той се криел в къщата на негов съсед, който дори не разбрал за присъствието му. Едно от нещата, които затрудняват разследващите, е, че от година е без мобилен телефон.

До този момент в полицията са постъпили 10 сигнала, в които се твърди, че Зайков е забелязан. Проверени са, но без резултат. В неделя местен жител твърди, че беглецът е забелязан в района на Горна Василица, където чичото на Чане има имот. Селото и районът около него са отцепени с часове, а полицаите обхождат гората, но без успех. Баретите щурмуват хижи и изоставени къщи в планината. В издирването се включи и хеликоптер, но засега беглецът не е открит. Издирването продължава.

Реклама
Реклама
Реклама