Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7450604 www.bgdnes.bg

Щерката на Радев носи дрехите на мащехата си

Дарина пред папа Франциск в стара рокля на първата дама

Като две капки вода. Така се появиха на няколко събития съпругата на президента Румен Радев – Десислава, и доведената й дъщеря Дарина. Красивата тийнейджърка се появи в рокля, носена преди това на светски прояви от самата първа дама, забелязаха столичани.

Дарина се появи със старата рокля на мащехата си на молитвата на Негово Светейшество папа Франциск в столицата. Черна рокля с разкроена пола, бели маншети на ръкавите и бяла панделка бяха отличителният тоалет на собствената й мащеха, но на събитие няколко месеца по-рано. Смаяните от съвпадението очевидци на еднаквите тоалети веднага заподозряха, че съпругата на президента е дала на Дарина собствената си рокля, тъй като тийнейджърката не разполага с официални тоалети за подобни събития.

Реклама

Причината е, че Дарина не харесва префърцунени тоалети и официални рокли и дори след като татко й пое кормилото на държавата, младата актриса продължи да пътува в рейс 72 и да носи кецове, тениски и дънки. Въпреки че майка й Гинка е известна с безукорна визия и стил, спортната натура в семейството се сблъскала остро с протоколните изисквания на "Дондуков" 2. И се наложило Дарина да заеме роклята на 50-годишната си мащеха, за да присъства в официална дреха при Негово Светейшество. Братът на Дарина, Георги, който също бе на молитвата, също се появи в спортно-елегантен стил - риза и лек панталон вместо в строг костюм. Двете деца присъстваха почти инкогнито и на парада по случай Гергьовден, където Дарина бе три реда в публиката зад баща си - президента. Заради роклята назаем хубавото момиче веднага бе забелязано на молитвата при Негово Светейшество. По-злобливите веднага зашушукаха, че съпругата на държавния глава нарочно дала на завареницата си стара рокля, за да я изложи пред фотографите.

Междувременно, докато съпругът й громеше офшорките на властта, Радева се оплака публично от поредното си пътуване зад граница. Тъй като не се осъществило. Първата дама се възмути от самолетна компания, която отменила полета й за Валенсия без обяснение. Радева трябвало да присъства на събора "На мегдана на Другата България", където родни фолклорни състави от 13 държави се събирали на ежегоден фестивал. "Надявам се да се срещнем догодина във Верона! Ще се постарая да избера сигурна самолетна компания, за да бъда с вас. Още по-тъжно беше, че отменяйки полета ни за Валенсия 2,5 часа преди него, никой от славното летище Франкфурт не каза едно човешко "Съжаляваме за неудобството". Да не говорим за афроамериканката, която подигравателно попита "Можете ли да четете?", разгневи се заради проваления воаяж първата дама.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама