Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7450756 www.bgdnes.bg

БНТ почете Батето

Беше голям, пазеше си ключа от килията в Централния затвор

снимки: авторът

Осем години откакто Иван Славков го няма на този свят, но неговите приятели от БНТ продължават да празнуват рождения му ден на 11 май, както всяка година. Всеки път организатор е най-добрият му приятел Стефан Велев. Той бе вторият човек по времето на "златния период Славков" в първата ни телевизия. "Мислехме, че Иван Славков и Хачо Бояджиев са безсмъртни - каза Стефан Велев, - а виж какво стана."

Днес той пише книга за онези години. "Докато Славков беше директор на БНТ 1972-1982 година, рожденият му ден започваше от кабинета му в телевизията, където се извървяваха всички служители, после в лоби бара на хотел "София", а вечерта по-близките му приятели отивахме на вилата в Бояна", сподели Стефан.

Реклама

Сега честването бе с градинско парти. За ветераните той си остава любимият и най-успешен шеф в историята на телевизионното дело. Вчера на по чаша марково питие се събраха Страхил Гановски, Любомир Коларов, Иво Гановски, Йордан Марчинков, Таня Димитрова, журналистът Янчо Таков и още около 40 човека, станали популярни благодарение на славните Славкови дни, както се изразиха присъстващите.

"Десет години бях в БНТ и те не са никак малко. Всички тук сме изградили началото на телевизията у нас благодарение и на Иван Славков, който направи това телевизионно бъдеще, на което се наслаждават всички сега", сподели Стефан Велев. Присъстващите си спомниха едни от най-колоритните лафове на Батето, а Гановски отбеляза, че той дори си пазел вкъщи ключ от килията в Софийския затвор. "Ами да, на тръгване шефът на зандана му го подарява", каза през смях Гановски.

На вчерашната сбирка присъства и жената на Иван Славков - Валя. За нея времето е спряло, тя е все така хубава и лъчезарна.

"Иван много ми липсва, времето не лекува болката. Но трябва да продължа и затова работя, трудя се, намирам си различни неща, които да правя, за да не мисля", сподели Валя Славкова.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама