Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7451191 www.bgdnes.bg

Министър Румен Порожанов подаде оставка

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов подаде оставка пред премиера Бойко Борисов, съобщиха от правителствената информационна служба.

В мотивите за решението си Порожанов посочва, че не желае атаката срещу него да влияе на работата на правителството. Оставката на министър Порожанов е приета.

Реклама

Напоследък около Порожанов избухнаха два скандала. Първият беше информация, че през 2004 г. си е купил евтин апартамент. Тогава Борисов каза, че по това време Порожанов не е бил в политиката, влиза през 2009 г. Похвали го, че добре си върши работата и каза че министърът е готов да подаде оставка, ако той му я поиска и че ако се установи макар и малка нередност, Порожанов ще си иде.

Вторият скандал бе около декларацията за имущество, подадена пред КПКОНПИ за 2017 г. В нея не е публикувано имуществото на съпругата му. От комисията първо казаха, че Порожанов живее с нея на семейни начала и има право да откаже да бъде публикувана частта от декларацията, която се отнася до нея. После се оказа, че жената му е съпруга, но поради грешка на втората страница на декларацията е попаднала като конкубина. 

Порожанов написа писмо до комисията и поиска да бъде публикувана пълната му декларация. "Механичното пренасяне на ЕГН-то на съпругата му от предходната колона, в която са посочени имената и ЕГН-то за съпругата, в колоната за случаите по чл. 37, ал. 7 от ЗПКОНПИ за „фактическо съжителство на съпружески начала“, не отговаря на действителното положение и не следва да се счита за нежелание за публикуване на информация относно лице, с което се намира във фактическо съжителство на съпружески начала", собщи пресцентърът на Министерството на земеделието и храните..

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама