Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7451467 www.bgdnes.bg

Лакирай си... пищови

Щури идеи за преписвачи 

Етикет на бутилка и листче в сутиена спасяват в трудни моменти 

Матурите идват!

На 21 и 23 май хиляди зрелостници от цялата страна ще се явят на препитвания по български и литература и предмет по избор.

Подрастващите са изключително изобретателни в методите за преписване, за да изкарат висока оценка. В ерата на новото хилядолетие все повече залагат на модерните технологии - най-популярни са малките гласови предаватели в ушите. Но и квесторите се научиха да следят внимателно за измами, така че преписването става все повече "мисията невъзможна".

Реклама

Проверка на "България Днес" показа, че тази година хит са класическите "пищови", които обаче са така маскирани, че са трудни за хващане. Най-оригиналният метод е... да си лакирате подсказките. Измамата може да бъде активирана при момичетата, които си разкрасяват ноктите на ръцете. Между традиционните шарки със ситен шрифт могат да бъдат изписани формули, ключови думи и важни дати.

На матура без вода не се ходи! И никой не може да забрани на зрелостниците да си носят живителната напитка. Етикетът на бутилката също е отлична възможност да предостави убежище на важни данни, които да влязат в употреба по време на изпита. Съдържанието предварително се набира на компютър, а след това се разпечатва на гланцирана хартия. Лепи се на бутилката и воалът - "пищовът" е пред очите ви. Същият трик може да се приложи и върху кутии с натурален сок, ако бъде разрешено внасянето им в класните стаи.

Оригиналността в идеите достига дотам, че и раните по тялото могат да бъдат в полза. Дори не е нужно да имате разкъсвания на кожата, за да си сложите лепенки. А във вътрешната им страна да си напишете образователни жокери, които с леко отлепяне стават достъпни.

Химикалките също са задължителни на зрелостния изпит. А в кухините, където са разположени писците с мастило, винаги може да се постави навита като папирус хартиена подсказка. Разбира се, трябва много внимателно да се изважда, защото, ако квесторът забележи, всичко приключва.

Сред задължителните аксесоари са и обувките. Ако ви стиска, можете да изпишете формули и важна информация върху тях, като само един поглед надолу е достатъчен, за да получите необходимата информация. Препоръчително е шрифтът да е дребен, а цветът на буквите и цифрите да се слива с шарките на обувките.

Реклама

Абитуриентките могат да се възползват и от още едно предимство. С добра подготовка те мога да скрият "пищовите" в чорапогащника или в сутиена си. Все места, на които нито един учител няма да се осмели да проверява.

Ако сте гледали великия филм "Изкуплението Шоушенк", може да заимствате оригинална идея. Героят на Тим Робинс скри малкото си чукче за пробиване на тунел за бягство в Библията. Страниците бяха изрязани по контурите на инструмента, който идеално пасваше в Светото писание и трудно можеше да бъде забелязано. По подобен начин може да скриете мобилен телефон в тетрадка. Но този трик е успешен само при обикновени препитвания, тъй като на матура получавате само няколко листа хартия, които не се вписват в тази хитринка.

Джобовете и ръкавите са други подходящи места за скриването на "пищови", но е необходимо засилено внимание при тяхното използване.

Изкуствена ръка за напреднали

Висш професионализъм е необходим за използването на един от най-оригиналните "пищови" - изкуствена ръка.

Обличате спортно горнище или анцуг, като единия ръкав го натъпквате така, че да изглежда като изпъната ръка, поставена върху чина. А истинската си ръка оставяте отдолу, като свободно можете да я използвате - за ровене в мобилния телефон например. Всеки жест трябва да е изпипан до последния детайл, ако искате успешно да заблудите квесторите.

Реклама
Реклама
Реклама