Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7452313 www.bgdnes.bg

Баскетболната легенда Георги Младенов: "Левски" не са фаворити

"Левски Лукойл" не са чак толкова големи фаворити за титлата в мъжкото баскетболно първенство, смята легендата на българския баскетбол Георги Младенов. "Сините" вече се класираха за финала, след като елиминираха "Рилски спортист" с 3:0. В другия полуфинал "Берое" и "Балкан" ще играят пети мач. Тимът от Ботевград изравни серията за 2:2 с успех в двубой №4 със 110:91.

"Левски ще си има проблеми с другия финалист, без значение дали това е "Берое" или "Балкан" - анализира предстоящия сблъсък за "България Днес" Георги Младенов. - Те показаха колебливи игри на моменти в плейофите. Имат двама много опитни баскетболисти - близнаците Деян и Калоян Иванови. Те са кучета. Вдигнаха се и направиха обрат в третия мач с "Рилски спортист". Божидар Аврамов също ще помогне, защото е участвал в доста подобни битки. За мен финалът няма да приключи само в три мача. Няма да бъде решен в атака, защото който отбор тръгне да играе на вкарване, ще изяде два-три шамара и ще бъде върнат в първи клас."

Младенов смята, че повечето почивни дни за "Левски Лукойл" няма да са предимство пред другия финалист.
"Не съм сигурен кое е по-добре - да тренираш или да играеш мачове. Освен това след полуфинала "Балкан" или "Берое" ще имат достатъчно време да отдъхнат, защото финалната серия започва на 21 май", добави Георги Младенов.
"Берое" няма да има голямо предимство в петия мач заради домакинството на срещата, е мнението на баскетболната легенда.
"Видяхме как загубиха именно у дома първия мач от плейофите - добави Георги Младенов. - За тях ще има повече напрежение. Отборите са равностойни."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама