Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7453829 www.bgdnes.bg

Деси Банова замрази бизнеса си

След като сви семейно гнездо

Синоптичката преустанови организирането на сватби, за да се наслади на майчинството 

Синоптичката Деси Банова-Плевнелиева замрази бизнеса си, разбра "България Днес"!

Сватбената й агенция, която отвори врати през 2008 г., днес не функционира, а причината е отдадеността на бившата моделка към семейството й.

Реклама

През лятото на 2018 г. водещата на времето официално се бракосъчета с президента Плевнелиев, а в началото на октомври роди й сина им Йоан. Малко преди това в началото на годината, след като двамата публично афишираха връзката си, синоптичката спря да прави прогнози за времето и напълно преустанови публичните си изяви.

Вероятно новото й семейство и отдадеността им към тях е и причината Деси да вземе трудното решение да преустанови за кратко бизнеса си. Според официалната страница на фирмата й в мрежата последната организирана сватба е била през 2015 г., именно когато се зараждат отношенията между нея и президента Росен Плевнелиев.

"Не съм оставила напълно агенцията си, просто за момента съм отдадена на майчинството и се наслаждавам на тези мигове", сподели пред "България Днес" г-жа Плевнелиева. И добави: "В бъдеще ще продължа да се занимавам с организиране на събития, но вероятно ще се пренасоча към по-различни събития от сорта на корпоративни, а не сватбени. Харесва ми да се занимавам с това, доставя ми удоволствие и със сигурност не съм го загърбила".

Пред вестника тя сподели, че синът й Йоан расте с пълна сила, гука и не спира да я радва и изненадва.

Впечатление правят суперлативите по адрес на Банова и агенцията й. "Очарована съм от Деси, от професионализма й, от коректността й, от усмивката й, от липсата на надменност, от поведението й и най-вече от отношението й към хората с които работи!", пишат доволни младоженци.

Компанията носи името сватбена и парти агенция "Деси Банова" и дори е имала собствен сайт. След проверка става ясно, че той функционира, но няма никаква информация за Банова и дейността й.

Реклама

За идеята си да се впусне точно в този труден занаят преди години Банова споделя:

"Помагах на две приятелки да си организират сватбите и идеята ми дойде спонтанно. Видях, че се справям и всичко се получава добре, а и те ме поощриха, че мога да отворя собствена фирма. Дори вече я регистрирах, правя сайт, купих й офис", казва бъдещата Плевнелиева през 2008 г. Тогава е изключително окрилена от блестящата си идея. Синоптичката признава, че неколкократно са я майтапили как така организира сватби, без самата тя да е минала под венчило. "Отговарях им, че така тренирам. Наистина не бързам, той моментът ще си дойде", признава Деси преди 10 г.

И моментът идва през 2017 г., когато е съдбовната среща на между нея и държавния глава. Двамата дълго крият и не признават тръпката си един към друг. По-късно признават, че Плевнелиев е направил първата стъпка към нея и й е писал есемес. Банова разкрива, че президентът се държи много мило с дъщеря й Йоанна, която е плод на любовта й с бизнесмена Ивайло Граховски. Семейството не иска да парадира с отношенията си, затова й сватбата им през лятото на м.г. беше в тесен семеен кръг и едва с отбрани близки и приятели.

Реклама
Реклама
Реклама