Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7454874 www.bgdnes.bg

Канят Берба за женски треньор

Димитър Бербатов да стане треньор на жени! Това пожела футболна вратарка на звездата по време на откритата му лекция "По моя начин към успеха". Берба леко се смути и призна, че не познава женския футбол, но за в бъдеще нищо не се знае. "Дъщеря ми вече рита с левия крак", обясни опита си с дамите голмайстор щ1 на националния отбор.

Стотици студенти, преподаватели и фенове бурно аплодираха звездата в НСА, където той наскоро завърши бакалавърска степен по Спортен мениджмънт. С лекцията той защити и магистърската си теза. Пред колегите си Берба разказа за своя път към успеха от олющената панелка в Благоевград до съблекалнята на сър Алекс Фъргюсън в "Манчестър Юнайтед". "Още се притеснявам - каза Берба пред студентите. - Когато слизах по стълбите за лекцията само си мислих как да не падна и да се изложа..."

Реклама

Бербатов пребори притеснението с антистресово топче, което мачкаше и подхвърляше по време на лекцията. "Така мисля по-добре и се концентрирам", обясни звездата. Той се смути и от камерите, защото бил много суетен и се притеснява как ще изглежда.

Бившият голмайстор на Висшата лига призова студентите да си поставят цели и никога да не ги изпускат от поглед. "В България не ми беше интересно и излязох млад - каза Бербатов. - Всеки трябва да дефинира за себе си какво е успеха и после да знае какво да прави с него. Амбицията ме движи цял живот. На всеки му се случва да му затворят вратата, да падне. Трябва да можеш да се променяш, не позволявайте да живеете чужд живот."

Бербатов призна, че за футболната кариера много са му помогнали игрите на Плейстейшън. "Беше полезно за рефлексите и бързите ми реакции. Вече гоня 40-те години, но още играя.", обясни нападателят, но препоръча на децата в залата да не прекаляват с игрите. На няколко пъти Митко се изпусна пред малчуганите с думички като "шибан" и "мамка му", а те от своя страна се поинтересуваха какво играе на Плейстейшъна. Той им разказа и как е решил да отиде на тренировка и мач вместо на абитуриентския си бал. "Аз исках животът ми да е бал", обясни звездата.

Бербатов разкри и любопитна история след знаменития си хеттрик срещу "Ливърпул" с екипа на "Юнайтед", който не е трогнал половинката му Елена. "Прибрах се като краля на света, подсвирквайки и подскачайки. Тогава ми казаха: "Излизай да хвърляш боклука!" и бързо се приземих."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама