Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7456742 www.bgdnes.bg

Нешка Робева преди Евро 2019: Боряна Калейн има нужда от рутина

Младата звезда в художествената гимнастика Боряна Калейн има нужда от рутина, смята легендарната треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева. 18-годишната софиянка е една от трите представителки в индивидуалната надпревара от европейското първенство по художествена гимнастика в Баку. Заедно с Невяна Владинова и Катрин Тасева ще атакуват отличията в отделните уреди.

"При Боряна резултатите или са много силни, или ги няма - коментира Нешка Робева. - Трябва й рутина. Ако издържи в подобно темпо, ще направи нещо голямо."

Реклама

Калейн стартира на обръч заедно с Владинова. Другият уред в днешната програма е топка, където тя и Тасева ще представят България.

"Участието в отделните уреди се разпределя на базата на формата и виждането на треньорите - смята Нешка Робева. - Подхожда се тактически. Момичетата направиха доста състезания. Имаха хубави резултати. Очаквам успехи на европейското."

Робева обърна по-специално внимание на Невяна Владинова, която е състезателка в нейния клуб "Левски". През миналата година опитната националка лекуваше контузии, а през тази изостава като резултати от двете си колежки в тима на България.

"Невяна трябва да си спомни как е тренирала, когато постигаше най-големите успехи - смята Робева. - Нека да се огледа и ослуша, за да види какво се случва. Учудена съм, защото тя би трябвало да върви нагоре. Има всички данни да го направи. Някъде трябва да се търси грешката. Желая успех на децата на европейското първенство. Бог да е с тях."

В отборното класиране ще се вземат и резултатите на ансамбъла за девойки, водени от Вяра Ваташка и Цветелина Найденова.

Реклама
Реклама
Реклама