Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7458408 www.bgdnes.bg

Треньорът на "Левски" Георги Тодоров: Хубчев го няма

Бившият вече национален футболен селекционер Петър Хубчев, който е спряган за нов наставник на "Левски", така и не се е появил още на "Герена". В момента в клуба има само слухове за селекция, кои футболисти са нежелани, какви нови попълнения ще идват от лятото.

"Казах, че Хубчев е добър вариант за нов треньор, и продължавам да го мисля, но той още не се е появил - коментира временният наставник на "сините" Тодоров пред "България Днес". - С радост бих го ориентирал, както в първия отбор, така и в детско-юношеската школа, ако, разбира се, ми поиска мнението. Аз не съм човекът, който избира треньори, който взема подобни решения. Така че нямам представа докъде са стигнали преговорите, дали вече има нещо подписано", коментира Тодоров.

Реклама

В момента пред него и отбора има важни мачове до края на сезона и се преследва второто място, което дава право на участие в квалификациите за Лига Европа.

На пресконференция вчера Тодоров все пак призна, че Хубчев ще дойде в клуба от лятото. "Искам да честитя поста на Петър Хубчев и да му пожелая успех! С него сме приятели от години. Новината се прие нормално от футболистите. Аз трябва да създам условията, за да може играчите да покажат най-доброто, а Хубчев да си направи анализите", обясни треньорът на "сините".

Наставникът все пак е оптимист, че момчетата му може да победят "Лудогорец" в сблъсъка, който е единият от решителните за сребърните медали.

"Ние излизаме с настройката за победа. "Лудогорец" дълги години бе хегемон, но сега не е така. Имаме възможност да търсим победата", коментира опитният специалист, който вече има два предишни престоя начело на отбора, Купа на България, а през 2003 г. записва само едно поражение в 20 мача.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама