Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/7458446 www.bgdnes.bg

Звезда от "Господин Х и морето" двойник на Моци

Никак не го харесвам, фен съм на ЦСКА, казва актьорът Христо Пъдев

"Не харесвам футболиста Козмин Моци!"

Това заяви пред "България Днес" определяният за негов абсолютен двойник актьор Христо Пъдев. Той играе изключително успешно една от главните роли в хитовия сериал "Господин Х и морето" по Нова телевизия. С последните епизоди тази седмица приключва и дебютният първи сезон на лентата, където главното действащо лице е Калин Врачански.

Приликата между защитника на "Лудогорец" и набиращата голяма популярност кинозвезда Пъдев е поразителна, отбелязват зрители в социалните мрежи. И двамата са русоляви и брадясали. Освен това се оказва, че футболист и актьор са набори и са родени само през 20 дни. Румънският национал, на чието име е кръстена една от трибуните на стадиона в Разград, празнува рожден ден на 3 декември. На 23 декември през същата 1984 година в София се ражда и Христо.

Реклама

Актьорът, който играе ролята на бизнесмена Кънчо Кънчев в комедийния сериал, не намира особена прилика с Моци.

"Меко казано, съм изненадан от това. Гледам футбол и съм фен на "Ливърпул" и ЦСКА. Моци никак не го харесвам, даже "никак" е малка дума. Хич не ми се иска да ме свързват с него", коментира Пъдев.

Самият той като малък мечтае да стане футболист и дори тренира за това.

"Бързо разбрах, че няма да стана вторият Стоичков", смее се актьорът. В свободното си време обича да играе и тенис. Роден е в София, но израснал в Павел баня. Учи в Математическата гимназия в Казанлък. След това се пробва с информатика, като записва в Пловдивския университет, но прекъсва, за да се насочи към НАТФИЗ и актьорството.

Любопитното е, че преди да получи роли в театъра, Пъдев работи като бензинджия в пловдивския квартал "Кючук Париж". Сега освен на екрана си партнира с Христо Мутафчиев в постановката "Том Сойер" в Малък градски театър "Зад Канала". Преди месец беше премиерата на "Празникът" с режисьор Явор Гърдев. Играе и в постановката "Пияните".

Актьорът е и голям пазител на българските и християнски традиции. Всяка година на Рождество Христово Пъдев се преоблича като коледар и обикаля къщите.

Реклама
Реклама
Реклама