Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7461555 www.bgdnes.bg

300 вещици въртят магии у нас

Бродят в горите, палят огньове, забъркват отвари

Енергоинформационните заклинания са най-модерни, използват внушение в социалните мрежи 

Реклама

Доли ТАЧЕВА

Около 300 вещици действат у нас!

Това показва проверка на "България Днес". Магьосниците се събират на усамотени места, за да не привличат внимание. Най-често това са гори и планини, където отбелязват най-големите си празници. В момента вещиците се подготвят усилено за лятното слънцестоене, което е в края на юни. На него се палят огромни огньове, донасят се билки и се забъркват различни отвари, тъй като вечерта е изключително благоприятна за заклинания.

"В България има всякакви магьосници – истински и виртуални. Първите са действително обсебени от бесовски сили и имат демонични способности, а вторите си играят на вещерство – било от любопитство, било от жажда за бърза печалба", разказва пред "България Днес" д-р Десислава Панайотова, директор на центъра за борба със сектите.

Традиционните магьосници използват най-вече предметната магия. Боравят с вещи, отвари, амулети и талисмани. По-модерните вещици се заиграват предимно с енергоинформационната магия – чрез използване на мисълта и внушението в социалните мрежи. Поклонниците на определени езически божества се опитват да се свържат с боговете и богините си чрез магия, като се събират в магьоснически кръгове.

Повечето от заклинателите са жени, но сред тях се срещат и мъже. Може да ги разпознаем по това, че носят бижута със змии, очи, свастики, обърнати петолъчки и други сатанински символи.

"Стойте далеч от всякакви общности, свързани с Хеката, Сибила, вуду магия и други подобни. Обръщам внимание и на още един феномен – магьосници, езотерици, окултисти и други сектанти нерядко се обединяват в общи проекти, семинари и курсове за перфектно здраве, бързи пари и енергиен баланс", допълват специалистите.

Най-известната чародейка: България е благословена

В Румъния живее една от най-известните вещици в света. На 1 март Михаела Минка чете съдбата на народите по целия свят.

"Виждам къде ще има кръвопролития, проблеми, природни катаклизми, войни. България е далеч от всичко това. Тя е благословена. Ще има само един малък проблем във финансов план на държавно ниво. Но предстоят промени. Към добро", смята тя.

Реклама
Реклама
Реклама