Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7462627 www.bgdnes.bg

Мария Гигова: Калейн има още по-голям потенциал

Нуждае се от малко повече изразителност и финес, препоръча легендата в гимнастиката

Боряна Калейн има още по-голям потенциал от показаното, смята 3-кратната световна шампионка по художествена гимнастика Мария Гигова. 18-годишната софиянка завоюва три бронзови медала от европейското първенство в Баку (Азер). Тя спечели отличията във финалите на топка и лента, както и в отборната надпревара.
"Това беше нейното най-силно състезание до момента - коментира пред "България Днес" Мария Гигова. - Много е талантлива. Показа своя потенциал, но има още резерви. Демонстрира солидна подготовка. Видя се, че е отработила по-сложните детайли. Направи рискови съчетания, за да видим високи оценки. Справи се добре с артистичността и изпълнението. Видя се стабилност, психика, воля за победа и концентрация."
Мария Гигова похвали съчетанията в отделните уреди на Калейн, но препоръча да бъде още по-прецизна в детайлите, за да премине на следващото ниво.
"Има нужда от още малко изразителност и финес", допълни Гигова.
3-кратната световна шампионка похвали финеса на Невяна Владинова, която също беше част от отбора на България. Тя завърши четвърта във финала на обръч.
"Невяна все още допуска грешки. Да се надяваме да ги коригира до световното първенство - анализира Мария Гигова. - Нейните съчетания са със сложна база. Контузиите през миналата година нарушиха ритъма и концентрацията. Проблемът е на психологическо ниво, защото тя тренира страшно много. Има опит, капитан е на тима. Винаги помага и вдъхновява останалите момичета."
Според Гигова третата българка в индивидуалната надпревара Катрин Тасева отново е показала стабилност.
"Тя даде най-много за отборната надпревара - обясни Гигова. - Направи много силно състезание, но силите не стигнаха за финала. Отборът ни е изключително силен и равностоен. Вече твърдо сме след Русия. За 2-3 години тимът израсна."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама