Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7463922 www.bgdnes.bg

Чане плаши да се самоубие

Сестрите на Милена с трогателни изповеди

Крият тялото на първата жертва от близките

Заподозреният за две убийства Стоян Зайков е заплашвал, че ще сложи край на живота си. Това станало преди месеци, а по този начин Чане изнудвал жена си Милена Шишкова да се върне при него след поредния разрив в отношенията им.

Разкритието направи едната сестра на първата жертва - Надя, която въпреки че живее в чужбина, е била изключително близка с Милена и с другата им сестра Славяна.

Реклама

"Посъветвах я да остане силна и да не се поддава. Посъветвах я да не се връща... и тя не го направи. Няколко дни по-късно той влезе в дома й и я застреля", спомня си Надя за случая със Стоян отпреди фаталния край.

"Моята прекрасна, красива, смела и невероятна сестра Милена стана жертва на домашно насилие. Не физически вид насилие, а психологически тип. Един абсолютно смел и неудържим човек във всяка друга област на живота си мълчеше за най-големия си страх. Тя често събираше смелост да го напусне, но той не я оставяше на мира и я тероризираше, докато тя не се върне при него", разказа още младата жена.

Надя се обърна към всички хора, които евентуално са чули за подобни човешки трагедии, с призив да им се даде гласност, докато е време.

"Аз съм абсолютно опустошена. Милион сценарии минават през ума ми... какво бих могла да направя по различен начин, за да й помогна и тя да бъде жива днес.

Моля, ако сте или ако знаете за жена, живееща в опасност, не чакайте! Моля, говорете! Моля, потърсете помощ!

Не съм сигурна дали в България има система, която може да помогне на жените в подобни ситуации, но знам, че трябва много повече гласност и обществена осведоменост, както и много повече обществена загриженост, за да можем да променим тази ужасна реалност!"

Реклама

Славяна, другата сестра на Милена, също направи шокиращо признание. От него стана ясно, че погребението не е ясно кога ще бъде и от Съдебна медицина не връщат тялото на жертвата с мотив, че чакат развръзката с издирването на Чане.

"Приятели, нека всички се молим на Бог да заловят изрода, който отне живота на сестричката ми Миленка, за да можем да си вземем тялото й от болницата и да я положим и приготвим спокойно да заспи вечния си сън", сподели тъгата си Славяна.

Докато двете жени споделят болката си, безпрецедентната операция по издирването на Чане продължава вече 11 дни. От него продължава да няма и следа, а версиите се менят постоянно. За землянката с три изхода, в която се считаше, че се е крил и Зайков, се оказа, че няма никакви следи от негово присъствие. Вероятно е била ползвана от бракониери. За пушката, която бе открита разглобена в кошер, а с нея бяха намерени голямо количество муници, продължава да се смята, че е била ползвана именно от Чане. Не е ясно дали съседът му Валентин, който бе открит застрелян, е убит именно с нея. Въпреки че обсадата на Ихтиманска Средна гора продължава, все повече криминалисти считат, че Зайков може да е успял да се измъкне от блокадата и да е духнал надалеч.

Реклама
Реклама
Реклама