ЦЪРВУЛКИ СЪС СИРЕНЕ И КАШКАВАЛ
Необходими продукти:
600 г брашно
300 мл топла вода
20 г мая за хляб
3 с.л. олио
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
250 г сирене
150 г кашкавал настърган
3 с.л. кисело мляко или сметана
25 г масло
чубрица
Начин на приготвяне:
От изброените продукти се замесва тесто. Оставя се да втаса около 45 минути. Сиренето се настъргва на едро ренде, прибавя се сметаната и сместа се обърква добре. Втасалото тесто се разделя на 10 топки. Всяка се разточва на кора с дебелина около 0.5 см. Върху нея се слага част от плънката. Краищата се обръщат навътре, за да се оформи цървулче. Така оформените цървулчета се поставят в намаслена тава, оставят се да втасат около 10 минути. Върху всяко се слагат бучици масло, поръсват се с чубрица. Цървулките се пекат в предварително загрята фурна при температура 200 градуса. Малко преди да са напълно готови, се поръсват с настърган кашкавал и се запичат до златисто.