Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7464034 www.bgdnes.bg

ЦЪРВУЛКИ СЪС СИРЕНЕ И КАШКАВАЛ

Необходими продукти:

600 г брашно

300 мл топла вода

20 г мая за хляб

3 с.л. олио

1 ч.л. сол

1 ч.л. захар

250 г сирене

150 г кашкавал настърган

3 с.л. кисело мляко или сметана

25 г масло

чубрица

Начин на приготвяне:

От изброените продукти се замесва тесто. Оставя се да втаса около 45 минути. Сиренето се настъргва на едро ренде, прибавя се сметаната и сместа се обърква добре. Втасалото тесто се разделя на 10 топки. Всяка се разточва на кора с дебелина около 0.5 см. Върху нея се слага част от плънката. Краищата се обръщат навътре, за да се оформи цървулче. Така оформените цървулчета се поставят в намаслена тава, оставят се да втасат около 10 минути. Върху всяко се слагат бучици масло, поръсват се с чубрица. Цървулките се пекат в предварително загрята фурна при температура 200 градуса. Малко преди да са напълно готови, се поръсват с настърган кашкавал и се запичат до златисто.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама