Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7469561 www.bgdnes.bg

Нов дюнер със старо месо не се прави!

"Аладин" от Гай Ричи, въпросът е "Защо?!" 

Арабската нощ след арабския ден,

най-често горещ, почти като в пещ,

а нощта е мехлем.

Арабската нощ с арабския дух,

за миг да сгрешиш и сън ще заспиш,

под дюните тук.

За миг да сгрешиш на касите и сън ще заспиш в киносалона, след като припаднеш от глупостта на новия "Аладин", дело на Гай Ричи.

Да, "Две димящи дула" и "Гепи" са изключителни филми. Не, оттогава Гай Ричи не е повторил успеха им - както в комерсиален, така и в художествен план. С изключение на приятните "Рокенрола" и "Шерлок Холмс", Гай успешно и методично вади провал след провал - филмът му с Мадона и до днес е един от най-лошите филми на света, безумният опит за шпионска комедия "Мъжът от UNCLE" вече е забравен, а откровено лошият "Крал Артур" сякаш е правен от сляп режисьор с лоботомия, който неуспешно имитира Гай Ричи по спомен от 90-те.

Реклама

Това не пречи на "Дисни" да изсипят един чувал с пари в краката на Гай и да го разпределят за режисьор на поредното заглавие от тяхната "лайв-екшън" римейк вълна. С други думи - взимат анимационни филмчета, гледани от стотици милиони по целия свят, и ги прекрояват във вариант с няколко актьори и тонове компютърни ефекти, за да изглежда "реално". Не беше ли идеята киното да бъде нереално?

Уил Смит като добрия дух от лампата е най-известното име в новата версия, която тръгва този петък по кината. Историята я знаете - бедният крадец със златното сърце, богатата, но неспокойна принцеса, злият Джафар, лампата, летящото килимче...

Знаете историята, защото вече сте гледали "Аладин" и обожавате анимацията. Защо пак да гледате този римейк? Защо?

Тръгва на 24 май

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама