Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7469618 www.bgdnes.bg

Доц. Захариев и Гълъбина - съпрузи в австрийска комедия

Емил Марков и Албена Павлова с премиера в "Сълза и смях"

Известните актьори Албена Павлова и Емил Марков - Гълъбина от сериала "Столичани в повече" и доц. Захариев от "Откраднат живот", излизат на сцената на столичния театър "Сълза и смях" на 27 май в софийската премиера на спектакъла "Непоправимо" под режисурата на Владлен Александров. С тази постановка - продукция на Сливенския театър "Стефан Киров", двамата любимци на публиката, които са семейство в живота, се завърнаха в Града под сините камъни, където 30 години по-рано започна театралната им биография. Редом с тях на сцената са и младите им колеги от сливенската трупа Таня Йоргова и Августин Демерджиев. Авторът - австриецът Щефан Фьогел, е познат на българската публика със своите забавни и пълни с неочаквани обрати комедии: "Алонсо", която се играе в Театър "София", а вече и "Басейнът", най-новата премиера на театър "Българска армия". Неговата пиеса "Бъбрекът" има своята първа реализация на сливенска сцена под заглавие "Непоправимо".

В разговор на българска земя Фьогел споделя, че е взел идеята за пиесата от една новина: федералният президент на Германия дарил бъбрек на своята съпруга. Авторът се запитал дали той би бил способен на това. Задал същия въпрос на жена си и на своите приятели. Останалото било просто "занаят". С ироничен поглед и дружеско намигване, "Непоправимо" разказва за битките и проблемите в две приятелски семейства. Спектакълът представя с изключителна самоирония как живеем днес - забързано, устремено към материалния успех, понякога жестоки в отношенията си, друг път - лекомислени и неглижиращи брачните отношения. Една тежка ситуация в семейството може да покаже какъв е характерът на човека срещу теб и какъв си ти - имаш ли "достатъчност" в партньорството, или живееш само от недоимъка - на чувства, на духовност, на пари.

"Идеята е да подскажем, че трябва по-често да се вглеждаме в другия и категорично да сме готови да се жертваме за него в трудни, в жестоки моменти", споделя режисьорът Владлен Александров.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама