Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7470957 www.bgdnes.bg

4-ма роми пребиха бащата на Цвети Стоянова

Заради анцуг с надпис "Славия"

Добре, че не извадиха нож, споделя прочутият треньор по бокс Данчо Старото

Четирима роми пребиха прочутия боксов треньор Йордан Стоянов - Данчо Старото. Инцидентът започнал в автобус 11 в четвъртък. Бащата на гимнастичката Цвети Стоянова се връщал от работа, след като цял ден преподавал бокс на своите възпитаници в залата на стадион "Славия".

"Седнах на седалка до вратата - разказа 64-годишният Йордан Стоянов. - Единият от тях - най-здравият, ми вика: "Ти от "Славия" ли си?". Бях с анцуг на нашия отбор. Отговорих му "да". Той ме удари и ми сцепи веждата. След това ме вдигнаха от седалката и ме свалиха от рейса. Бяхме на спирката на пазарчето в "Красна поляна". Отнесох 5-6 шута и се свих. Не ми взеха нищо, а имах пари и телефон в мен. Всичко се разви за секунди. После избягаха в градинката. Не съм ги тренирал тези момчета, но сигурно са от "Факултета"."

Реклама

Свидетел на екшъна се обажда на 112. На мястото пристига линейка, както и полицай. Йордан Стоянов дава показания, но отказва да ходи в полицията.

"Залепиха ми аркадата. Не е проблем, защото като боксьор съм получавал толкова много. Малко ребрата ме болят и затова лежа - добави Данчо Старото. - Имало е да става, случило се е. Добре, че не извадиха нож, за да ме боднат. Сигурно са имали. Синът ми Начко каза, че ще ги намери, но аз не търся отмъщение. Няма смисъл. Бой и е*ане не се връщат. Да са живи и здрави тези момчета и дано да не правят повече подобни неща."

Йордан Стоянов е истинска легенда в квартал "Факултето". Той е тренирал стотици роми, а голяма част от тях са ставали шампиони на България по бокс. Най-известният му ученик е Борис Георгиев, който печели европейска титла и бронзов медал от олимпийските игри в Атина.

64-годишният специалист е известен със своя благ характер. Дълги години той беше помощник-треньор в националния отбор на България.

"И Кобрата да беше, нямаше как да се отърве, когато са го нападнали четиримата", добави олимпийският вицешампион Ангел Ангелов, който работеше в екип с Данчо Старото като наставник на представителния тим.

Реклама
Реклама
Реклама