Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7471009 www.bgdnes.bg

Дъщерята на Митьо Очите проговаря за патакламата в Слънчака: Баща ми се е защитавал от куршумите!

Димитър Желязков не е бил въоръжен по време на престрелката в Слънчев бряг, а се е защитавал от куршумите! Това обяви в писмо до "България Днес" дъщерята на Митьо Очите - Станислава Желязкова. Тя отговори във връзка с материал от 14 май т.г. "Душманите на Очите излизат на свобода", в който са описани мотивите на съда да пусне от килията Георги Иванчев и Тодор Славов, обвинени за пукотевицата в ресторант "4 You" в Слънчака преди 3 г. между групите на Очите и Божидар Кузманов - Божо Кравата.

Според Станислава доказателствата, коментирани подробно от магистратите, са тълкувани превратно. Тя изтъква, че категорично нападение има само от страна на групата на Кузманов. "Всички проектили в заведението са от вътре навън, тоест стреляно е само от групата на Кузманов. Няма нито един проектил в обратната посока, към вътрешността на заведението", коментира щерката на Очите.

Реклама

По думите й няма нито един свидетел, който да казва, че баща й или някой от приятелите му е бил въоръжен. В писмото се обяснява защо несебърският бос е бил с вдигната ръка над рамото, както установяват експертизите: "Това не е било, за да размахва нещо, а инстинктивно се е опитал да се предпази от куршум в главата."

В отговора се уточняват и подробности за нараняванията на починалия гард на Очите Александър Алексиев. Коментираните прорезни наранявания по него са от разсичащ предмет и са по горната страна на ръката му, което води до извода, че са причинени от друг човек. Микрочастиците по ръцете и якето му Желязкова обяснява с това, че към Алексиев е стреляно от непосредствена близост.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама