Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7471899 www.bgdnes.bg

Босът на "Барселона": Валверде не е виновен!

Президентът на "Барселона" Хосеп Мария Бартомеу защити старши треньора на отбора Ернесто Валверде. Това стана след загубата с 1:2 от "Валенсия" във финала за Купата на краля.

"Валверде има договор, той е нашият треньор. Тази загуба не е негова грешка. Той не е виновен. Имахме много положения, но топката просто не искаше да влезе във вратата на съперника. Това се случва понякога, но във футбола се броят головете. Не бих определил този сезон като провал, но със сигурност не е и отличен. През всяка година целите ни са да печелим всички турнири, но в края на кампанията загубихме два важни мача - на "Анфийлд" и тук в Севиля. Това ни коства два трофея", коментира Бартомеу.

Реклама

Самият Валверде има договор до следващото лято. Той заяви, че иска да остане начело на клуба.

"Искам да продължа. Знам, че загубите в този клуб се приемат тежко и треньорът винаги носи голямата отговорност. Понякога правиш грешки, но трябва да го приемеш и да продължиш напред, опитвайки се да не ги повтаряш. Аз съм тук и се чувствам готов да водя "Барселона" към трофеи и през следващия сезон", коментира Валверде.

"Преди месец спечелихме титлата в Ла Лига и мислехме за требъл, но бяхме спрени в решаващите моменти. Не мисля, че загубите са били повлияни от очакването да спечелим трите купи. В този клуб изискванията са винаги да се играе за победа, да се печели всичко възможно", добави треньорът.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама