Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7472818 www.bgdnes.bg

Ружа милиардерката става мъж

Мошеничката Игнатова претърпява пластични операции

Криптофараонката, която завлича в пирамидата си наивници от 52 държави, си сменя пола, крие се в морско имение

Кралицата на криптовалутите Ружа Игнатова може да е претърпяла хирургична операция за смяна на пола и да е станала мъж. Ружа, която е обвинена, че заедно с брат си Константин е завлякла хиляди хора с милиони долара, се крие на екзотично място.

Реклама

За това намеква специализираният сайт BehindMLM, който следи мулти левъл маркетинг схемите по света. Той припомня, че Ружа Игнатова за последно е засечена на борда на самолет към Гърция през октомври 2017 г. Тогава вероятно тя е усетила, че специализираните служби от цял свят вече й дишат във врата, и се е покрила изключително успешно. Според BehindMLM Ружа живее в някое имение край морето и си харчи парите от "българската империя", след като е претърпяла няколко пластични операции.

"За протокола нямаме нищо против козметичната хирургия. Но мислим за инвеститорите в OneCoin, чиито средства са отишли за това лице", коментират от сайта и публикуват колаж с интервенциите, които Ружа претърпява още докато обикаля света, за да привлича инвеститори. Според сайта Ружа е духнала с няколкостотин милиона долара или по-вероятно с над един милиард.

Междувременно дело срещу Ружа и брат й Константин Игнатов бе внесено от името на инвеститора Кристин Граблис в южния окръжен съд на САЩ в Ню Йорк. За разлика от Ружа 33-годишният Константин бе арестуван, преди да успее да се покрие. В 52-те страници материали, с които "България Днес" разполага, се твърди, че операторите на базираната в България OneCoin са управлявали многомилионна Схема на Понци (термин, който се използва за обозначаване на финансова операция, която обещава високи печалби, а те се изплащат от парите на новите инвеститори). Пирамидата е пуснала криптовалута, блокчейн (компютърен метод за съхранение на информация) и ферми за производство на валута, които реално никога не са съществували. В жалбата се посочва, че Ружа и Константин са генерирали приходи за около 4 милиарда долара. Правят се обвинения, че властите са проспали дейността на финансовата пирамида и не са взели мерки навреме. Например, цитираният по-горе BehindMLM припомня, че е публикувал 247 материала, в които е алармирал за схемата, а първият е още на 23 септември 2014 година.

Медии от цял свят постоянно правят разкрития за дейността на Ружа и Константин. Сайтът, следящ тематики за криптовалути – Cryptopolitan, съобщава, че само преди няколко дни OneCoin се е сдобила с обвинения от Централната банка на Самоа. Те са за Схема на Понци и за пране на пари. Това ставало в различни държави от Пасифика - от Нова Зеландия до Самоа. Казва се, че някои инвеститори са вложили до 130 хиляди щатски долара. От компанията са отрекли обвиненията. Арестите обаче продължават. Освен Константин и други от шефовете са прибрани. Те били засечени в Индия, Сингапур, Китай и Италия. От по-рано Ружа и Константин имат обвинения за пране на пари и в Германия, дадени са на съд и в Манхатън. Според френския вестник "Капитал", ако бъде признат за виновен, Константин Игнатов може да отнесе до 20 години затвор.

Не е изключено обаче и Константин да бъде оправдан. Негов адвокат стана един от най-известните в САЩ Джефри Лихтман. Той защитаваше бившия бос на клана Гамбино Джон Готи-младши. Лихтман постигна оправдаването му по три обвинения в убийство и по едно за измама с ценни книжа за 25 млн. долара. Юристът защитава и мексиканския наркобарон Хоакин Гусман, по-известен като Ел Чапо. Той обаче бе признат за виновен по 10 0бвинения и тези дни се очаква да бъде осъден на доживотен затвор.

Реклама

Според някои медии Константин е изпуснал да се покрие навреме и не е усетил, че всеки момент ще бъде арестуван, защото е бил зает да тренира чисто гол във фитнеса си. Реално той бе задържан след мащабно промоционално събитие за OneCoin в Лас Вегас. На 6 март бе спрян на летището в ЕлЕй минути преди да отлети за България.

       Компанията действа усилено

"Присъедини се към Финансовата революция". Така ни приканва да се включим действащият сайт на OneCoin. Фейсбук профилите на компанията, в които има десетки хиляди последователи, също са активни. В няколко публикации се обяснява, че фирмата се преструктурира и инвеститорите ще си получат парите, но се извиняват за получилото се забавяне

В групите на инвеститорите се усеща притеснение сред хората, които сами споделят, че единственото, което могат да направят, е да очакват развръзката. Цитират се съобщения от компанията, че тя е стабилна, но в същото време се е наложило от ръководството да бъдат махнати шефове, които разпространяват неверни информации за нея.

В същото време се оказва, че на 24 май в София е имало среща с инвеститори.

Реклама
Реклама
Реклама