Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7472895 www.bgdnes.bg

Мишо Шамара вдига с кран

Емигрантски живот отвъд Океана 

Рапърът слезе от ТИР-а, започна нова работа 

От реденето на рими до вдигането с кран!

Поредна житейска трансформация изживява рапърът Мишо Шамара, който от няколко години живее със семейството си в САЩ. Певецът с пиперлив изказ временно слезе от ТИР-а, с който дълго време си изкарваше прехраната, и започна работа отвъд Океана като кранист.

"Дигам всичко (бел. ред. - правописът е запазен)", похвали се Шамара с кадър в социалните мрежи. Той не се притеснява от бачкаторския си емигрантски живот и е категоричен, че в САЩ се чувства много добре и не иска да се връща в България. В Америка са двете му деца и жена му, като наследникът му дори гради рап кариера.

Реклама

Новата работа на рапъра предизвика вълна от подигравки срещу него. В социалните мрежи го разкритикуваха, че не приляга на рап легенда да работи като кранист. Други го нападнаха, че никога не е бил добър певец. Факт е, че Мишо направи десетки хитове у нас, имаше продуцентска компания и успяваше да продава милиони копия от албумите си.

Преди време Шамара си купи камион, с който да си вади хляба в Чикаго. През 2014 година хип-хоп изпълнителят се установи със семейството си зад Океана. Първоначално Шамара бил с туристическа виза, но намерил начин да си извади легално разрешително за работа. Изкарал шофьорска книжка и съответно получил право да управлява МПС.

Първоначално Биг Ша, както е модерният му псевдоним, започнал работа като шофьор на голям камион във фирма на българин. Кръстосвал Щатите и получавал по 15 долара на час. След като спестил някой и друг лев, решил да си купи собствен превоз. За успешния бизнес на Шамара потвърди и колегата му Устата, който преди години беше на турне в Америка. "Видяхме се. Пийнахме по няколко уискита. Той ми сподели, че вече има собствен камион. Справя се добре и няма намерение да се връща у нас", разказа Устата.

"Обикновено хората по света работят. За разлика от България, тук като работиш здраво, получаваш и добри пари. Пък у нас само си мислят, че работят, пък непрекъснато в кафенетата стоят. И после се чудят защо нямат пари!", изригна Шамара. Той пусна видео, в което обясни, че някои месеци взима по 6000 долара, докато в България ще получава не повече от 500 лева.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама