Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7473358 www.bgdnes.bg

Петър Рачков отново сгащен с дрога

Близък му издава скривалището - в запалки

Ченгета дебнат седмици наред брата на актьора от „Господарите“

С дрога е сгащен отново Петър Рачков. У него са открити три запалки и две пакетчета с наркотици, съобщават от полицията.

Братът на любимия български актьор Димитър Рачков е закопчан, докато продава пико на клиент, на метри от дома си в бургаския жк "Възраждане", разкриват морските ченгета своя успешен удар.

Реклама

Криминалистите успяват да реализират акцията срещу Петър Рачков, след като седмици наред следят всяка негова стъпка. Униформените получават и подробна информация от близък на заподозрения къде дилърът къта дозите си със синтетична дрога, сочи информация по случая на сайта Флагман.

След като белезници щракват около ръцете на Рачков, униформени запрятат ръкави и правят щателен обиск на жилището му. При претърсването на апартамента му са открити 3 запалки "Клипер", натъпкани с дози метамфетамин. В жилището са намерени още 2 пликчета с пико, вероятно подготвени за продажба, допълват източници от полицията.

На стартовата права е дело срещу Петър Рачков за пласиране на дрога, съобщават от Окръжната прокуратура в Бургас. Точно година продължи разследването по подозрения за наркоразпространение. Рачков бе арестуван през април 2018 г. При изненадващ обиск в дома му ченгетата откриват четири пакетчета, пълни с равно количество амфетамини. След направените експертизи е установено, че в пликовете има общо 4,5 г амфетамин. Иззет е и буркан със странно прахообразно бяло вещество. То се оказва хранителна добавка, сочат резултати от назначено изследване.

Според материалите по делото наркотиците, открити у Рачков, са били предназначени за продажба, а самият той е сочен за дилър, за което може да отнесе от 2 до 8 години затвор, ако бъде признат за виновен. Петър Рчаков може да плати и солена глоба - от 5 до 20 хиляди лева. В момента Петър Рачков е на свобода с мярка за неотклонение "подписка".

На косъм от обвинение се размина известният брат през март 2017 г. Ченгета от Четвърто РПУ в Бургас спират за проверка "Пежо 406", управлявано от 24-годишния Станимир У. В колата пътуват 37-годишният Петър Рачков и 25-годишният Георги Г.

При извършения обиск у шофьора Станимир е открит бял прах. След тест става ясно, че е употребил амфетамин и метамфетамин, преди да седне зад волана. В автомобила са намерени и иззети наркотици, течности в пластмасови бутилки, електронна везна и термометър. Незабавно е организиран и обиск в помпена станция, разположена до разклона за село Черни връх. Оттам също изземат прибори за производство на синтетични наркотици. Във въпросната станция в този момент като диспечер работи Петър Рачков. Полицаите не успяват да докажат чия е дрогата от пежото и дали наркотиците имат нещо общо с Рачков. Затова и дело срещу него по този казус не е образувано.

Петър Рачков е многократно хващан да шофира без книжка, за което е глобяван.

В досието му фигурира и случай от февруари 2014 г., когато известният брат е задържан заедно с 20-годишния Виктор Вучев за притежание на фалшиви долари. При обиск в дома му на ул. "Македония" в Бургас криминалисти откриват 10 банкноти менте с номинал по 100 долара и две с номинал от 50 долара. По данни на разследващите ментетата са пласирани предимно в казина в Бургас.

Реклама
Реклама
Реклама