Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7481003 www.bgdnes.bg

Ванга: Ще има мир!

  Нечувано досега ново предсказание на петричката врачка

Тя никога не е говорила за Трета световна война, твърдят нейните изследователи

Предсказание, че ще избухне Трета световна война на пророчицата Ванга няма. Непоказван досега запис разкрива на бял свят точно думите на жената от Петрич. В лентата на сценариста Стоян Петров се чуват ясно думите на Вангелия, че ще има мир.

Реклама

Години наред най-вече руски и турски медии няколко пъти разпространяват митично предсказание на пророчицата, че ще избухне война.

"Третата световна война ке почне от Сирия." Точно тези думи излязоха преди две години и в няколко английски издания, разказвайки кога как Ванга прави предсказанията си.

"Ванга никога не е казвала, че ще има Трета световна война или че Рим ще стане столица на халифата." Това потвърди и писателката Жени Костадинова, автор на пет книги за Ванга.

"Тя никога не е прогнозирала по години. Тези нейни "пророчества", започващи от 2000 г. и стигащи до 5000 г., тръгнат от сайта на РИА "Новости" преди 6-7 години. Наскоро един турски блог си ги доизмисли и подмени, а в ерата на интернет всеки говори всякакви небивалици. Хората да бъдат внимателни, като четат такива "новини". Ванга е удобна чрез нея да се внушават всевъзможни послания", казва още Жени Костадинова.

Макар да опровергава пророчеството за Трета световна война, новият филм "Човек и феноме" разказва и за други нейни предсказания.

Филмът ясно показва, че Ванга говори за Париж и катедралата Нотр Дам, но не и за изпепеляващ пожар.

Реклама

Нотр Дам за нея обаче е сакрално място, може би най-важното на света. Цял живот е искала да отиде там, но Държавна сигурност не я пуска да излезе от България. Пред художника Любен Диманов пророчицата разказва как в предишния си живот е била дъщеря на фараонка и как духът на майка й от този живот я вика в Париж, за да се срещнат.

Режисьорът на филма Стоян Петров е горд, че е снимал и е получил автенични записи от нейни близки хора в Петрич. Вдъхновител на филма пък се оказва известният руски политик и шахматист Кирсан Илюмжинов, който навремето се среща с Ванга в Рупите и получава ценни напътствия от нея.

Това е вече вторият филм, който излиза тази година за Ванга, а се снимат в момента още няколко, както руски сериал, така и български филм. Според фондация "Ванга" големият брой ленти за нея изкривяват личността й. Така например в началото на годината руска продукция я обяви за милионерка, поставяйки въпроса къде са изчезнали нейните пари, в размер на 25 милиона долара по времето на комунизма.

Реклама
Реклама
Реклама