Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7488869 www.bgdnes.bg

Високо кръвно мъчи Варсанов

Високо кръвно мъчи именития кримигерой Илиян Варсанов! В последните седмици подземният бос, който изгря в мутренските години покрай Димитър Вучев-Демби и покойния Антон Милтенов-Клюна, за малко да счупи апарата за кръвно налягане със стойности 200/100! Това стана ясно вчера в съдебната зала на Софийския апелативен съд, научи "България Днес".

Варсанов обжалва ареста си, след като бе заключен през ноември м.г. за дрога и оръжие. Магистратите му назначават тройна съдебномедицинска експертиза, но заключението й е крайно неубедително. Според защитата един от лекарите въобще не е ходил в болницата към затвора, където е настанен соченият за наркобос, нито е разгледал медицинската му документация. Другите двама медици не са отговорили на поставените от съда въпроси - дали задържаният може да стои зад решетките, а единствено са му изписали лекарства.

Реклама

Препаратите се оказали коренно различни от тези, които са му били предписани от болничния директор. Със смяната на лекарствата Варсанов получил алергична криза. "Това може да доведе до летален изход - 4 пъти викаха Бърза помощ", изтъкна адвокат Иван Антонов.

Той поиска назначаване на нова експертиза с участието на алерголог. Прокуратурата не се запъна, а съдът одобри. Така в следващата седмица Илиян Варсанов трябва да бъде прегледан от специалист по алергии, който да каже дали известният представител на ъндърграунда има някаква алергия и от какво, как се повлиява в условията на ареста и създава ли престоят му там опасност за здравето и живота му.

По искане на защитата въпросите бяха допълнени с питане - възможно ли е Варсанов сам да си бие инжекции при криза. "Нормално ли е сам да си поставям инжекцията", попита арестантът. Пред вестника той обясни, че в болницата няма медик денонощно, а когато го закъса през нощта се налага сам да се обслужва. Соченият за наркодилър не очаква скоро да го пуснат от кауша. Решението за свободата му ще бъде взето след седмица.

Варсанов беше арестуван зрелищно заедно с гаджето си Веселина в жилището им. До акцията се стига, след като пласьор разкрил пред полицията, че зарежда стока от Варсанов и дал адреса му. За да си спести по-тежко наказание, търговецът пропял, че дилъри шиткат дрога в столичните квартали "Красна поляна", "Илинден", "Възраждане", "Света Троица".

По време на тараша в апартамента униформените се натъкват на голямо количество дрога. В отделните стаи са намерени близо килограм и половина амфети, коноп, кокаин, хероин, както и 15 бона. Ченгетата откриват 10 газови пистолета с изтрити номера, както и автомат "Калашников".

Белезници оковават ръцете и на гаджето на Илиян - Веселина Ефремова, в която също са открити наркотици. Към момента на задържането Варсанов е с условна присъда за наркотици. Той е с дебело досие, в което освен дрога има и участие в организирана престъпна група за наркотици, изнудвания, побои и т.н.

Срещу Варсанов беше извършено покушение през август 2002 г. Осъдени на първа инстанция на по 15 години затвор за нападението бяха другият подземен бос Димитър Вучев-Демби и още шестима, но в крайна сметка почти всички бяха оневинени, като само един получи 7 г. затвор.

Реклама
Реклама
Реклама