Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7500181 www.bgdnes.bg

Веселка Петкова, у която се криха избягалите от затвора: Пелов ме заплаши да го скрия у нас

Още не смея да изляза от нас, случилото се е ужасно, казва вдовицата

В страх и ужас живее вече година вдовицата Веселка Петкова, която бе принудена да приюти в дома си Владимир Пелов и Радослав Колев след бягството им от затвора.

Пандизчиите духнаха през главния вход на Централния софийски затвор на 3 април м.г. Седмици наред нямаше и следа от тях. Двамата успяват да се укрият в апартамент в центъра на Ботевград. Скривалището им бе разкрито на 6 юни м.г., след като Владимир Пелов бе убит в дуел с Марио Панчев-Дебелия.

Реклама

След като се разбра, че бегълците са се укривали в дома на бившата фризьорка Веселка Петкова, животът на жената и децата й се превръща в ад. Година след случилото се Петкова се е барикадирала в апартамента си в Ботевград. Над сигурността й бди монтирана камера за видеонаблюдение и СОТ. Жената се крие от недоброжелатели и любопитни съседи зад спуснати щори и затворени прозорци, видя екип на "България Днес".

С неохота и треперещ глас Веселка Петкова се съгласява да излезе от дома си и да разговаря с екипа ни. Признава, че се страхува за своята сигурност и за децата си.

"Не съм сигурна, че искам да говоря. Страхувам се. Не пряко, но съм получавала заплахи", обяснява с тих глас треперещата Веселка Петкова.

Бегълците от затвора Владимир Пелов и Радослав Колев се свързват със своята домакиня чрез социалната мрежа фейсбук десет дни след като духват от пандиза, сочат данни от полицията. Апартаментът, в който се настаняват, е на най-добрия приятел на Владимир Пелов - Мико Петков. Осъден е за двойно убийство преди няколко години на затвор. Сам слага край на живота си в следствения арест.

"Познавах Владимир Пелов, но не сме били добри приятели. Жена му ми беше съседка, оттам се знаехме. Избрал е да се скрие у дома, защото знаеше какво ми е положението, защото съм сама", обяснява Веселка Петкова.

Двамата бегълци пристигат в дома й в центъра на Ботевград на 25 април. Носят само една раница на гърба си, в която имало граната и тротилови пресовки. Осигурени им били ключове, излизали само вечер.

Реклама

Веселка има две деца - момче на 22 години и дъщеря на 14. Те били принудени да пазаруват храна и голямо количество алкохол за двамата неканени гости. На момичето не казали истината, обяснили й, че двамата гости са семейни приятели, които ще отседнат за кратко.

"Владимир Пелов се държеше добре, особено с дъщерята, може би се е притеснявал да не го издаде. Другият, Радослав Колев, беше затворен, не говореше, беше много особен", така описва своите гости вдовицата на Мико Петков.

"Страх ме беше, може да ми е личало, че се случва нещо, докато бяха вкъщи, но опитвах да се държа нормално. Отивах на работа всеки ден, на никого не можех да споделя извън семейството", признава Веселка.

"Не съм го приютила доброволно, Владимир Пелов ме заплаши, затова нямам и обвинение за укривателство", обяснява останалата само кожа и кости вдовица.

В началото на юни м.г. Пелов се прибрал сам в дома на Веселка, без другия затворник. Казал, че Радослав Колев се е върнал в София. Оттогава Колев е в неизвестност.

Разследващи разкриват, че преди да напусне жилището на Веселка, Пелов й подарява часовника на Колев. Обяснява, че повече няма да му трябва, сочат данни на полицията.

"Не мога да разкрия за часовника, не трябва да казвам, дала съм показания", притеснява се Веселка.

Скривалището на Владимир Пелов се разкрива едва след като през нощта на 6 юни той загива в дуел с друг криминален тип - Марио Панчев-Дебелия, в центъра на Ботевград.

Безследно изчезнал е Радослав Колев

В задънена улица са разследващите за местонахождението на затворника Радослав Колев, който духна от пандиза заедно с авера си Владимир Пелов. Година след зрелищното бягство той е в неизвестност. Две са основните версии за това къде е Колев. Едната гласи, че е избягал в чужбина. Разследващи не изключват и възможността да е станал жертва на Владимир Пелов.

"Радослав не се е свързвал с мен след убийството на Владимир Пелов, не ме е търсил", категорична е Веселка Петкова.

Реклама
Реклама
Реклама