Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/7500423 www.bgdnes.bg

Атанас - момчето с много таланти

Нешлифован диамант спечели "Гласът на България"

Той е стругар, инженер, ултрамаратонец, преподавател по роботика, а вече и певец

"Винаги съм знаел, че един ден ще изляза на сцената и ще пея. Макар през годините да съм правил толкова различни неща, музиката ме е теглила към себе си." Това призна победителят в "Гласът на България" Атанас Кателиев.

Момчето, което си тръгна много по-известно и с 50 000 лева по-богато от шоуто, стана любимец на публиката още с първата си поява в шоуто.

Реклама

Освен с гласа си той впечатли и с интересната си история, че няма нито ден професионална подготовка в музиката и работи като стругар. Но не само това. Атанас се оказа всестранно развита личност. Освен музиката, която му е хоби, и стругарството, което му е професия, той е активен участник в ултрамаратони, преподавател е по роботика във варненско училище. Най-ценното, което му трябва обаче, за да постигне мечтата си, е гласът, с който природата го е дарила.

"Той е нешлифован диамант. Има хора, които вярват, че с хиляди часове музикална подготовка могат да станат много добри. Често това не се получава. Но когато просто си много, много добър, нещата се случват", споделя неговият ментор в предаването Владимир Ампов- Графа.

В последното музикално изпитане в "Гласът на България" Атанас успя да надделее над конкурента си Тино от отбора на Камелия, като получи безапелационната подкрепа на телевизионните зрители. На трето и четвърто място във финалния концерт останаха Ива и Надежда, съответно от отборите на Иван Лечев и Михаела Филева.

През цялото време Атанас сякаш водеше битка от сцената. Заедно с всички, които вярват в голямата си мечта. Без да е от музикално семейство, без да има каквито и да е било връзка в тези среди, той просто искаше да сбъдне мечтата си и го направи.

Атанас се записва на кастинга на шоуто, без да каже дори на близките си. Споделя, че най-голямата му борба е с притеснението, което изпитва пред публика. Знае, че може да пее, но му трябва кураж да започне. Първите му стъпки на сцената са също толкова плахи. На шега се съгласява да изпее песен в бар на приятели. Публиката няма абсолютно никакви очаквания, защото често е чувала изпълнения без потенциал, но остава безмълвна от изпълнението на Атанас. Той пее като истинска звезда.

"Винаги се притеснявам. Даже не знам как не ми личи по време на изпълненията", споделя Атанас, който по образование е инженер.

Реклама

Въпреки успеха, който постигна, част от феновете му са скептични какво музикално бъдеще го очаква. Потенциалът му е огромен, но често героите от риалити предавания не могат да се похвалят с продължителна слава. Нито един от предните победители в "Гласът на България" не продължава успехите си след шоуто. Миналогодишната победителка Ния Петрова работи по собствени проекти, но така и не създаде хит. Още по-безславна е съдбата на предшественика й Радко Петков. Талантливото момче започна пътя си в "Шоуто на Слави", когато Трифонов и екипът му търсеха представител за детската "Евровизия". Заради него Слави дори се скара с екипа си. Зрителският вот отиде при 12-годишната Габриела Йорданова, но Слави каза в ефир, че победител трябваше да е Радко. Талантливото момче получи втори шанс именно в "Гласът на България" през 2017 година като спечели първото място. В момента той се развива като фолкпевец. Радко така и не успя да намери място в голяма музикална компания, която да го продуцира. Единствено благодарение на приятелката си Симона Загорова получи шанс за собствени песни, но ако рязко смени жанра, в който се изявява.

Никой не може да каже каква ще е бъдещата професионална съдба на Атанас и дали той ще успее да направи кариера в музиката. Талантливото и скромно момче победи в "Гласът на България", но по-знаменателна е другата му победа - той доказа, че успехът идва при хората, които имат мечта и се борят за нея.

Реклама
Реклама
Реклама