Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7500879 www.bgdnes.bg

С песни и танци срещу насилието

С песни и танци срещу насилието ще се борят над 10 фолклорни клубове, народни изпълнители и латинотанцьори.

Hа 15 юни от 17,00 часа в Северен парк, жк "Надежда", кв. "Свобода", гр. София, до езерото, ще се проведе концерт под надслов "Не на насилието – във всичките му форми".

Реклама

Инициативата се заражда спонтанно в отговор на пандемията насилие, обзела България последните години. Организатори на концерта са Народно читалище "Искра-1954", район "Надежда", Столична община, съорганизатори са фолклорен клуб "Заведи оро" с ръководител Валерия Филкова към читалище "Искра 1954" и организатор на инициативата "Дари и Ники – затворете вратата на насилието – Не на насилието чрез законодателни промени" – Ваня Министерска.

Специални гости на концерта ще са писателят Ивайло Митев - автор на пет романа, от които три - "Съдба на дете", "Бездетен" и "Звукът на самотата", са издадени и реализирани изцяло с благотворителната кауза да се помага на българските деца и жени. И трите романа са тематични и разглеждат различни форми на насилие в семейството или извън него. Инсп. Пенка Стоянова – национален координатор в МВР по въпросите, свързани с домашното насилие, полицейски инспектор I степен в сектор "Патрулно-постова дейност" на отдел "Охранителна полиция", ще разкаже за професионалния си опит.

Заповядайте да се насладим на невероятната програма, подготвена от организаторите, и да кажем своето ясно и категорично "НЕ на насилието".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама