Фолкпевицата и общественичка Кали: Психолог трябва на футболистите ни

Приятел
Автор: Иво Ангелов

Фолкпевицата и общественичка Кали: Психолог трябва на футболистите ни

По-добре шамар за детето, отколкото вредна вафла 

КОЯ Е ТЯ

Фолкпевицата Кали (Галина Иванова) е родена на 2 октомври 1975 г. в София. Артистичният й псевдоним е измислен от Слави Трифонов. Най-известната й песен е "4-4-2", която е посветена на участието на националния ни отбор по футбол на световното първенство във Франция през 1998 г. Оттогава страната няма участие на мондиал. Кали има трима синове - Георги, Марк и Александър.

- Известна си със страстта си към футбола. Как ще коментираш загубата на националния отбор от Косово с 2:3?

- Това е колективна загуба, морална и физическа. Не може непрекъснато да хулиш и да плюеш, като даваш акъл. Не сме на мястото на момчетата и не можем да преценим кое е лесно и трудно. Проблемът е не само как играем срещу другите отбори, а и в подкрепата, която получават от привържениците. Христо Ботев го е казал - силно да любиш и мразиш. В другите държави не съм виждал чак такова хулене на отбора. Добре, загубили са и не могат да играят колективно, но с много труд и подкрепа нещата може да се подобрят. Разнищват ги, че правят секс с манекенки и фолкпевици, смятат им парите, гледат им колите и накрая искат от тях футбол. Нека да насочим вниманието си и дори негативизма си само към играта им. Не само да казваме, че нещо е лошо, а как да го подобрим. Футболният фен трябва да е като мен - печели или губи, аз никога не говоря лошо за любимия ми "Левски". Не ги наричам "нещастници" и "смотаняци", защото вярвам в идеята на отбора.

- В кое виждаш положителната промяна?

- Предлагам да се направи форум на футболни фенове, но истински, а не като мен. Да помогнем на един прекрасен селекционер, какъвто е Краси Балъков. Той беше прекрасен футболист, изключително дисциплиниран и хубав човек. Имам честта лично да го познавам, още навремето съм пяла на националите. В този форум да даваме съвети, ако видим, че играта в центъра куца или някой футболист не се справя добре. Говоря чисто по женски. Горещата ми препоръка към всички национали е да работят здраво и да играят колективно, защото имаме невероятни футболисти. За чужди отбори играят добре, но в националния тим не се справят. Това ме навежда на мисълта, че психолог трябва да работи с тях.

- Можем ли да се класираме за голямо първенство с материала, с който разполагаме?

- Не! Не сме готови. Успехът във всяка една житейска сфера зависи от подготовката. Нашият проблем е в липсата на колективизъм.

- Спомена за крайностите в отношението на българина чрез цитат на Ботев. Тези черти в народопсихологията се проявиха при провеждането за поредна година на гей парада. Какво ти е мнението за това събитие - излишна демонстрация на сексуалност или борба за права?

- Да покажеш, че геят е обществено значим, не се прави с парад, а чрез общественополезни действия. Парадът може да се организира, след като е направено нещо впечатляващо. Познавам много гейове и голяма част от тях са прекрасни и ерудирани хора. Акцентът не трябва да пада върху тяхната сексуалност, защото прилича повече на шоу, а не на социална заявка. Акцентът трябва да е върху това, че са абсолютно равноправни членове на обществото, където могат да творят и работят.

- Те искат да отглеждат деца. Приемаш ли го?

- 300 пъти е по-добре една гей двойка, която се обича, да отгледа дете, отколкото във враждебна среда. Любовта няма пол и цвят. Затова не могат да бъдат съдени тези хора. По-добре децата да са при заможна гей двойка, отколкото в социален дом, където хетеросексуални жени ги бият и им крадат от храната. Затова и не виждам причина гей двойките да не отглеждат деца, ако имат възможности. Демонстрацията на сексуалност не е нормална и при хетеросексуалните двойки. Не мисля, че е нормално да се целуваш и гнявиш пред хората. Това е нещо много лично. Ако двама мъже не се целуват и лигавят на публични места, не виждам нищо лошо в тяхната любов. Чудесен е филмът "Рокетмен", който в момента върви по екраните. Там е показано как липсата на любов в едно семейство може да нарани до такава степен психиката на едно дете, че то да посегне към наркотици и алкохол.

- Призракът на стратегията за детето обикаля страната ни седмици наред, макар вчера да бе окончателно оттеглена. Какво ти е мнението за възпитанието с шамари?

- Тези истории са доста американизирани. Аз съм чудесен пример да бъда попитана дали боят възпитава. Когато си млад родител, е много по-трудно да си контролираш емоциите, отколкото, когато вече си зрял. Нека да не звуча грубо, но смятам, че много по-здравословно за едно дете е да му плеснеш шамар. Не да го унижаваш и да го пребиваш, но да го плеснеш, защото децата са изключително манипулативни и могат да те направят и див, и щастлив, ако искат. По-добре да видя плеснато дете, отколкото такова, което се търкаля по земята и пищи. И защото не е обществено прието да го ошамариш, то тероризира една камара хора около себе си. Ние сме яли бой от нашите родители и сме станали хора. Боят кръвоснабдява, това е силов масаж, който е полезен. Не трябва да има пребиване и психически тормоз. Големият ми син е бит от мен, но е получил и много любов. При средното ми дете нещата отидоха в друга посока. Пляскала съм го и него, а след това си казвам: "Боже, той не може да се защити. Това не е честно! Все едно някой по-силен от мен да дойде да ме удари". Понякога децата прекаляват. Когато живееш в страна с труден живот, каквато е България, и се прибереш уморен вкъщи, а малкият или малката ти се излигави, неизбежно получават шамар. Важното е ударът да не преминава в агресия.

- Световен хит в момента е сериалът "Чернобил". Гледа ли го?

- Да.

- Живяла си във времената на трагедията. Как преценяваш ролята на социалистическата държава, която прикрива аварията и не предупреждава населението за опасностите от нея?

- Слава богу, че не ходех по манифестации. Държава наистина прикриваше, но имаше нещо очарователно в комунистическия режим. Не се даваше гласност на отвратителните деяния като убийства и агресия. Сега всичко се дава по телевизията и се получава огромна гласност. Тогава тези неща се криеха, а затворниците директно се закарваха в Белене. Младите хора нямаше откъде да черпят информация как да си направят бомба или как да пребием другарчето с пръчка. Това му беше хубавото на онзи режим. Съгласна съм да се поддържа тази заблуда за един мирен живот. Но когато се касае за здравето и живота ти след трагедията в "Чернобил", тези неща трябва да се казват. Но имам вяра в човешкия организъм, който е еволюирал да се справя с болести и вреди. Но от нас зависи да се грижим за него - да намалим употребата на вредни продукти. Очаквам да се появят нови филми, които да опровергаят историята, пресъздадено в сериала.

- Какви са ти спомените, когато разбра за аварията?

- Почти никакви. Помня само, че се разказваха вицове. И ако трябва да обобщим за шамарите и отровите, ще кажа, че е по-добре да плеснеш детето си, отколкото да му купиш вредна вафла, защото си играеш на добър родител. Вафлата не е шамар, а куршум в тялото.

Арестант без крака осъди държавата

Арестант без крака осъди държавата

Сваляли му протезите, за да не избяга 1400 лева взема задържаният заради нечовешки условия зад решетките Арестант с ампутирани крака осъди Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" при Министерство на правосъдието заради нечовешки условия в ареста в Добрич. Административният съд уважава иска за обезщетение на арестанта,

40 000 фенове щуреят в Благоевград

40 000 фенове щуреят в Благоевград

Близо 40 хиляди ценители на музиката се стекоха в парк "Македония" в Благоевград през уикенда, за да чуят и видят любимите си изпълнители, гости на тазгодишното издание на фестивала Francofolies. Меломаните изпаднаха в екстаз от появата и невероятното шоу, което направи световната звезда Лаура Перголизи, позната като LP.

Големият композитор Александър Кипров:
Гасна, обграден от сноби!

Големият композитор Александър Кипров: Гасна, обграден от сноби!

Повече няма да пиша музика, омерзен съм! "50 години писане на музика, изучаване, самоусъвършенстване, трепети, мечти и да угасна... обграден от сноби, двулични бездарници и едно нищо, оставено във времето. Само непрестанна борба, лоши хора, прегазван от супернахални, гонещи популярност, пари, статус, не искам да съм част от тази общност.

Мадона оглави класацията на "Билборд" за албуми (Видео)

Мадона оглави класацията на "Билборд" за албуми (Видео)

"Madame X" стана деветият албум на Мадона, оглавил класацията Топ 200 на "Билборд", съобщи сайтът на изданието. През първата седмица от него са продадени 95 000 еквивалентни албумни единици в САЩ, от които 90 000 в традиционен формат, предава БТА. Мадона е оглавявала класацията на "Билборд" за албуми с "MDNA" (2012), "Hard Candy" (2008),

Мнения

Споделете

CAPTCHA изображение

Най-четени

ЛУЧАНО, ТОВА ТИ ЛИ СИ?

ЛУЧАНО, ТОВА ТИ ЛИ СИ?

Не са много хората, които могат да познаят Васил Иванов-Лучано. Небезизвестният бивш министър на спорта видимо се е посъстарил и прегърбил, видя "България Днес". Макар и елегантно облечен и с кърпичка в джоба на сакото, някогашният министър не прилича на себе си. На 8 юни Лучано чукна 55 години.

Национал заби топманекенка на "Визаж"

Национал заби топманекенка на "Визаж"

Нова двойка футболист-манекенка се вля в редиците на българския хайлайф. Младежкият национал и футболист на "Болоня" Калоян Кръстев отскоро гушка едно от новите водещи лица на модна агенция "Визаж". Бившият играч на "Славия" е гадже с красивата Мария Димитрова. Тя е сред новите лица в агенцията на Жени Калканджиева.

Втори опит

Втори опит

Футболистите може да се пенсинират, косите им да посивеят и да поостареят, но това не им пречи да привличат млади красавици. Не един и двама дори срещнаха сродните си души, след като окачиха бутонките. Някои бяха ергени преди това, но за повечето младите жени са втори шанс за щастие. И футболистите го сграбчват с пълни шепи.

Най-старата дилърка пипна цистит от килията

Най-старата дилърка пипна цистит от килията

Свидетели се отричат от показания срещу баба Цветанка заради полицейски натиск С цистит от студената килия се сдоби най-възрастната жена, обвинена за наркодилърка! Престоя си в ареста няма да забрави 78-годишната Цветанка Чавкарска, която според спецпрокуратурата е участвала в банда за разпространение на дрога.

Най-нелепите контузии

Най-нелепите контузии

Четирикратният шампион в най-голямата колоездачна обиколка "Тур дьо Франс" Крис Фрум се потроши при катастрофа по време на подготовката си за надпреварата, която започва на 6 юли. Британецът се блъсна нелепо в стена на къща. Той пусна кормилото, за да си издуха носа. Сблъсъкът е станал с 60 км/ч. Фрум бе опериран над осем часа,

Луд съм по Линда

Луд съм по Линда

Двукратният световен шампион във Формула 1 и победител в "24 часа на Льо Ман" отпреди дни Фернандо Алонсо за първи път проговори за гаджето. Той даде интервю, в което основната тема беше връзката му с моделката Линда Морсели. Оказа се, че манекенката е направила първата крачка в отношенията им. "Срещнахме се на Гран при на Монако и седмица

Брадли Купър гледа детето

Брадли Купър гледа детето

След грандиозната раздяла на манекенката и актьора Поредна холивудска двойка затвърди факта, че сред браковете на известните има всичко друго, но не и стабилност. Брадли Купър и Ирина Шейк вече месец са в списъка на бившите двойки. И на дневен ред идва въпросът какво ще се случи с 2-годишната им дъщеря Леа.

Софиянец проси кока в метрото

Софиянец проси кока в метрото

На странна молба за помощ станаха свидетели пътниците на софийското метро. Столичанин с табела на врата подчертаваща нуждата му от наркотици и билки посрещаше забързаните граждани на входа на метростанция Сердика. Дали обаче някой е откликнал на молбата му не е

3 трупа на "булеварда на смъртта"

3 трупа на "булеварда на смъртта"

На асфалта се разчистват сметки, Фатик и банкерът Кюлев елиминирани в сребристи коли Четири знакови покушения превръщат столичния булевард "България" в "булеварда на смъртта"! Четирима известни бизнесмени и подземни босове падат жертва на асфалта на оживената софийска пътна артерия. Причините за разстрелите са различни - от разчистване на бизнес

РАЛИ ЗА ТУЗАРИ В СОФИЯ

РАЛИ ЗА ТУЗАРИ В СОФИЯ

Богаташко рали в центъра на София събра очите на минувачи, видя "България Днес". Братя Диневи с техните охранители, бившият заместник-външен министър Милен Керемедчиев с фамозния "Астън Мартин" и Крум Дончев с "Порше" бяха сред участниците в зрелищната надпревара, в която не липсваха и знойни моделки по секси облекло.

Най-коментирани

ЛУЧАНО, ТОВА ТИ ЛИ СИ?

ЛУЧАНО, ТОВА ТИ ЛИ СИ?

Не са много хората, които могат да познаят Васил Иванов-Лучано. Небезизвестният бивш министър на спорта видимо се е посъстарил и прегърбил, видя "България Днес". Макар и елегантно облечен и с кърпичка в джоба на сакото, някогашният министър не прилича на себе си. На 8 юни Лучано чукна 55 години.

Национал заби топманекенка на "Визаж"

Национал заби топманекенка на "Визаж"

Нова двойка футболист-манекенка се вля в редиците на българския хайлайф. Младежкият национал и футболист на "Болоня" Калоян Кръстев отскоро гушка едно от новите водещи лица на модна агенция "Визаж". Бившият играч на "Славия" е гадже с красивата Мария Димитрова. Тя е сред новите лица в агенцията на Жени Калканджиева.

Специалистът Ернесто Нориега: Мълниите влизат през интернет мрежата

Специалистът Ернесто Нориега: Мълниите влизат през интернет мрежата

Църкви, стадиони и новите блокове нямат защита  КОЙ Е ТОЙ Ернесто Нориега е специалист по мълниезащита от над 20 години. Роден е в Хавана, Куба. Майка му е българка, баща му - кубинец. Завършва магистратура "Електрически системи" в родната Куба. Автор е на първата книга за мълниезащита в България. От 13 години живее у нас и е обучил над 500 наши

Никол тъжна без Гришо

Никол тъжна без Гришо

Никол Шерцингер отмаря по женски на италианския остров Капри и за пореден път показа сочни форми от ваканцията си. Само преди две години тя изкара почивката си отново там, но в компанията на Григор Димитров. Тогава двамата бяха лудо влюбени и снимките им как се натискат на плажа обиколиха цял свят.

100 бона на БСП струва
капризът на Корнелия

Делегати на конгреса с пищна вечеря в скъпарски хотел, нощували за 20 000 лв.

100 бона на БСП струва капризът на Корнелия Делегати на конгреса с пищна вечеря в скъпарски хотел, нощували за 20 000 лв.

Надя Панкова Колосална сума за няма нищо. За едно женско фръцкане, за един каприз! Така негодуват след конгреса на БСП апаратчици, след като стана ясно, че лидерът Корнелия Нинова е похарчила над 100 хиляди лева от партийните пари, за да... не подаде оставка. Конгресът на социалистите, който се превърна в истинска бомба в неделя,

Деси Тенекеджиева обича царя

Деси Тенекеджиева обича царя

"Обичам царя!" Признанието направи актрисата и певица Деси Тенекеджиева по повод 82-рия рожден ден на Симеон Сакскобургготски, който той отпразнува миналата неделя. Ето какво написа 48-годишната варненка в социалните мрежи: "История, Класа, Финес, Интелект, Благородство, Доброта, Състрадателност! Дълбоко се възхищавам, уважавам и обичам Царя!

РАЛИ ЗА ТУЗАРИ В СОФИЯ

РАЛИ ЗА ТУЗАРИ В СОФИЯ

Богаташко рали в центъра на София събра очите на минувачи, видя "България Днес". Братя Диневи с техните охранители, бившият заместник-външен министър Милен Керемедчиев с фамозния "Астън Мартин" и Крум Дончев с "Порше" бяха сред участниците в зрелищната надпревара, в която не липсваха и знойни моделки по секси облекло.

Българка влезе в "Гинес"

Българка влезе в "Гинес"

Пловдивчанката Смиляна Захариева, която кандидатства в „Гинес“ за най-силен глас на планетата, най-после получи дългочакания сертификат. Миналата година тя постигна невероятните 143.8 децибела с песента "Дельо хайдутин". Щастливата новина я завари на остров Шри Ланка, където е със съпруга си Добрин, а тя сподели радостта си във Фейсбук.

Жанета не се качва в автобус

Жанета не се качва в автобус

Плеймейтката Жанета Осипова вае тяло не с дълги тренировки във фитнес залата, а с ходене пеша. Тя отдавна не ползва не само градския транспорт, но и личния си автомобил. "Поддържам формата си с много ходене. Обожавам да вървя. Разходките в планината поддържат физическия ми тонус и доброто ми емоционално състояние", обобщава плеймейтката.

Ето как оперират носа на Преслава!

Ето как оперират носа на Преслава!

Фолкпевицата на снимка от операционната маса Новата визия на неразпознаваемата изпълнителка е супер секси Невиждана досега снимка на Преслава от операционната маса потвърди най-коментираната новина в последните седмици, че певицата е променила драстично визията си. Кадърът е качен в официалната страница във фейсбук на истанбулския хирург д-р

Хесе даде бившата на прокурор

Хесе даде бившата на прокурор

Войната между нападателя на "Бетис" Хесе Родригес и бившата му половинка Аура Руис няма спирка. Двамата не спират да се плюят в медиите и да си правят мръсни номера след раздялата. Сега Хесе предприе нова стъпка във "военнните действия". Той даде майката на сина си на прокуратурата на Лас Палмас. Нападателят се жалва,

Даниел Вълчев на пазар

Даниел Вълчев на пазар

Даниел Вълчев е всеотдаен съпруг! Бившият министър на образованието и науката отмени жена си Милена, като излезе да напазарува плодове и зеленчуци за вкъщи, видяха папараците на "България Днес". Макар да бе натоварен с покупки, юристът не свали телефона си от ухото. Нищо чудно от другата страна на линията да е била съпругата му,

808 млн. евро похарчи Ла Лига

808 млн. евро похарчи Ла Лига

Испанските клубове пръснаха 808 млн. евро за нови футболисти само за 22 дни от отварянето на трансферния пазар. До момента отборите от Ла Лига са без конкуренция в Европа. За сравнение, в Бундеслигата са дали 434 млн., а в Серия "А" - 352 млн. Доскорошният водач по отношение на трансферите - Висшата лига, изостава назад със своите 197 млн.

Навършват се 10 години от смъртта на Майкъл Джексън

Навършват се 10 години от смъртта на Майкъл Джексън

Днес се навършват 10 години от смъртта на Майкъл Джексън, наричан още Кралят на поп музиката. Негови почитатели от цял свят подготвят различни инициативи, за да си спомнят легендарното му творчество. Официалната причина за смъртта на Майкъл Джексън беше сърдечен удар.За смъртта му бе обвинен личният му лекар - Конрад Мъри,

Мадона оглави класацията на "Билборд" за албуми (Видео)

Мадона оглави класацията на "Билборд" за албуми (Видео)

"Madame X" стана деветият албум на Мадона, оглавил класацията Топ 200 на "Билборд", съобщи сайтът на изданието. През първата седмица от него са продадени 95 000 еквивалентни албумни единици в САЩ, от които 90 000 в традиционен формат, предава БТА. Мадона е оглавявала класацията на "Билборд" за албуми с "MDNA" (2012), "Hard Candy" (2008),

Пожар в ТЕЦ “Марица Изток 2”

Пожар в ТЕЦ “Марица Изток 2”

Пожар е избухнал в ТЕЦ “Марица Изток 2”. По предварителна информация при ремонтни дейности се е запалил един от комините в централата, който по-късно се е

Немското издание Handelsblatt: "Фолксваген" реши заводът да е край Измир

Немското издание Handelsblatt: "Фолксваген" реши заводът да е край Измир

Vоlkѕwаgеn АG e взeл пpeдвapитeлнo peшeниe нoвият зaвoд в Изтoчнa Бългapия дa бъдe в Typция, твъpди гepмaнcкoтo дeлoвo издaниe Наndеlѕblаtt, цитирано от money.bg. Paзгoвopитe oбaчe вce oщe нe ca пpиключили. B нaдпpeвapaтa зa инвecтициятa, кoятo ce oчaквa дa бъдe в paзмep нa нaд €1,3 милиapдa и дa oтвopи нaд 5 000 paбoтни мecтa, e и Бългapия.

Окончателни резултати: Екрем Имамоглу печели изборите в Истанбул с 54,21%

Окончателни резултати: Екрем Имамоглу печели изборите в Истанбул с 54,21%

Председателят на Висшата избирателна комисия (ВИК) на Турция Сади Гювен оповести днес резултатите от повторението на изборите за кмет в Истанбул, съобщи турската телевизия НТВ, цитирана от БТА. Екрем Имамоглу от Народнорепубликанската партия (НРП) получи подкрепата на 54,21 на сто от избирателите в мегаполиса,

Куртоа заби моделка

Куртоа заби моделка

Вратарят на "Реал" (Мадрид) Тибо Куртоа бе издебнат с красива брюнетка по време на почивката си. Двамата отмарят на Ибиса. Медиите на Иберийския полуостров бързо разконспирираха коя е новата мацка до стража. Оказа се, че новата му тръпка е известният испански модел Сара Солдати. Двамата не се притесняват да демонстрират близост,

Джанет Джексън: Хлапетата продължават да имитират Джако

Джанет Джексън: Хлапетата продължават да имитират Джако

Джанет Джексън, сестрата на Краля на попмузиката, заяви в интервю пред в. "Сънди таймс", че наследството на Джако и до днес е живо, благодарение на музиката му. 53-годишната Джанет отказа да коментира скандалния филм "Да напуснеш Невърленд", в който Уейд Робсън и Джеймс Сейфчук обвиняват Майкъл, че ги е насилвал сексуално като деца, посочва БТА.