Фолкпевицата и общественичка Кали: Психолог трябва на футболистите ни

Приятел
Автор: Иво Ангелов

Фолкпевицата и общественичка Кали: Психолог трябва на футболистите ни

По-добре шамар за детето, отколкото вредна вафла 

КОЯ Е ТЯ

Фолкпевицата Кали (Галина Иванова) е родена на 2 октомври 1975 г. в София. Артистичният й псевдоним е измислен от Слави Трифонов. Най-известната й песен е "4-4-2", която е посветена на участието на националния ни отбор по футбол на световното първенство във Франция през 1998 г. Оттогава страната няма участие на мондиал. Кали има трима синове - Георги, Марк и Александър.

- Известна си със страстта си към футбола. Как ще коментираш загубата на националния отбор от Косово с 2:3?

- Това е колективна загуба, морална и физическа. Не може непрекъснато да хулиш и да плюеш, като даваш акъл. Не сме на мястото на момчетата и не можем да преценим кое е лесно и трудно. Проблемът е не само как играем срещу другите отбори, а и в подкрепата, която получават от привържениците. Христо Ботев го е казал - силно да любиш и мразиш. В другите държави не съм виждал чак такова хулене на отбора. Добре, загубили са и не могат да играят колективно, но с много труд и подкрепа нещата може да се подобрят. Разнищват ги, че правят секс с манекенки и фолкпевици, смятат им парите, гледат им колите и накрая искат от тях футбол. Нека да насочим вниманието си и дори негативизма си само към играта им. Не само да казваме, че нещо е лошо, а как да го подобрим. Футболният фен трябва да е като мен - печели или губи, аз никога не говоря лошо за любимия ми "Левски". Не ги наричам "нещастници" и "смотаняци", защото вярвам в идеята на отбора.

- В кое виждаш положителната промяна?

- Предлагам да се направи форум на футболни фенове, но истински, а не като мен. Да помогнем на един прекрасен селекционер, какъвто е Краси Балъков. Той беше прекрасен футболист, изключително дисциплиниран и хубав човек. Имам честта лично да го познавам, още навремето съм пяла на националите. В този форум да даваме съвети, ако видим, че играта в центъра куца или някой футболист не се справя добре. Говоря чисто по женски. Горещата ми препоръка към всички национали е да работят здраво и да играят колективно, защото имаме невероятни футболисти. За чужди отбори играят добре, но в националния тим не се справят. Това ме навежда на мисълта, че психолог трябва да работи с тях.

- Можем ли да се класираме за голямо първенство с материала, с който разполагаме?

- Не! Не сме готови. Успехът във всяка една житейска сфера зависи от подготовката. Нашият проблем е в липсата на колективизъм.

- Спомена за крайностите в отношението на българина чрез цитат на Ботев. Тези черти в народопсихологията се проявиха при провеждането за поредна година на гей парада. Какво ти е мнението за това събитие - излишна демонстрация на сексуалност или борба за права?

- Да покажеш, че геят е обществено значим, не се прави с парад, а чрез общественополезни действия. Парадът може да се организира, след като е направено нещо впечатляващо. Познавам много гейове и голяма част от тях са прекрасни и ерудирани хора. Акцентът не трябва да пада върху тяхната сексуалност, защото прилича повече на шоу, а не на социална заявка. Акцентът трябва да е върху това, че са абсолютно равноправни членове на обществото, където могат да творят и работят.

- Те искат да отглеждат деца. Приемаш ли го?

- 300 пъти е по-добре една гей двойка, която се обича, да отгледа дете, отколкото във враждебна среда. Любовта няма пол и цвят. Затова не могат да бъдат съдени тези хора. По-добре децата да са при заможна гей двойка, отколкото в социален дом, където хетеросексуални жени ги бият и им крадат от храната. Затова и не виждам причина гей двойките да не отглеждат деца, ако имат възможности. Демонстрацията на сексуалност не е нормална и при хетеросексуалните двойки. Не мисля, че е нормално да се целуваш и гнявиш пред хората. Това е нещо много лично. Ако двама мъже не се целуват и лигавят на публични места, не виждам нищо лошо в тяхната любов. Чудесен е филмът "Рокетмен", който в момента върви по екраните. Там е показано как липсата на любов в едно семейство може да нарани до такава степен психиката на едно дете, че то да посегне към наркотици и алкохол.

- Призракът на стратегията за детето обикаля страната ни седмици наред, макар вчера да бе окончателно оттеглена. Какво ти е мнението за възпитанието с шамари?

- Тези истории са доста американизирани. Аз съм чудесен пример да бъда попитана дали боят възпитава. Когато си млад родител, е много по-трудно да си контролираш емоциите, отколкото, когато вече си зрял. Нека да не звуча грубо, но смятам, че много по-здравословно за едно дете е да му плеснеш шамар. Не да го унижаваш и да го пребиваш, но да го плеснеш, защото децата са изключително манипулативни и могат да те направят и див, и щастлив, ако искат. По-добре да видя плеснато дете, отколкото такова, което се търкаля по земята и пищи. И защото не е обществено прието да го ошамариш, то тероризира една камара хора около себе си. Ние сме яли бой от нашите родители и сме станали хора. Боят кръвоснабдява, това е силов масаж, който е полезен. Не трябва да има пребиване и психически тормоз. Големият ми син е бит от мен, но е получил и много любов. При средното ми дете нещата отидоха в друга посока. Пляскала съм го и него, а след това си казвам: "Боже, той не може да се защити. Това не е честно! Все едно някой по-силен от мен да дойде да ме удари". Понякога децата прекаляват. Когато живееш в страна с труден живот, каквато е България, и се прибереш уморен вкъщи, а малкият или малката ти се излигави, неизбежно получават шамар. Важното е ударът да не преминава в агресия.

- Световен хит в момента е сериалът "Чернобил". Гледа ли го?

- Да.

- Живяла си във времената на трагедията. Как преценяваш ролята на социалистическата държава, която прикрива аварията и не предупреждава населението за опасностите от нея?

- Слава богу, че не ходех по манифестации. Държава наистина прикриваше, но имаше нещо очарователно в комунистическия режим. Не се даваше гласност на отвратителните деяния като убийства и агресия. Сега всичко се дава по телевизията и се получава огромна гласност. Тогава тези неща се криеха, а затворниците директно се закарваха в Белене. Младите хора нямаше откъде да черпят информация как да си направят бомба или как да пребием другарчето с пръчка. Това му беше хубавото на онзи режим. Съгласна съм да се поддържа тази заблуда за един мирен живот. Но когато се касае за здравето и живота ти след трагедията в "Чернобил", тези неща трябва да се казват. Но имам вяра в човешкия организъм, който е еволюирал да се справя с болести и вреди. Но от нас зависи да се грижим за него - да намалим употребата на вредни продукти. Очаквам да се появят нови филми, които да опровергаят историята, пресъздадено в сериала.

- Какви са ти спомените, когато разбра за аварията?

- Почти никакви. Помня само, че се разказваха вицове. И ако трябва да обобщим за шамарите и отровите, ще кажа, че е по-добре да плеснеш детето си, отколкото да му купиш вредна вафла, защото си играеш на добър родител. Вафлата не е шамар, а куршум в тялото.

Задължителен душ за гледачите в зоопарка

Задължителен душ за гледачите в зоопарка

Гледачите в столичния зоопарк вземат дезинфекциращ душ преди влизане при прасетата. Мярката е заради разпространяващата се африканска чума на територията на нашата страна. Въпреки че заразата все още не е достигнала Софийско, в зоологическата градина вземат мерки, за да опазят здравето на животните.

Призрак пази имането на Вълчан войвода

Призрак пази имането на Вълчан войвода

В родното му село Осеновлаг! Проклятие тегне над заровените жълтици Призрак без глава пази имането на Вълчан войвода край родното му село Осеновлаг. Това разказаха пред "България Днес" местни жители по време на събора в чест на легендарния хайдутин. Малкото населено място е сгушено под връх Козница в Ржана планина,

Откриха труп на 16-годишно момче край Змейово

Откриха труп на 16-годишно момче край Змейово

Мъж откри труп на 16-годишно момче, съобщиха от полицията, цитирани от "Дарик нюз".  На 20 август в 18:00 часа, на тел.112 е получен сигнал от 42-годишен мъж от Стара Загора за открит труп на лице на черен път в гористата местност "Табашка река". Непосредствено до лицето е било забелязано обърнато с гумите нагоре четириколесно МПС - тип "АТВ"

Това е Нина! Най-ниската моделка

Това е Нина! Най-ниската моделка

Аз съм и мажоретка, различна съм по хубавия начин, щастлива е хубавицата Нина Попова е най-ниският български модел! Красавицата, която е само 130 см, покорява няколко модни дефилета и дори може да се похвали с участие в най-мащабните модни форуми в света. "Това е само хоби. Основната ми работа е в сферата на финансите,

Мнения

Споделете

CAPTCHA изображение

Най-четени

ВИС-2 прилапват имането на ИРА

ВИС-2 прилапват имането на ИРА

За задаващ се конфликт между терористи от зловещата Ирландска републиканска армия и родни мутри, гравитирали в миналото около ВИС-2, алармираха пред "България Днес" източници от подземния свят. Повод за напрежението е съдбата на атрактивни парцели и апартаменти в известни морски курорти, оценявани на милиони евро,

Извергът Мартин насилил Кристин с кол

Извергът Мартин насилил Кристин с кол

Дървен предмет, чиято форма прилича на кол или крак от стол, е използвал рецидивистът Мартин Трифонов при изнасилването на 7-годишната Кристин. Впоследствие извергът използва кола и за да пребие жестоко малкото момиченце. Това разкриха пред "България Днес" хора от сливенското село Сотиря. Ужасяващите факти самите те научават от обсадилите селото

Богородица върху гърба на Мисис България (СНИМКИ)

Богородица върху гърба на Мисис България (СНИМКИ)

Богородица се появи върху гърба на Мисис България 2018 Станислава Андреева! Огромната татуировка е с християнски символи, като централно място заема Божията майка, която е обградена от рози, ангели и кръстове. Станислава разкри впечатляващата телесна рисунка, докато е на морска ваканция и се разголи за масаж на плажа.

Шефът на "Канарите"
плаща хиляди на икона

Шефът на "Канарите" плаща хиляди на икона

Атанас Стоев дал обет преди 39 години Хиляди левове е дарил на бачковската чудотворна икона на Пресвета Богородица лидерът и основател на оркестър "Канарите" Атанас Стоев! Музикантът дава обет преди четири десетилетия, че всяка година ще свири в Бачково и със събраните средства ще подпомага съхранението на светинята.

Пищова гуляе с 25 какички

Пищова гуляе с 25 какички

"С 25 какички и общо 158 души гости направихме купона. Започнахме в 20 ч. вечерта и продължихме до сутринта - 12-часов маратон направихме. Такова изобилие и веселба никога не е било." Това разказа пред "България Днес" Митьо Пищова, който в четвъртък вечерта отпразнува 64-ия си рожден ден. Вчера бохемът говори сънен пред вестника,

25 удара с чук в главата на лихвар

25 удара с чук в главата на лихвар

Двайсет и пет смъртоносни удара с чук нанасят двама убийци по главата на русенския бижутер Явор Николов, за да го оберат. Ликвидираният по особено жесток и мъчителен начин 34-годишен мъж имал валутно бюро, въртял търговия със злато, сребро и антиквариати, а по неофициална информация се занимавал и с лихварство.

Тотомилионерът от Перник 
жени сина си Жоро

Тотомилионерът от Перник жени сина си Жоро

Перник тръпне в очакване на светско събитие №1 в града за годината! Тотомилионерът Росен Русимов жени големия си син Жоро за красивата Джули. Квартал "Монте Карло" ще похарчи своя най-търсен ерген в събота, 24 август, със сватба, за която дълго ще се пише и говори, разкриват организаторите на тържеството.

10 лева за непрани дамски гащи

10 лева за непрани дамски гащи

10 лева броят фетишисти, за да си купят носени и непрани дамски гащи. Ароматният бизнес набира популярност в платформите за онлайн търговия, а скандалните обяви зачестяват през последните месеци. "Гащичките ми са напоени със соковете ми и са с неустоимо възбуждащ аромат", гласи една от най-провокативните реклами,

Цвети Стоянова става археоложка

Цвети Стоянова става археоложка

Бившето "златно момиче" Цветелина Стоянова е готова за кариера в археологията. Тя показа завидни умения в изкопаването на ценни вещи. В нейния случай това са камъни и минерали за бижута. Цвети не се посвени да хване кирката и лопатата и сама да си набави суровини за накитите, които изработва ръчно. "Често виждаме и оценяваме само крайния резултат,

Едурне се завръща

Едурне се завръща

Половинката на вратаря на "Манчестър Юнайтед Давид де Хеа - Едурне, се завръща ударно на музикалната сцена. Тя обяив, че ще пусне нов албум през 2020 година. Така ще сложи край на 4-годишното отсъствие, в което се беше отделила от сцената. След трансфера на любимия й тя го последва в Манчестър и позагърби музиката.

Най-коментирани

Извергът Мартин насилил Кристин с кол

Извергът Мартин насилил Кристин с кол

Дървен предмет, чиято форма прилича на кол или крак от стол, е използвал рецидивистът Мартин Трифонов при изнасилването на 7-годишната Кристин. Впоследствие извергът използва кола и за да пребие жестоко малкото момиченце. Това разкриха пред "България Днес" хора от сливенското село Сотиря. Ужасяващите факти самите те научават от обсадилите селото

10 лева за непрани дамски гащи

10 лева за непрани дамски гащи

10 лева броят фетишисти, за да си купят носени и непрани дамски гащи. Ароматният бизнес набира популярност в платформите за онлайн търговия, а скандалните обяви зачестяват през последните месеци. "Гащичките ми са напоени със соковете ми и са с неустоимо възбуждащ аромат", гласи една от най-провокативните реклами,

Николета Лозанова и сестра й се препичат по монокини

Николета Лозанова и сестра й се препичат по монокини

Николета Лозанова сподели провокативен кадър със сестра си в инстаграм. Двете са се излегнали по монокини край басейн в популярен комплекс. Само за 4 часа снимката събра над 18 000

Изродът Мартин млатил Криси с камък в главата

Изродът Мартин млатил Криси с камък в главата

Детето издъхнало от тежка черепно-мозъчна травма С камък е смазал главата на малката Кристин жестокият килър Мартин Трифонов от сливенското село Сотиря. От жестоките удари мозъкът на детето буквално е станал на пихтия. Счупени са били почти всичките й ребра, имала е тежки разкъсвания. Тези смразяващи кръвта детайли станаха ясни от резултатите от

Богородица върху гърба на Мисис България (СНИМКИ)

Богородица върху гърба на Мисис България (СНИМКИ)

Богородица се появи върху гърба на Мисис България 2018 Станислава Андреева! Огромната татуировка е с християнски символи, като централно място заема Божията майка, която е обградена от рози, ангели и кръстове. Станислава разкри впечатляващата телесна рисунка, докато е на морска ваканция и се разголи за масаж на плажа.

Горещи спасителки на плажа!

Горещи спасителки на плажа!

Дениз и Елица са секси морските патрули на "България Днес" Снимки: Ивайло ПЕТРОВ www.ivaylopetrovphotography.eu Черната и русата! Не една, а две горещи спасителки на плажа бдят за спокойствието на народа. И особено за мъжката част. Дениз Хайрула и Елица Младенова са секси морските патрули на "България Днес",

Новият филм за Джеймс Бонд ще се казва
"Няма време да умра"

Новият филм за Джеймс Бонд ще се казва "Няма време да умра"

25-ият филм за Джеймс Бонд ще е озаглавен "Няма време да умра", съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес, цитирани от БТА. Продуцентите уточниха, че филмът ще се появи по екраните във Великобритания на 3 април следващата година и в САЩ на 8 април. В новия филм на режисьора Кари Фукунага ролята на шпионина на Нейно Величество отново се изпълнява от

Условна за ексдепутат, затрил дядо на пътя

Условна за ексдепутат, затрил дядо на пътя

С двегодишна условна присъда заради блъснат пешеходец, който впоследствие загива, се размина бивш депутат. В решението на Върховния касационен съд е посочено, че при катастрофата Димитър Гамишев е карал с превишена скорост, но нарушението, довело до кончината на човек, не е достатъчно основание за да лежи в затвора.

Шефът на "Канарите"
плаща хиляди на икона

Шефът на "Канарите" плаща хиляди на икона

Атанас Стоев дал обет преди 39 години Хиляди левове е дарил на бачковската чудотворна икона на Пресвета Богородица лидерът и основател на оркестър "Канарите" Атанас Стоев! Музикантът дава обет преди четири десетилетия, че всяка година ще свири в Бачково и със събраните средства ще подпомага съхранението на светинята.

Боби Даскалов, личният гард на Тато: Луканов ме сложи охрана на Илия Павлов

Боби Даскалов, личният гард на Тато: Луканов ме сложи охрана на Илия Павлов

"Андрей Луканов ме заведе при Илия Павлов и му каза: "Вземи Боби за шеф на охраната. Каратист е, 7-кратен шампион". Бяхме в Народното събрание." Това сподели ексклузивно пред "България Днес" Боби Даскалов, личен телохранител на Тодор Живков и служител в Управлението за безопасност и охрана, прекарал близо седем години в секретната служба.

Задължителен душ за гледачите в зоопарка

Задължителен душ за гледачите в зоопарка

Гледачите в столичния зоопарк вземат дезинфекциращ душ преди влизане при прасетата. Мярката е заради разпространяващата се африканска чума на територията на нашата страна. Въпреки че заразата все още не е достигнала Софийско, в зоологическата градина вземат мерки, за да опазят здравето на животните.

Горещи спасителки на плажа!

Горещи спасителки на плажа!

Дениз и Елица са секси морските патрули на "България Днес" Снимки: Ивайло ПЕТРОВ www.ivaylopetrovphotography.eu Черната и русата! Не една, а две горещи спасителки на плажа бдят за спокойствието на народа. И особено за мъжката част. Дениз Хайрула и Елица Младенова са секси морските патрули на "България Днес",

10 лева за непрани дамски гащи

10 лева за непрани дамски гащи

10 лева броят фетишисти, за да си купят носени и непрани дамски гащи. Ароматният бизнес набира популярност в платформите за онлайн търговия, а скандалните обяви зачестяват през последните месеци. "Гащичките ми са напоени със соковете ми и са с неустоимо възбуждащ аромат", гласи една от най-провокативните реклами,

Строят миникъща на Йовков

Строят миникъща на Йовков

Двуметров минимодел на къщата на Йордан Йовков ще бъде построен в Добрич. Това е само един от емблематичните домове, който ще се появи в уникалния парк на миниатюрите "Малката Добруджа". Подобни места има в европейските столици Брюксел (Белгия) и Копенхаген (Дания), а до няколко месеца трябва да се появи и в сърцето на житницата на България.

Призрак пази имането на Вълчан войвода

Призрак пази имането на Вълчан войвода

В родното му село Осеновлаг! Проклятие тегне над заровените жълтици Призрак без глава пази имането на Вълчан войвода край родното му село Осеновлаг. Това разказаха пред "България Днес" местни жители по време на събора в чест на легендарния хайдутин. Малкото населено място е сгушено под връх Козница в Ржана планина,

НЛО се завръща

НЛО се завръща

Стефан Димитров и Мамалев събират генерацията на концерт в НДК Борислав РАДОСЛАВОВ "Клуб НЛО" се завръща! Любимите на редица поколения актьори се събират отново години след отпадането на шоуто от ефира. На 20 декември НДК ще се изпълни със забавните песни на комиците, сред които "Адвокате", "Калашников", "Свако Цако", "Ех, Канада", "Мале,

Откриха труп на 16-годишно момче край Змейово

Откриха труп на 16-годишно момче край Змейово

Мъж откри труп на 16-годишно момче, съобщиха от полицията, цитирани от "Дарик нюз".  На 20 август в 18:00 часа, на тел.112 е получен сигнал от 42-годишен мъж от Стара Загора за открит труп на лице на черен път в гористата местност "Табашка река". Непосредствено до лицето е било забелязано обърнато с гумите нагоре четириколесно МПС - тип "АТВ"

Това е Нина! Най-ниската моделка

Това е Нина! Най-ниската моделка

Аз съм и мажоретка, различна съм по хубавия начин, щастлива е хубавицата Нина Попова е най-ниският български модел! Красавицата, която е само 130 см, покорява няколко модни дефилета и дори може да се похвали с участие в най-мащабните модни форуми в света. "Това е само хоби. Основната ми работа е в сферата на финансите,

Въздушния кръшка с жената на колега

Въздушния кръшка с жената на колега

Великият Майкъл Джордан е кръшкал на бившата си съпруга с друга баскетболна половинка. Шокиращото разкритие направи актрисата и певица Тами Роман. Тя обяви, че бившата й най-добра приятелка Дженифър Уилямс е имала връзка с Въздушния, докато той пишеше история с екипа на "Чикаго Булс". Тогава баскетболната легенда беше женен за първата си жена

Състоянието на Стефан Данаилов е стабилно. Той: Ранен партизанин съм

Състоянието на Стефан Данаилов е стабилно. Той: Ранен партизанин съм

"Състоянието на Стефан Данаилов в момента е стабилно. Няма промяна в показателите му. Днес ще бъдат назначени допълнителни консултации и изследвания. Той ще бъде подготвен за евентуална операция, която обаче не е спешна. Кога точно ще бъде извършена интервенцията, ще бъде решено до 48 часа”, заяви пред Нова тв директорът на частна бургаска