Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7501974 www.bgdnes.bg

7 кила шаран хвана Родопския славей

Това е най-големият ми трофей от този вид, сподели певецът Николай Славеев

Гигантски шаран улови фолклорният певец Николай Славеев!

Изпълнителят, познат с прозвището си Родопския славей, е доказан майстор на риболова и сега прибави поредния трофей към богатата си колекция от успехи.

"Шаранът е 7 килограма - считам, че това е най-големият екземпляр от този вид, който съм хващал. Трофеят е от язовир "Пясъчник" (Пловдивска област - б.а.) Когато бях в 9-и клас, улових един, който беше 8,5 килограма, но там историята е друга", разказа пред "България Днес" Славеев. Той призна, че е отнело известно време, докато извади рибата. Наложило се дори да влиза навътре в язовира, за да води яростна битка с шарана.

Реклама

"Малко ни разигра, но това е част от тръпката. В крайна сметка се превърна в едно голямо удоволствие. Съдбата на шарана беше, че го сготвих и го похапнахме с приятели. Оказа се, че е много вкусен. Поляхме го с ракия и бяло вино, за да го преглътнем по-добре", добави с усмивка Славеев.

Фолклорният изпълнител е познат най-вече като майстор на пъстървата и там са най-големите му успехи. "Нямам търпение на 15 юни да падне забраната за улов на пъстърва и заминавам за Сърница. Там, на язовир "Доспат", в сърцето на Родопите, е най-голямото щастие", каза още изпълнителя на "Девойко мари, хубава". Той е роден през 1965 г. в малкото родопско градче Сърница на брега на язовир "Доспат". Затова и този водоем е любимият му.

Освен добър рибар Славеев е и страхотен кулинар. Той празнува имен ден на Никулден и се е специализирал в готвенето на рибни специалитети.

Не липсват и зевзеци, които се шегуват, че когато се похвали с богат улов, пъстървата е купена от магазина или взета от рибарник. "Не съм купувал риба от магазин през живота си!", хвали се Славеев. И признава, че уловите му са достатъчни, за да нахрани семейството и приятелите си. Изпълнителят е наследил дарбата си да пее от своя баща Славей Дъсков. От него идва и страстта по лова и риболова, с които се справя не по-зле, отколкото с микрофон в ръка. Наслука!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама