Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7504660 www.bgdnes.bg

Волейболната легенда Владо Николов: Със Соколов България ще е различна

Цецо може да направи разликата между победата и загубата


С Цветан Соколов в състава българският национален отбор по волейбол ще изглежда различно, убеден е дългогодишният капитан на тима Владимир Николов.
От днес Варна е домакин на три мача в Лигата на нациите. Първата среща е с Австралия в Двореца на културата и спорта. Двубоят е от 20.40 ч и ще се предава по Макс спорт 2. Миналата година австралийците изненадващо ни победиха с 0:3 в София.
"Цецо Соколов е най-добрият български играч. Неговото присъствие води до покачване на класата в тима - смята легендарният Владо Николов. - Той е човекът, който може да направи разликата между победата и загубата. Неговото завръщане е огромен плюс, но и с останалите опитни национали ще видим една променена България в предстоящите три турнира."
В събота България излиза срещу Япония. Дербито с Италия е в неделя. За момента националите са на 12-а позиция от 16 отбора.
"Всички момчета са наясно колко е важен мачът с Австралия. Горещо се надявам да покажат това, което могат и да запишем поне две победи от трите мача - добави Владо Николов. - Тази година в Лигата на нациите големите звезди от всички отбори отсъстват. Поне през първите турнири. Това е разбираемо, защото форматът е труден. Играят се пет седмици поред по три мача. Пътува се по 30-40 часа. Нормално е по-опитните да почиват. Държавите с повечко млади и можещи състезатели имат точки. Италианците разполагат с доста състезатели над средното ниво. Нормално е да се представят успешно. Тяхната игра е по-добра от българската. Надявам се с връщането на по-мощежите това да се промени."


Според Владо Николов целта в Лигата на нациите през този сезон трябва да е оставане в надпреварата.
"За класиране на финалния турнир можем да говорим, само ако спечелим всички останали мачове до края. А това е нереално. Нека да се съсреодоточим върху оцеляването, а не да витаем в облаците", смята диагоналът.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама