Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7505916 www.bgdnes.bg

Призрак на момиче дебне шофьори

Мистерия край турската граница

Загинала преди години на пътя, явява се като стопаджийка 

Призрак на младо момиче преследва шофьори край ямболското село Лесово!

Това разказват свидетели на паранормалното явление, което зачестява през последните седмици. Духът на бледата хубавица, която изглеждала в окаяно състояние, изскачал изневиделица на пътя. Водачите набивали спирачки, за да видят в какво положение е облеченото в бяло момиче.

Според разпространения мит момичето молело да бъде качено на стоп и да бъде откарано до близко населено място. Случайно или не, винаги се оказвало, че двамата са в една и съща посока. Сядало на задната седалка, но мълчало, щом шофьорите се опитвали да я заговорят. Изведнъж тя изчезвала, водачите изпадали в паника от страховитото явление, изгубвали управлението над автомобилите и се стигало до катастрофи.

Реклама

"Тази история се разказва по нашия край от много години. Според легендата имало жена, която е загинала на пътя, и духът й започва да броди, за да намери успокоение. Десетки хора са разказвали, че са я виждали, като излиза предимно в тъмната част на денонощието. Не говорела много, но била много красива. По-стари хора разказват, че мъжът й заминал в чужбина, а тя го чакала да се върне. Но минало много време и тя се поболяла и починала от мъка. Затова и в отвъдния живот стои и го дебне дали ще се появи на пътя", разказаха пред вестника жители на Лесово, което се намира на границата с Турция и има пропускателен пункт. Местните разказват, че възрастен шофьор получил инфаркт, докато вози духа на девойката, и се забил в дърво.

"Хората говорят много неща, но аз постоянно съм по пътищата и мистични създания не съм виждал. Говоря и с хора, които много пътуват, и те ми казват, че не е имало проблеми. Нямаме данни да се е увеличил броят на катастрофите в района на нашето село. Даже напоследък е много спокойно, трафикът също намаля. Но истории всякакви се появяват", коментира пред "България Днес" Димитър Бившев, кмет на Лесово. Той прие с усмивка историята и призова хората спокойно да шофират в тази част на България, тъй като пътищата са в добро състояние.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама