Победителят в "Гласът на България" Атанас Кателиев: Не бих направил дует с Криско,искам Мария Илиева

Приятел
Автор: Лили Ангелова

Победителят в "Гласът на България" Атанас Кателиев: Не бих направил дует с Криско,искам Мария Илиева

С наградата ще си купя пиано, ще включа гайдата в бъдещите си изпълнения

Кой е той

25-годишният стругар Атанас Кателиев от отбора на Влади Ампов-Графа е големият победител в седмия сезон на "Гласът на България". На финала той се изправи срещу своя съгражданин Кирил Хаджиев-Тино и спечели наградата от 50 000 лева, като стана победител.

- Наско, очакваше ли да спечелиш формата на най-гледаното шоу по Би Ти Ви - "Гласът на България"?

- Не, не очаквах, но се надявах. Все пак като се впускам в нещо, аз винаги се целя в най-високото, винаги съм бил такъв, пък докъдето стигна. Всъщност не знам с какво съм бил по-добър от опонентите си, може би с това, че не го мислих много състезанието, каквото ми идваше на момента, това правех, това казвах, не се притеснявах. Действах на импулс.

- Изправи се срещу своя съгражданин Тино, познаваш ли го?

- Ооо, да, ние с него сме приятели и отпреди формата. Заедно тръгнахме в "Гласът на България" и това се шегувахме в началото, че ако останем двамата на финал, ще е много забавно. И съдбата наистина си направи тази шега с нас. През целия период по време на шоуто ние живеехме заедно.

- Състезател си на ултрамаратон, много поздрави имаше за теб от силните ни бегачи, стискаха ти палци...

- О, да, знам, много се радвам. Спортният хъс най-много помага, когато човек тръгне на състезание, без значение какво е то. Участвал съм на много ултрамаратони, но помня един, който беше 160 километра и идеята беше да стигна до финала, а не да стигна до 50-ия километър и да спра. Винаги съм се стремял към финала на състезанието, не просто да се пробвам в него. И победата се получава повече от психическата настройка, която се случва в главата ти, отколкото да се дължи на физическата подготовка или невероятните качества, които имаш.

- Боян Петров е бил твой приятел, той бил ли ти е кумир?

- Разбира се. С него се познавах много добре, той е човекът, който знае как да постига целите си и винаги съм се учил от него на това. Работа, работа, работа... това правеше той и само така му се получаваха нещата. На мен също.

- Кога тренираш, като правиш тези дълги бягания?

- Обикновено след 22 часа всяка вечер. Случвало се е и след полунощ да тренирам, след като съм бил по заведения с приятели (смее се). Бягам в гората, тъй като живея в един от крайните квартали. Не мога да кажа, че ме е страх от тъмнината, по-скоро аз стряскам хората, като ме видят, отколкото те мен. Те животните се плашат повече. Иначе имам доста спечелени купи. Станах трети на обиколката на Витоша, в която участваха над 600 състезатели скоро.

- На гайда свириш?

- Да, случайно открих музикалния си талант, дори нямам музикално образование. Просто един приятел ме покани в бар да пея и така тръгна. Иначе като малък исках от родителите ми да ми купят гайда. Те мислеха, че бързо ще ми мине меракът, но това не се случи. Точно обратното - така се запалих, че в пети клас ме записаха в музикална паралелка с профил гайда. Мой преподавател беше виртуозът Диньо Маринов. Много неща научих от този човек. Но с днешна дата на гайда ми се случва все по-рядко да свиря. Хващам я най-често, когато ми стане носталгично. Иначе смятам за в бъдеще, когато почнат да се случват нещата - т.е. да се занимавам сериозно с музика, да имам повече участия, гайдата да бъде включена в изпълненията ми.

- За какво ще използваш сега 50-те хиляди от наградата?

- Има само едно нещо, за което мечтая да си купя от много време - и това е да си купя пиано. Другото, което ще направя, е да си платя данъка на колата, а другата част ще вложа в инвестиция в музика.

- Инженер си също, завършил си Техническия университет в родния град Варна.

- Да, така е. От малък работя като стругар, баща ми работи като стругар-фрезист на металорежещи машини и покрай него беше почти неизбежно да се запаля по техниката и инженерството. Наследствено стана. Много ми е интересно, изпитвам удоволствие от това да създавам метални конструкции. Първото нещо, което направих, бе парен двигател. Помня, че бях 14-годишен. Сътворих го сам по чертежите, които открих в едно старо техническо списание "Млад конструктор". Иначе последното нещо, което направих, е една машина за плазмена уредба, координатна маска се казва. Използва се като автоматизирана машина за рязане на метал например, за изрязване на плотове. Освен това ми е удоволствие да изпълнявам и сложни метални детайли, които иначе са много скъпи за индустриално производство.

- А как работиш с учениците от 5 до 9 клас в Математическата гимназия във Варна, на които преподаваш?

- Първо да кажа, че не съм учител, а само водя курсове по роботика. Най-лесно се работи с 8 и 9 клас, само че с петокласниците е много трудно. Много са диви, трудно си задържат вниманието в едно нещо, но същевременно са страшно любопитни и може би затова концентрацията им се губи постоянно. Но не се оплаквам. По-големите са по-лесни за овладяване - те са по-задълбочени и овладяват лесно нещата. Голяма част от учениците много ми се радват за победата, непрекъснато искат да им пея, пък аз не го правя (смее се).

- Освен Влади Ампов-Графа, който ти бе ментор, кой друг ти помагаше през цялото време, за да спечелиш?

- Жената, с която работя в един пиано бар - Калина Рот, тя е пианистка. Тя ми даваше постоянно съвети и репетирахме много от нещата, които получавах като задания.

- Сега като си и богат, освен че си млад и красив, с фенките как е положението?

- Ха-ха-ха, много са почитателките ми вече, което ме радва. Постоянно ми пишат в интернет, изпращат си снимки, но добре, че не ги виждам на живо. Защото тогава може да е различно. В момента, честно казано, сериозна приятелка не искам да имам, защото сега ми е важна кариерата. Освен това в главата ми е пълен хаос. Може да се каже, че в момента не мога да се отърва от фенки.

- Възприемаш ли се като принца на белия кон за девойките?

- Да, ама без кон (смее се).

- Родителите ти радват ли се на успеха ти?

- Да, много. Аз имам и сестра, която се занимава с народно пеене и музика. Тя е три години по-голяма от мен. Учи в музикалното училище във Варна.

- Някой предсказа ли ти успеха?

- Хората около мен и приятелите ми бяха на сто процента сигурни, че ще спечеля. И това се случи. Мисля, че най-много впечатлих всички с изпълнението на песента "Мой свят" на група "Сленг". Много харесвах Дими Екимов, а песента му репетирах най-много, защото тя е изключително трудна и хората имат очаквания към нея.

- Би ли направил дует с някой твой колега, например Криско?

- Не, с него не, не се връзва неговият стил с моя. Иначе нямам нищо против човека. Но предпочитам да направя дует с Любо Киров или Мария Илиева. Това, което ми предстои до два месеца, е самостоятелна песен и се надявам тя да се хареса на хората.

Щастлива съм, че съм в „Гинес“

Щастлива съм, че съм в „Гинес“

Жената с най-ниския глас на света сбъдва мечтата си Талантливата певица Марияна Павлова е вписана в Книгата на рекордите  "Щастлива съм. Това е сбъдната мечта." Това е първата реакция на талантливата българска певица Марияна Павлова, която беше вписана в Книгата на рекордите "Гинес". Родната изпълнителка е само на 35 години и е притежател на

Ева Кикерезова, красавицата от прогнозата за времето по БНТ: Не мисля за 4-о дете!

Ева Кикерезова, красавицата от прогнозата за времето по БНТ: Не мисля за 4-о дете!

Всички синоптички се познаваме, с Никол Станкулова израснахме заедно, радвам се, че всички вече имат бебета  "Няма място за конкуренция между мен и останалите колежки синоптички от другите медии. Всички се познаваме." Това призна пред "България Днес" една от най-чаровните водещи на времето в националната телевизия Ева Кикерезова.

До 100% финансиране за лизинг на земя от „Агрион“

До 100% финансиране за лизинг на земя от „Агрион“

Земеделското дружество гарантира ясни правила и прозрачна лихва за целия период Кредитиращата компания „Агрион Финанс“ представи на пазара нови, по-гъвкави условия на финансовите си услуги за земеделски производители. Дружеството, което е дъщерно на водещата в управлението на земеделски активи компания „Агрион“

Двама британци пребити в София тази нощ, часове преди мача България - Англия

Двама британци пребити в София тази нощ, часове преди мача България - Англия

Двама британски поданици са пострадали при инциденти в центъра на София през изминалата нощ, предаде БНР. Първият инцидент е станал в района на заведение на улица "Кърнинградска". Пострадалият е отказал медицинска помощ от пристигналия на място екип. При втория инцидент англичанин е бит от неизвестни близо до кръстовището на улиците "Солунска" и

Мнения

  • 1. Oт Васкис на 14.06.2019

    Тино е бас. Това талантливо момче трябва да учи оперно пеене! Трябва някой преподавател от Музикалната Академия да го вземе там. Тино може да радва България в бъдеще.

  • 2. Oт Тино на 14.06.2019

    Трябваше да е победител !!!

  • 3. Oт лоло на 14.06.2019

    Честито. Честно казано без малко да загубиш заради този блееещ Сленг. Не пей такива песни в решаващ момент. А, бе те и Любо и Мара блеят. Дано да ти направят хубава песен.

Споделете

CAPTCHA изображение

Най-четени

Убиец се върна на терена

Убиец се върна на терена

Вратарят Бруно Фернандес, който е бивш капитан на "Фламенго", се завърна на терена. В тази новина нямаше да има нищо кой знае колко сензационно, ако пред 2013-а той не бе осъден на 22 години затвор. Присъдата бе заради убийството на бившата му приятелка - моделката Елиза Самудио, с която имат две деца.

Мелиса грее до Боатенг

Мелиса грее до Боатенг

Мелиса Сата отново се носи на крилете на любовта. Тя буквално грее в присъствието на съпруга си Кевин-Принс Боатенг, отчетоха медиите в Италия. Моделката и халфът се събраха след почти едногодишна раздяла. И не пропускат да покажат колко са щастливи заедно. За последно го направиха на ревюто на известна марка в Милано

Затвор грози Алонсо

Затвор грози Алонсо

Световният шампион с Испания Шаби Алонсо може да се озове в затвора. Той е обвинен в данъчни измами за няколко милиона евро. Ако се докаже, че е виновен, може да лежи до пет години. Бившият халф на "Реал" е поредният футболист с проблеми с данъчните след Кристиано Роналдо и Лионел

Рафиня заби моделка

Рафиня заби моделка

Рафиня може и да се оказа ненужен в "Барса" и пратен под наем в "Селта", но има с какво да се похвали. Бразилецът успя да свали секси мацка. Новата приятелка на футболиста е манекенката Абрил Релай де Йонг. Тя е холандка, но от години живее в Барселона заради модната си кариера. Красавицата е родена на 5 януари 1997 година и е на 22

11 г. по-късно: Погват чешки бизнесмен за убийство на съдружник

11 г. по-късно: Погват чешки бизнесмен за убийство на съдружник

Убийство отпреди 11 години е на път да се разплете пред Темида! След поредица от спирания и възобновявания делото срещу българо-чешкия бизнесмен Никола Молчан влиза в Софийския градски съд. Той ще отговаря за смъртта на своя съдружник Либор Мировски през далечната 2008 г. Разследването на няколко пъти е пратено в пета глуха,

Фен аут от стадионите

Фен аут от стадионите

Фен на мексиканския "Тигрес" ще получи доживотна забрана да посещава мачове. Причината е, че докосна гърдите на футболистката на тима София Хуерта. Запалянкото я помолил да си направят селфи след края на контролата на отбора с "Хюстън Даш" на университетския стадион в Монтерей. Тя откликнала и дори взела телефона му

Бриаторе бесен на бившата

Бриаторе бесен на бившата

Бившият собственик на тима от Формула 1 "Бенетон" Флавио Бриаторе е бесен на екс съпругата си Елизабета Грегорачи. Причината е разюздания й начин на живот в последно време. Мадамата сменя мъжете като носни кърпички от няколко месеца насам. Първо се бе събрала с последния си приятел Франческо Бетуци. Но дни след това замина на почивка в Дубай с

Жажда гори Боби Турбото

Жажда гори Боби Турбото

Борислав Захариев, по-известен като Боби Турбото, трескаво пресича улица в центъра на София и връхлита в магазин, подгонен от люта жажда, видя "България Днес". Актьорът, станал известен в предаването "Сблъсък", видимо се поуспокоява, след като се запаси с бутилка

Калканджиева се подиграва с цяла България

Калканджиева се подиграва с цяла България

"Чух, че в София е много студено! А пък ние отиваме на плаж в Капри! Целуваме ви!", гаври се Жени Калканджиева с ниските температури, които обхванаха цялата страна в последните дни. Скандалната миска е в Италия на женско море с приятелки и се отдава на голяма забава далеч от

Сашо Дойнов търка талони с усмивка

Сашо Дойнов търка талони с усмивка

Сашо Дойнов търка талони за паркиране, видя "България Днес". Комикът бе забелязан в центъра на столицата, където любезно си закупи талони от служителка на градска мобилност. Дойнов използва капака на автомобила си, за да може удобно да изтърка билета, след което го снима с телефона си и го изпрати.

Най-коментирани

Убиец се върна на терена

Убиец се върна на терена

Вратарят Бруно Фернандес, който е бивш капитан на "Фламенго", се завърна на терена. В тази новина нямаше да има нищо кой знае колко сензационно, ако пред 2013-а той не бе осъден на 22 години затвор. Присъдата бе заради убийството на бившата му приятелка - моделката Елиза Самудио, с която имат две деца.

Сашо Дойнов търка талони с усмивка

Сашо Дойнов търка талони с усмивка

Сашо Дойнов търка талони за паркиране, видя "България Днес". Комикът бе забелязан в центъра на столицата, където любезно си закупи талони от служителка на градска мобилност. Дойнов използва капака на автомобила си, за да може удобно да изтърка билета, след което го снима с телефона си и го изпрати.

Черната Златка втрещява с крака

Черната Златка втрещява с крака

Че Златка Димитрова е фитнес маниак, се знае отдавна. Много хора дори се възмутиха на формите на Злати, които все повече започнаха да приличат на мъжки заради постоянните тренировки. Оказва се, че часовете във фитнеса се отплащат повече от щедро на плеймейтката, която видимо има повече от женско и изваяно тяло.

Българка е най-красива в ЕС

Българка е най-красива в ЕС

За първи път в историята на конкурса Впечатлих журито с ръченица, сподели красавицата Яна Средкова  Българка е най-красивата омъжена жена в Европейския съюз. Майката на три деца Яна Средкова безапелационно грабна титлата в конкурса MRS Europe 2019, който се проведе в началото на октомври на Канарските острови.

Франция, Великобритания и Германия с декларация срещу турската операция в Сирия

Франция, Великобритания и Германия с декларация срещу турската операция в Сирия

Франция, Великобритания и Германия са поискали да бъде свикан Съветът за сигурност на ООН, за да обсъди турската офанзива в Северна Сирия, съобщи френският държавен секретар по европейските въпроси Амели дьо Моншален, цитирана от Ройтерс и БТА. Пред парламентарната комисия по външни работи на френския парламент Дьо Моншален каза още

Проф. Христо Мермерски: Излекувах рак с картофи и сода

Проф. Христо Мермерски: Излекувах рак с картофи и сода

С корени от шипки мъж пребори пиелонефрита, а беше на смъртно легло КОЙ Е ТОЙ Проф. Христо Мермерски е доайенът на природната медицина у нас. Наскоро познавачът на билколечението издаде 31-ата си книга. В тях заедно със сина си д-р Йонко Мермерски разкриват тайните на лечението на редица болести и показват силата на народното лечение.

Силвия Кацарова готова с мемоари

Силвия Кацарова готова с мемоари

Силвия Кацарова най-сетне е готова с автобиографичната си книга. Върху тома със спомените си естрадната легенда работеше близо пет години. Премиерата на мемоара ще е на 27 ноември в "Рейнбоу плаза". "Отдавна съм ангажирана с този проект, но в последните 7-8 месеца му се посветих изцяло. Убедена съм, че читателите ще останат доволни",

Почина Милчо Левиев

Почина Милчо Левиев

В 22 ч българско време е починал Милчо Левиев, легендарният композитор и джаз пианист, съобщиха негови близки. Преди десетина дни той се е свързал с Игор Марковски, за да получи правата за книга, която искал да издаде. След това обаче рязко се е влошил, каза Марковски пред "24 часа". Милчо Левиев е роден на 19 декември 1937 година в Пловдив в

Инвалид живее без пенсия, ток, вода

Инвалид живее без пенсия, ток, вода

Примъква си съчки от гората, съселяните го хранят  Иде ми да се обеся и да се приключи тази мъка, казва Стефан  Доли ТАЧЕВА "Идва ми да си сложа въжето и да се приключи тази мъка!" С тези разтърсващи думи ни посреща инвалидът Стефан Пангаров в пазарджишкото село Цар Асен. Стефчо, както го наричат всички, е с нарушено зрение,

Баскетболистка пъчи бомби

Баскетболистка пъчи бомби

Секси баскетболистка изкушава с големи бомби феновете си. Италианката Валентина Виняли е на път напълно да изостави спорта и да се съсредоточи върху разголените снимки. Тя почти ежедневно показва доза еротика и вече гради кариера на модел. Наскоро Виняли бе обявена за най-сексапилната баскетболистка, а доказателство са изкусителните й фотосесии.

Двама британци пребити в София тази нощ, часове преди мача България - Англия

Двама британци пребити в София тази нощ, часове преди мача България - Англия

Двама британски поданици са пострадали при инциденти в центъра на София през изминалата нощ, предаде БНР. Първият инцидент е станал в района на заведение на улица "Кърнинградска". Пострадалият е отказал медицинска помощ от пристигналия на място екип. При втория инцидент англичанин е бит от неизвестни близо до кръстовището на улиците "Солунска" и

Вижте застреляните в Чикаго българи

Вижте застреляните в Чикаго българи

Децата на застреляните в събота в Чикаго Ивайло Попов и Цветанка Костадинова събират пари за връщането на телата им в България и погребението им. Те разпространиха призив в социалните мрежи. Ивайло и Цвети се женят само преди около година и идват да живеят в Чикаго. Освен тях, сред жертвите са майката на Ивайло - Искра

18-годишен причинил катастрофата край Казанлък с шест жертви, бил пиян

18-годишен причинил катастрофата край Казанлък с шест жертви, бил пиян

Лек автомобил "Ауди" с габровска регистрация, с 42-годишен водач зад волана пътува към Казанлък. Срещу него внезапно в платното за насрещно движение навлиза "Мерцедес" с петима души. Следва челен сблъсък на правия участък. Всички са загинали на място. Това обясни пред bTV инспектор Веселин Георгиев от РПУ-Казанлък

Шестима загинаха при катастрофа край Казанлък

Шестима загинаха при катастрофа край Казанлък

Шестима души загинаха тази нощ при тежка катастрофа край Казанлък. Инцидентът е станал около 1 часа на пътя между град Крън и село Хаджи Димитрово, предаде БНТ. Лек автомобил, в който са пътували 5 души се удря в кола с габровска регистрация. На място загиват всички пътници в колата и шофьора на другия автомобил

Трима българи и един американец застреляни при касапницата в Чикаго

Трима българи и един американец застреляни при касапницата в Чикаго

Трима българи и един американец са били застреляни в дома им в Чикаго, докато вечеряли. Пета жертва се бори за живота си в болница, съобщи Би Ти Ви. Инцидентът станал в събота около 5 ч. следобед в апартамента на семейството на улица „Уест Ървинг Парк” в Чикаго. Властите продължават да събират информация за това, което се е случило

Елтън Джон не харесвал майка си, била социопат

Елтън Джон не харесвал майка си, била социопат

Популярният британски певец и музикант Елтън Джон не харесвал майка си, защото, по неговите думи, тя била социопат и не обичала никого освен себе си, пише Контактмюзик. Сър Елтън се оплака пред камерите на предаването "Си Би Ес сънди морнинг", че Шийла Феърбрадър никога не пожелала да види двамата му сина

Министерство на културата: Маестро Левиев проправи нови пътеки в живота и в джаза

Министерство на културата: Маестро Левиев проправи нови пътеки в живота и в джаза

Тъгуваме от загубата на едно от най-големите имена в джаз музиката на България, прославили страната ни по света - Маестро Милчо Левиев, пише на сайта на Министерство на културата. "Казват, че джаз музиката е глас на свободата, многообразието и честността, на човешкия опит и на първооткривателството, защото тя неразривно е свързана с умението да

Арестуваха Джейн Фонда на протеста за климата с Грета Тунберг

Арестуваха Джейн Фонда на протеста за климата с Грета Тунберг

Джейн Фонда беше арестувана с още 15 души на стълбите пред Капитолия във Вашингтон по време на протест срещу климатичните промени, предава БНТ. Актрисата, която е на почти 82 години, участва в проява, организирана от група, бореща се за чиста енергия. Джейн Фонда казва, че е вдъхновена от каузата на младите и се мести във Вашингтон,

Почина Милчо Левиев

Почина Милчо Левиев

В 22 ч българско време е починал Милчо Левиев, легендарният композитор и джаз пианист, съобщиха негови близки. Преди десетина дни той се е свързал с Игор Марковски, за да получи правата за книга, която искал да издаде. След това обаче рязко се е влошил, каза Марковски пред "24 часа". Милчо Левиев е роден на 19 декември 1937 година в Пловдив в

Стрелба в клуб в Ню Йорк, четирима са убити (Видео, снимки)

Стрелба в клуб в Ню Йорк, четирима са убити (Видео, снимки)

Четирима души бяха убити и няколко бяха ранени при стрелба в Ню Йорк днес сутринта, съобщиха Франс прес и Асошиейтед прес, като се позовават на местни медии и полицейски говорител. Стрелбата избухнала в Бруклин, близо до частен клуб. Според телевизия Си Би Ес Ню Йорк петима души били тежко ранени, предава БТА.