Победителят в "Гласът на България" Атанас Кателиев: Не бих направил дует с Криско,искам Мария Илиева

Приятел
Автор: Лили Ангелова

Победителят в "Гласът на България" Атанас Кателиев: Не бих направил дует с Криско,искам Мария Илиева

С наградата ще си купя пиано, ще включа гайдата в бъдещите си изпълнения

Кой е той

25-годишният стругар Атанас Кателиев от отбора на Влади Ампов-Графа е големият победител в седмия сезон на "Гласът на България". На финала той се изправи срещу своя съгражданин Кирил Хаджиев-Тино и спечели наградата от 50 000 лева, като стана победител.

- Наско, очакваше ли да спечелиш формата на най-гледаното шоу по Би Ти Ви - "Гласът на България"?

- Не, не очаквах, но се надявах. Все пак като се впускам в нещо, аз винаги се целя в най-високото, винаги съм бил такъв, пък докъдето стигна. Всъщност не знам с какво съм бил по-добър от опонентите си, може би с това, че не го мислих много състезанието, каквото ми идваше на момента, това правех, това казвах, не се притеснявах. Действах на импулс.

- Изправи се срещу своя съгражданин Тино, познаваш ли го?

- Ооо, да, ние с него сме приятели и отпреди формата. Заедно тръгнахме в "Гласът на България" и това се шегувахме в началото, че ако останем двамата на финал, ще е много забавно. И съдбата наистина си направи тази шега с нас. През целия период по време на шоуто ние живеехме заедно.

- Състезател си на ултрамаратон, много поздрави имаше за теб от силните ни бегачи, стискаха ти палци...

- О, да, знам, много се радвам. Спортният хъс най-много помага, когато човек тръгне на състезание, без значение какво е то. Участвал съм на много ултрамаратони, но помня един, който беше 160 километра и идеята беше да стигна до финала, а не да стигна до 50-ия километър и да спра. Винаги съм се стремял към финала на състезанието, не просто да се пробвам в него. И победата се получава повече от психическата настройка, която се случва в главата ти, отколкото да се дължи на физическата подготовка или невероятните качества, които имаш.

- Боян Петров е бил твой приятел, той бил ли ти е кумир?

- Разбира се. С него се познавах много добре, той е човекът, който знае как да постига целите си и винаги съм се учил от него на това. Работа, работа, работа... това правеше той и само така му се получаваха нещата. На мен също.

- Кога тренираш, като правиш тези дълги бягания?

- Обикновено след 22 часа всяка вечер. Случвало се е и след полунощ да тренирам, след като съм бил по заведения с приятели (смее се). Бягам в гората, тъй като живея в един от крайните квартали. Не мога да кажа, че ме е страх от тъмнината, по-скоро аз стряскам хората, като ме видят, отколкото те мен. Те животните се плашат повече. Иначе имам доста спечелени купи. Станах трети на обиколката на Витоша, в която участваха над 600 състезатели скоро.

- На гайда свириш?

- Да, случайно открих музикалния си талант, дори нямам музикално образование. Просто един приятел ме покани в бар да пея и така тръгна. Иначе като малък исках от родителите ми да ми купят гайда. Те мислеха, че бързо ще ми мине меракът, но това не се случи. Точно обратното - така се запалих, че в пети клас ме записаха в музикална паралелка с профил гайда. Мой преподавател беше виртуозът Диньо Маринов. Много неща научих от този човек. Но с днешна дата на гайда ми се случва все по-рядко да свиря. Хващам я най-често, когато ми стане носталгично. Иначе смятам за в бъдеще, когато почнат да се случват нещата - т.е. да се занимавам сериозно с музика, да имам повече участия, гайдата да бъде включена в изпълненията ми.

- За какво ще използваш сега 50-те хиляди от наградата?

- Има само едно нещо, за което мечтая да си купя от много време - и това е да си купя пиано. Другото, което ще направя, е да си платя данъка на колата, а другата част ще вложа в инвестиция в музика.

- Инженер си също, завършил си Техническия университет в родния град Варна.

- Да, така е. От малък работя като стругар, баща ми работи като стругар-фрезист на металорежещи машини и покрай него беше почти неизбежно да се запаля по техниката и инженерството. Наследствено стана. Много ми е интересно, изпитвам удоволствие от това да създавам метални конструкции. Първото нещо, което направих, бе парен двигател. Помня, че бях 14-годишен. Сътворих го сам по чертежите, които открих в едно старо техническо списание "Млад конструктор". Иначе последното нещо, което направих, е една машина за плазмена уредба, координатна маска се казва. Използва се като автоматизирана машина за рязане на метал например, за изрязване на плотове. Освен това ми е удоволствие да изпълнявам и сложни метални детайли, които иначе са много скъпи за индустриално производство.

- А как работиш с учениците от 5 до 9 клас в Математическата гимназия във Варна, на които преподаваш?

- Първо да кажа, че не съм учител, а само водя курсове по роботика. Най-лесно се работи с 8 и 9 клас, само че с петокласниците е много трудно. Много са диви, трудно си задържат вниманието в едно нещо, но същевременно са страшно любопитни и може би затова концентрацията им се губи постоянно. Но не се оплаквам. По-големите са по-лесни за овладяване - те са по-задълбочени и овладяват лесно нещата. Голяма част от учениците много ми се радват за победата, непрекъснато искат да им пея, пък аз не го правя (смее се).

- Освен Влади Ампов-Графа, който ти бе ментор, кой друг ти помагаше през цялото време, за да спечелиш?

- Жената, с която работя в един пиано бар - Калина Рот, тя е пианистка. Тя ми даваше постоянно съвети и репетирахме много от нещата, които получавах като задания.

- Сега като си и богат, освен че си млад и красив, с фенките как е положението?

- Ха-ха-ха, много са почитателките ми вече, което ме радва. Постоянно ми пишат в интернет, изпращат си снимки, но добре, че не ги виждам на живо. Защото тогава може да е различно. В момента, честно казано, сериозна приятелка не искам да имам, защото сега ми е важна кариерата. Освен това в главата ми е пълен хаос. Може да се каже, че в момента не мога да се отърва от фенки.

- Възприемаш ли се като принца на белия кон за девойките?

- Да, ама без кон (смее се).

- Родителите ти радват ли се на успеха ти?

- Да, много. Аз имам и сестра, която се занимава с народно пеене и музика. Тя е три години по-голяма от мен. Учи в музикалното училище във Варна.

- Някой предсказа ли ти успеха?

- Хората около мен и приятелите ми бяха на сто процента сигурни, че ще спечеля. И това се случи. Мисля, че най-много впечатлих всички с изпълнението на песента "Мой свят" на група "Сленг". Много харесвах Дими Екимов, а песента му репетирах най-много, защото тя е изключително трудна и хората имат очаквания към нея.

- Би ли направил дует с някой твой колега, например Криско?

- Не, с него не, не се връзва неговият стил с моя. Иначе нямам нищо против човека. Но предпочитам да направя дует с Любо Киров или Мария Илиева. Това, което ми предстои до два месеца, е самостоятелна песен и се надявам тя да се хареса на хората.

Горанов: Системата на НАП е в минимален процент копирана, но не е манипулирана

Горанов: Системата на НАП е в минимален процент копирана, но не е манипулирана

"Службите знаят много. Нещата са изключително обезпокоителни, но можеше и да бъде много по-зле. Системата на НАП в минимален процент е копирана, но тя не е счупена, не е манипулирана, не е заличена. Действително дължим извинение на всички български граждани, които по един или друг начин ще бъдат засегнати от този теч на инофрмация".

Сърчаджиева на кон

Сърчаджиева на кон

С изцяло променена визия Александра Сърчаджиева дава старт на предаването "Игри на волята". В продължение на 72 часа тя участва в снимките на промоционално видео към екстремното състезание. Сърчаджиева се гмурка в морето, изкачва планини, язди кон, търси съкровища... "Като водеща аз бях първата, която преживях сериозно предизвикателство в това

Есмер не кани Благо за ЧРД на сина им

Есмер не кани Благо за ЧРД на сина им

Хлапето на Джизъса нарича новия на майка си "татко" Благой Георгиев пропусна рождения ден на сина си Елай, научи "България Днес". Хлапето на Джизъса и бившата му половинка Есмер Омерова навърши три годинки в края на миналата седмица. Благо не е бил поканен от екссъпругата си на купона на хлапето. След развода отношенията на двамата се влошават.

Вергов черпи с баклава

Вергов черпи с баклава

С баклава почерпи Юлиан Вергов за рождения си ден. Екранният доцент Банков от "Откраднат живот" чукна 49 години. Актьорът направи цяла тава от десерта. Вергов почерпи най-близките си приятели с лично приготвената от него баклава. В новия си проект Вергов ще играе като училищен директор. Юлиан ще си партнира с дъщеря си Алена във филма "Петя на

Мнения

  • 1. Oт Васкис на 14.06.2019

    Тино е бас. Това талантливо момче трябва да учи оперно пеене! Трябва някой преподавател от Музикалната Академия да го вземе там. Тино може да радва България в бъдеще.

  • 2. Oт Тино на 14.06.2019

    Трябваше да е победител !!!

  • 3. Oт лоло на 14.06.2019

    Честито. Честно казано без малко да загубиш заради този блееещ Сленг. Не пей такива песни в решаващ момент. А, бе те и Любо и Мара блеят. Дано да ти направят хубава песен.

Споделете

CAPTCHA изображение

Най-четени

Боевски проговори за първи път за бардака

Боевски проговори за първи път за бардака

Световният и олимпийски шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски изплува от нелегалност, за да даде показания по делото за бардака в столичния хотел "Шератон", научи "България Днес"! Процесът се точи на втора инстанция, след като на първа аверите на Боевски бяха оправдани. Неясно защо спецпрокуратурата нито обвини Боевски за вертепа,

Щип-щип, обичам те, мила

Щип-щип, обичам те, мила

"Ооообичам те, обичам те, мила", пееше едно време култовият Стефан Вълдобрев. А днес придружава рефрена на легендарното си парче с пощипване, видяха топпапараците на "България Днес". Старозагорският бард и актьор не кара само на гласова агитация около красиви руси дами, а най-спокойно ги щипва по бузките на оживените булеварди.

Релето праща Гребеца доживот в пандиза

Релето праща Гребеца доживот в пандиза

Показанията на осъдения като член на групата за отвличания "Наглите" Даниел Димитров-Релето пратиха доживот в килията бившия му авер от бандата Любомир Димитров-Гребеца. Това споделиха пред "България Днес" защитници на Любо Гребеца по делото за убийствата на Иван Пайнавелов-Сапата и Юлиян Лефтеров-Кунгфуто.

Дара заприлича на Галена

Дара заприлича на Галена

Поразителна прилика между младата певица Дара и колежката й от чалгата Галена, видяха нейни фенове. Причината е, че в последно време тийнсензацията се гримира по абсолютно същия начин като Галя и двете носят в един стил косата си. Почитателите на Дара не одобряват промяната й, защото според тях така изглежда

Подсъдим по афера със 108 кг амфетамини: Мислех, че пренасям хапчета за секс!

Подсъдим по афера със 108 кг амфетамини: Мислех, че пренасям хапчета за секс!

Не съм знаел, че пренасям наркотици! Мислех, че пренасям хапчета за секс! Това признава пред апелативния спецсъд Александър Киров, погнат по аферата със 108 кила амфетамини, научи "България Днес". Схемата бе разбита през януари 2016 г. При акция на Околовръстното в Пловдив в лек автомобил опел бяха открити пликове с хиляди таблетки.

Тончо на доктор

Тончо на доктор

Тончо Токмакчиев посети ВМА за преглед, видя "България Днес". Самият актьор потвърди пред изданието, че е в отлично здраве и се чувства много добре, но не даде яснота какво точно е правил в коридорите на болницата. Токмакчиев се радва на отпускарския сезон и на внуците

Мелиса и Боатенг почиват заедно

Мелиса и Боатенг почиват заедно

Кевин-Принс Боатенг и Мелиса Сата почиват заедно на Балеарските острови. Не, футболистът и моделката не са се събрали. Просто двамата отново си общуват след раздялата преди няколко месеца. Те бяха в много обтегнати отношения, но успяха да намерят добрия тон след среща на сватба на обща приятелка наскоро.

"Златната" Лаура с гадже юпи

"Златната" Лаура с гадже юпи

И последната гимнастичка от ансамбъла на България без гадже намери любовта. От няколко месеца "златното момиче" Лаура Траатс има човек до себе си, научи "България Днес". Гаджето на чаровницата се казва Мартин Стефанов. Подобно на нея и той е от София. Младежът е от младата вълна юпита, които работят в България.

Нина Никол лудна по биото

Нина Никол лудна по биото

Русата бомба и пиар от близкото минало Нина Никол не се примирява с възрастта. Красавицата и най-близка приятелка с шармантния културист Киро Скалата показа изваяно тяло и как го поддържа, видяха топпапараците на "България Днес". Нина Никол яде само биохрани и пие прясно изцедени сокове, за които дава сериозни суми в столичен магазин.

Авери на Малък Йоско влизат в пандиза

Авери на Малък Йоско влизат в пандиза

Аверът на сина на Йоско Костинбродския - Иван Йосифов, влиза в пандиза, научи "България Днес"! Петко Стоянов-Пендака е спряган като един от тарторите на банда за наркоразпространение и опити за покушения над магистрати заедно с Малък Йоско. Преди броени дни Пендака призна вината си и сключи сделка със спецпрокуратурата да лежи 4 години в панделата.

Най-коментирани

Щип-щип, обичам те, мила

Щип-щип, обичам те, мила

"Ооообичам те, обичам те, мила", пееше едно време култовият Стефан Вълдобрев. А днес придружава рефрена на легендарното си парче с пощипване, видяха топпапараците на "България Днес". Старозагорският бард и актьор не кара само на гласова агитация около красиви руси дами, а най-спокойно ги щипва по бузките на оживените булеварди.

Боевски проговори за първи път за бардака

Боевски проговори за първи път за бардака

Световният и олимпийски шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски изплува от нелегалност, за да даде показания по делото за бардака в столичния хотел "Шератон", научи "България Днес"! Процесът се точи на втора инстанция, след като на първа аверите на Боевски бяха оправдани. Неясно защо спецпрокуратурата нито обвини Боевски за вертепа,

Страхил Гановски, човекът с лиценза:
Това не е "Мистър Свят", а измислен конкурс!

Страхил Гановски, човекът с лиценза: Това не е "Мистър Свят", а измислен конкурс!

Нашето момче Оливър Стойков ще се състезава през август в Манила "Оливър Стайков е истинският Мистър Свят България. Той бе избран официално през април с конкурс. Това момче Даниел Георгиев не е носителят на най-престижната титла." Това сподели за "България Днес" лицензиантът на марката "Мистър Свят България" - Страхил Гановски.

Силиконово чудовище показа Хазарта (Видео и снимки)

Силиконово чудовище показа Хазарта (Видео и снимки)

Ето това е истинска кифла - не, ами направо звяр! Суперяка гавра с всички силиконови мацки! "Известна" ще е хитът по дискотеките това лято! След като разби класациите с "Гладен", сега Ицо Хазарта идва с ново парче и брутален клип, типично в познатия стил. Този път рапът е смесен с електронна музика и не звучи като обикновен "Ъпсурт".

Люси Дяковска готова с хотела от контейнери

Люси Дяковска готова с хотела от контейнери

Интериорният дизайн на мебели отдавна ми е страст!, казва певицата Люси Дяковска е на път да зареже певческата си кариера и да се захване с проспериращи бизнеси. От година тя е съдружник във фирма за обзавеждане и наскоро договори първия си голям проект. Дяковска се е заела да обзаведе хотел в един от черноморските ни курорти,

Годжи и Невена възпяват любовта (Видео)

Годжи и Невена възпяват любовта (Видео)

Най-накрая балада! Така реагират феновете на новото парче "Любов" на Невена Цонева и Годжи. Текстът и музиката е на самите изпълнители. Едва за няколко часа от пускането й в Ютуб "Любов" трупа близо 80 хил. гледания и десетки суперлативи. Песента е четвъртата само за месец от продуцентската компания на Слави Трифонов.

Подсъдим по афера със 108 кг амфетамини: Мислех, че пренасям хапчета за секс!

Подсъдим по афера със 108 кг амфетамини: Мислех, че пренасям хапчета за секс!

Не съм знаел, че пренасям наркотици! Мислех, че пренасям хапчета за секс! Това признава пред апелативния спецсъд Александър Киров, погнат по аферата със 108 кила амфетамини, научи "България Днес". Схемата бе разбита през януари 2016 г. При акция на Околовръстното в Пловдив в лек автомобил опел бяха открити пликове с хиляди таблетки.

Разяреният питбул бил пържен с ел. нашийник

Разяреният питбул бил пържен с ел. нашийник

Разяреният питбул, който преди ден нападна стопанката и възпитателите си, е бил пържен с електрически нашийник. За да бъде обучавано животното, върху него е използвано средство, което е забранено за употреба според българското законодателство. От приюта, който е отглеждал кучето, са категорични, че нямат общо с озлоблението на животното.

Катрин Вачева опасно слаба

Катрин Вачева опасно слаба

Изваяната моделка Катрин Вачева е станала прекомерно слаба. За притеснителната визия на миската сигнализираха фенове в социалните мрежи, след като Катрин се пусна по бански от столичен плувен комплекс. Визията на доскоро апетитната моделка е много

Монета доказва - България е била империя

Монета доказва - България е била империя

Реликвата е продадена в САЩ за едва 25 долара Солун е бил наше владение, показва старинното имане Старинна монета от времето на на цар Иван Асен II показва, че България е била империя, а под нейно владичество е бил целият Балкански полуостров. За уникалната находка гръмнаха преди броени дни социалните мрежи,

Рекорд! 32 номинации за наградите "Еми" за сериала "Игра на тронове"

Рекорд! 32 номинации за наградите "Еми" за сериала "Игра на тронове"

Сериалът "Игра на тронове" получи рекордните 32 номинации за наградите "Еми", съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс. Досегашният рекорд принадлежеше на "Полицейско управление Ню Йорк" с 27 номинации от 1994 г., предава БТА. "Игра на тронове" осигури преимущество на телевизия НBO, която има общо 137 номинации, пред Нетфликс със 117 номинации.

Горанов: Системата на НАП е в минимален процент копирана, но не е манипулирана

Горанов: Системата на НАП е в минимален процент копирана, но не е манипулирана

"Службите знаят много. Нещата са изключително обезпокоителни, но можеше и да бъде много по-зле. Системата на НАП в минимален процент е копирана, но тя не е счупена, не е манипулирана, не е заличена. Действително дължим извинение на всички български граждани, които по един или друг начин ще бъдат засегнати от този теч на инофрмация".

Експерт за хакерската атака срещу НАП: Това е един IT Чернобил

Експерт за хакерската атака срещу НАП: Това е един IT Чернобил

Ние сме в ситуация на един IT Чернобил. Това каза в предаването „Тази сутрин” експертът по киберсигурност Ясен Танев по повод информацията за хакерска атака върху базата данни на НАП. Хакерите съобщиха в имейл, адресиран до редакциите на няколко български медии, за безпрецедентния теч на лични данни от български институции.

Министър Маринов: Да, има хакерската атака срещу НАП. Руснаци са,  заради Ф-16

Министър Маринов: Да, има хакерската атака срещу НАП. Руснаци са, заради Ф-16

"Тази сутрин се чух с Явор Колев, наистина има несанкциониран достъп до сървър на НАП, от който е изтеглена определена информация”. Това обяви пред бТВ вътрешният министър Младен Маринов във връзка с информацията, че хакери са проникнали в базата данни на Агенцията по приходите. Хакерите съобщиха вчера в имейл, адресиран до медиите,

Авери на Малък Йоско влизат в пандиза

Авери на Малък Йоско влизат в пандиза

Аверът на сина на Йоско Костинбродския - Иван Йосифов, влиза в пандиза, научи "България Днес"! Петко Стоянов-Пендака е спряган като един от тарторите на банда за наркоразпространение и опити за покушения над магистрати заедно с Малък Йоско. Преди броени дни Пендака призна вината си и сключи сделка със спецпрокуратурата да лежи 4 години в панделата.

Боевски проговори за първи път за бардака

Боевски проговори за първи път за бардака

Световният и олимпийски шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски изплува от нелегалност, за да даде показания по делото за бардака в столичния хотел "Шератон", научи "България Днес"! Процесът се точи на втора инстанция, след като на първа аверите на Боевски бяха оправдани. Неясно защо спецпрокуратурата нито обвини Боевски за вертепа,

Историческа възстановка на освобождението на Банско на 
фестивала Фолклорна магия

Историческа възстановка на освобождението на Банско на фестивала Фолклорна магия

Зрелищна възстановка на въоръжени комити, които слизат от планината, за да обявят свободата на Банско, а банскалии ги посрещат с народно веселие и цветя, беше акцентът на третия фестивален ден на Национален фестивал за народно творчество „Фолкорна магия“. Впечатляващата демонстрация беше дело на самодейците към НЧ „Никола Вапцаров 1894“ и

Новак Джокович спечели за пети път "Уимбълдън" (Снимки)

Новак Джокович спечели за пети път "Уимбълдън" (Снимки)

Сърбинът Новак Джокович спечели за пети път "Уимбълдън". На финала в Лондон Ноле победи по уникално драматичен начин швейцареца Роджър Федерер 7:6 (7:5), 1:6, 7:6 (7:4), 4:6, 13:12 (7:3). Великата битка продължи над 5 ч.  За първи път през тази година влезе в сила промяната при 12:12 в петия сет да се играе тайбрек.

Зоополиция следи миенето на улиците

Зоополиция следи миенето на улиците

Зоополиция се включи в миенето на улици в София. Докато служители с оранжеви жилетки чевръсто размятаха тежки маркучи в неделната утрин, кола на Зоополицията плътно следваше и охраняваше работниците. Защо точно блюстители на животинския ред вардят служителите от чистотата не става ясно, но със сигурност любителите на четириноги могат да бъдат

Сняг на Мусала през юли (Снимки)

Сняг на Мусала през юли (Снимки)

На връх Мусала падна юлски сняг. Количеството е достатъчно голямо, за да бъде направен снежен човек. Необичайното време изненада десетки хора, а в социалните мрежи се появиха доста забавни коментари. Лошото време обхвана цяла България. Оранжев и жълт код за обилни валежи са обявени в цялата страна, с изключение на Добрич и Силистра.