Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7506158 www.bgdnes.bg

Топгимнастичка чака бебе

Мария Матева в осмия месец, таткото е син на известен алпинист

Изгонената със скандал от националния отбор по художествена гимнастика Мария Матева очаква бебе. 24-годишната бургазлийка е в осмия месец. Таткото на бъдещата рожба е Иво Стефанов, син на известния алпинист, който покори Еверест - адвокат Стефан Стефанов, научи "България Днес". Двойката все още не е измислила име на техния първи наследник.

Мария Матева беше една от най-големите надежди на българската гимнастика. Тя има десето място от европейско първенство и 14-о от световен шампионат.

Реклама

Красавицата сензационно беше освободена от националния отбор. Това се случи в началото на 2016-а. Основанията за махането на Матева бяха влошено здравословно състояние. Нейният договор с федерацията по художествена гимнастика не беше продължен.

Още от малка грацията има проблеми с гръбначния стълб. Въпреки това тя винаги се представя на ниво. В крайна сметка вече бившата треньорка на представителния тим Ефросина Ангелова съобщава на Матева, че няма да бъде част от националния тим. Това се случва месеци преди олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Според официалното становище на федерацията контузията не позволява на Матева да бъде натоварвана за по-сложните съчетания. Тя имала проблеми с дишането, а гръбначният й стълб има изкривяване на 58 градуса. Самата гимнастичка беше шокирана от решението.

Матева в момента е треньорка и помага на своята дългогодишна лична наставничка Петя Монова. Танцува и в балета на Веселин Маринов.

Мария е една от най-близките приятелки на Цветелина Стоянова. Двете прекараха известно време заедно в Дубай след опита за самоубийство на Цвети през 2016-а.

Реклама
Реклама
Реклама