Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7506424 www.bgdnes.bg

Съд потвърди присъдата срещу Орнела Мути за провален спектакъл

Касационният съд в Италия потвърди присъдата от половин година затвор и глоба срещу известната италианска актриса Орнела Мути за провален спектакъл в град Порденоне и за представяне на фалшиво медицинско свидетелство, предаде агенция АНСА, цитирана от ТАСС.

По този начин висшата съдебна инстанция окончателно потвърди решението на апелативния съд от месец юли 2017 година, който смекчи наказанието. То бе съкратено от 8 месеца затвор на 6 месеца. Актрисата може да избегне престоя си зад решетките, ако плати неустойка на театъра в размер на 30 хиляди евро.

Реклама

Администрацията на театъра подаде съдебен иск срещу Мути, като я уличи в представяне на фалшиво медицинско свидетелство, което я освобождаваше от задължението й да се яви на сцената в постановка, предвидена за 10 декември 2010 година. За нейната работа хонорарът й беше 25 хиляди евро. Но след това се изясни, че същата вечер Мути е била гост на благотворителна вечеря в Санкт Петербург заедно с американския актьор Кевин Костнър.

Мути вече поднесе своите извинения на публиката. Актрисата обясни, че нейното заболяване /ларингофарингит/ не й позволило да се яви на работа и да използва гласните си струни. А на благотворителната вечеря в полза на болни деца не й се налагало да говори.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама