Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7507310 www.bgdnes.bg

Бащата на Азис написа книга

Последната песен на ромския славей е вдъхновена от "Бяхме... цигани"

Последният хит на Азис "Циганче", който за пореден път предизвика скандал, всъщност е вдъхновен от баща му, научи "България Днес". Още преди години родителят на фолкпевеца написва книгата "Бяхме... цигани". Тя е в малък тираж, но почти целият Костинброд я притежава. Сега Троян Боянов е подновил печата и разпространението й в града. В книгата се разказва за тежкия живот, който е водило семейството му, и как често са били отритвани от обществото. Напук на очакванията в нея няма лични истории за самия Азис, а по-скоро размисли как да се интегрират циганите.

Фолкпевецът обяви, че именно това е посланието в новата му песен. Азис подчерта, че никога не се е срамувал от произхода си, но ромите трябва да се научат да работят, а не да чакат всичко наготово.

Реклама

Родителят на Азис продължава да живее зад високи дувари в родния Костинброд сам. Съпругата му Гергина работи от години във Виена. Майката на Азис се прибира за по месец в родината, след което отново заминава.

Най-близките на Азис са стриктно пазени от сина си от години и той не говори почти нищо за тях. Въпреки несметното богатство на една от най-големите звезди в родния шоубизнес бащата на Васко живее скромно. Музиката и писането са неговата страст в последните години

"Цялото ни семейство са музиканти. Талантът на Васил е наследствен" - горд е родителят на гласовития певец.

Близки до семейството споделят, че Азис многократно е предлагал на родителите си да им уреди добър живот в столицата, но те категорично отказват да напуснат Костинброд. Фолкпевецът никога не е крил, че именно майка му и баща му са дали тласък на кариерата му, тъй като били заможни хора.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама