Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7507319 www.bgdnes.bg

Пламен Димитров, зам.-шеф на Българския национален съюз: Вземете бебето от лесбийките!

За детето няма опасност, контрира първият у нас представител на третия пол

"Не е редно детето да се отглежда в хомосексуална двойка. По-добре да отиде в институциите, където да бъде възпитано с нормални ценности. Това заяви пред "България Днес" Пламен Димитров, председател на Българския национален съюз. Той допълни, че такива двойки нямат ролеви модел за семейство и това може лесно да обърка съзнанието на невръстно дете.

Изказването му е по повод роденото преди дни първо бебе в семейството на две жени от Русе. Пеленачето е заченато ин витро, чрез яйцеклетките на едната дама и износено от другата. Случаят породи много въпроси, част от които бе, редно ли е бебето да бъде отнето от двете жени и добра ли е средата за живот в хомосексуална двойка.

Реклама

"Отглеждането на деца от хора с обратна ориентация може да доведе до сериозни проблеми за тези малчугани, като например объркана сексуалност и некоординираност в обществото", добавя националистът, като се позова на подобни примери от САЩ. И добави: "Сред такива двойки отрочето е чист експеримент, направено е не защото искат дете, а защото искат да докажат на обществото, че функционират като нормална двойка. Това са хора индоктринирани в пропаганда, които не създават здравословна среда за отглеждането на едно дете".

С коренно различна гледна точка е Пол Найденов, единственият легализиран българин от третия пол.

"Обвързването на сексуална ориентация с родителски капацитет е абсурдно! Детето има нужда от родители, които ще го обичат и ще се грижат за него. Малчуганите не питат за сексуалната ти ориентация и половата ти идентичност, а приемат родителите си такива, каквито са. Познавам много хомосексуални двойки с деца и до момента знам само за един случай, в който малчуганът е с хомосексуална ориентация, и нито един друг с различна полова идентичност", коментира пред вестника Найденов. Той подкрепи думите си с официална статистика. "У нас над 60% от децата са извънбрачни, на 1-во място сме в ЕС по аборти, разводи и тийнейджърски аборти. Това е информация от асоциация "Общество и ценности", каза Пол. И добави:

"Единствената опасност за децата в ЛГБТИ семействата е агресията от страна на хетеросексуалните двойки и техните деца. Проблемът е, че ако малчуган на хомосексуална двойка бъде отнет от биологичната си майка, то другата няма да бъде призната и трябва да кандидатства за осиновяване, а това е грубо нарушение на правото на детето да има собствени родители. Това е нарушение на закона", заключи той.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама