Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7507388 www.bgdnes.bg

40 години след филма "Сиянието" идва и продължението му - "Доктор Сън"

Близо 40 години след излизането на филма "Сиянието" на Стенли Кублик по екраните, коридорите в хотел "Оувърлук" продължават да всяват ужас сред феновете на киното, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

В тези коридори се развива част от действието в продължението му "Доктор Сън", което тръгва по кината тази есен. Двата филма са адаптирани по книги на Стивън Кинг.

Реклама

Адаптирането на книгата "Доктор Сън" смущава съня на режисьора Майк Фланаган, защото Стивън Кинг не харесва филма на Кубрик, който си е позволил волности, що се отнася до интригата и протагонистите. Фланаган пояснява, че си е поставил за цел да помири двете виждания във филма си.

"Беше ужасяващо - си припомни той, уверявайки, че да получи одобрението на писателя, наричан "Краля на ужаса", било свързано с най-притеснителния момент в кариерата му. - Когато се захванахме с осъществяването на проекта, се надявахме, че съществува пространство, в което Стивън Кинг и наследството на Кубрик могат да се срещнат."

Представеният пред медиите трейлър на "Доктор Сън" включва кадри от филма на Кубрик, като тези, в които персонажът Дани Торънс кара трициклет в коридор на хотела. Продуцентът Тревър Мейси отбелязва, че всяка култова сцена е възстановена внимателно в "Доктор Сън", макар че онази, в която кръв се стича от асансьор, е взета направо от филма на Кубрик. Трейлърът завършва със сцена, в която Юън Макрегър, превъплътил се в образа на порасналия Дани Торънс, гледа през разбита с брадва врата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама