Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7508689 www.bgdnes.bg

Турнето на "Спайс гърлс" приключи с концерт на стадион "Уембли"

Турнето на група "Спайс гърлс", събрало отново четири от петте изпълнителки от популярната формация - Мелани Чизхолм, Мелани Браун, Ема Бънтън и Гери Хорнър, приключи с концерт на стадион "Уембли" в Лондон, съобщи Би Би Си, цитирана от БТА. 

В един от емоционалните моменти на шоуто Гери Хорнър, известна като Джинджър Спайс, поднесе "закъсняло" извинение за решението си да напусна групата през 1998 г. в зенита на славата й.

Реклама

"Искам да кажа нещо, което трябваше да споделя отдавна. Съжалявам. Съжалявам, че напуснах. Постъпката ми беше детинска. Толкова е хубаво да бъда отново с момичетата, които обичам", заяви Хорнър, обръщайки се към феновете и останалите "спайски".

Преди 21 години, когато напуска формацията, Джинджър Спайс изтъква като причина изтощението и необходимостта от почивка.

Години по-късно, в документалния филм "Giving You Everething", Гери обяснява, че се е отчуждила от останалите момичета: "Вече не се чувствах на мястото си. Те повече не се нуждаеха от мен. Определено се усещах излишна".

Гери Хорнър поднесе извинението си на 13-ото и последно шоу от турнето на "Спайс гърлс", преди групата да изпълни пред публиката на стадион "Уембли" хитовия си сингъл "Goodbye", посветен на напускането й.

В друг емоционален момент извиканите на бис "спайски" поканиха на сцената майките и децата си и изпълниха за тях песента "Mama". Емоционалната Ема Бънтън, известна като Бейби Спайс, се разплака по време на изпълнението на парчето "Viva Forever".

Като цяло обаче настроението на последния концерт от турнето на "Спайс гърлс", започнало в Дъблин на 24 май, беше празнично. Четирите дами изпълниха популярни хитове от първите си два албума, сред които "Stop", "Who Do You Think You Are", "Wannabe", създавайки впечатлението, че ги пеят за първи път.

Реклама

Квартетът се появи на сцената с осъвременени версии на знаковите си тоалети от 90-те години на миналия век - Мел Би (Скеъри Спайс) с леопардов гащиризон, Мел Си (Спорти Спайс) с фитнес екип, инкрустиран с диаманти, Гери Хорнър (Джинджър Спайс) с бална рокля с цветовете на националния флаг и Ема Бънтън (Бейби Спайс) с розова рокля.

Четирите дами откриха шоуто с фойерверки и хитовото си парче "Spice Up Your Life".

Очакваната поява на петата изпълнителка от "Спайс гърлс", Виктория Бекъм (Пош Спайс), така и не се състоя.

Със запазената химия помежду си и необузданата си спонтанност, Скеъри, Спорти, Бейби и Джинджър доказаха защо въпреки наличието на по-млади, балансирани, новаторски и талантливи дамски формации, "Спайс гърлс" остава най-добрата момичешка група на Великобритания.

Реклама
Реклама
Реклама