Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7508786 www.bgdnes.bg

Свети Икер спечели всичко!

Великият вратар взе световна титла, 2 европейски, 3 пъти Шампионска лига

Един от най-великите вратари в съвременния футбол Икер Касияс хвърля ръкавиците си. Тази година той получи инфаркт по време на тренировка с неговия "Порто". След като излезе от болница, испанската легенда реши да сложи край на кариерата си.

Касияс е спечелил всичко във футбола! Той е световен шампион, двукратен европейски първенец, рекордьор по участия с екипа на Испания - 167. През 1999-а печели световно първенство за младежи до 20-годишна възраст.

Свети Икер, както е наричан, е триумфирал във всички турнири на клубно ниво с "Реал" (Мадрид). С тима има 5 титли, 2 купи на краля, 4 Суперкупи на страната и 3 трофея от Шампионската лига. Касияс е вдигал Суперкупата на УЕФА 2 пъти, тази от световното клубно първенство - веднъж и междуконтиненталната купа в 2 случая. От лятото на 2015-а той е играч на португалския отбор "Порто". С тима има титла и Суперкупа на страната. Индивидуалните му отличия пък са безброй. Сред най-впечатляващите са тези в Шампионската лига. Рекордьор е в турнира по брой мачове (177), "сухи" мрежи (57), 20 поредни сезона с участие в надпреварата. Икер е и рекордьор по изяви в елиминационната фаза на надпреварата - 19.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама