Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7508863 www.bgdnes.bg

"Левски" кани национал

Националът Галин Иванов може да се завърне в "Левски". Юношата на "сините" попада в плановете на новия треньор Петър Хубчев за лятна селекция, научи "България Днес".

Атакуващият полузащитник в момента е свободен агент. Договорът му с унгарския "Халадаш" бе прекратен след изпадането на тима във втория ешелон на местния футбол. Контрактът бе до лятото на 2020 година, но в него имаше специална клауза. Тя бе за автоматичното му разтрогване, ако "Халадаш" не успее да остане в елита.

Реклама

Иванов бе желан на "Герена" и през зимата, но тогава предпочете да продължи кариерата си в Унгария. Там изигра 15 мача, в които отбеляза 2 гола и се отчете с три асистенции.

Халфът е юноша на "Левски", като дебютът му в първия тим е в мач с "Беласица" (1:2) в шампионската 2006 година. След това напуска "Герена". Завърна се през 2016-а. Записа едва 3 мача, тъй като не попадаше в сметките на треньорите. В края на годината бе освободен.

Хубчев го познава от престоя си начело на националния отбор. Иванов игра в три от мачовете в Лигата на нациите под негово ръководство. Вкара и един гол при 1:1 със Словения.

Футболистът все още не е решил бъдещето си. В момента той почива след мачовете на националния отбор с Чехия и Косово от евроквалификациите. Иванов не взе участие в първия двубой, а във втория бе на терена 90 минути.

Освен от "Левски" ситуацията около него следи и бившият му отбор "Славия". Развитие около евентуалното му завръщане на "Герена" ще има в следващите дни. Надали това ще стане преди заминаването на отбора за лагера в Австрия утре.

Всъщност едва ли ще има нов играч на самолета за алпийската държава. До момента "сините" удрят на камък в лятната селекция.

Реклама
Реклама
Реклама