Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7510229 www.bgdnes.bg

Бутат Бейл на "Байерн"

Германският шампион готов да вземе уелсеца, но само под наем

"Реал" (Мадрид) ще направи всичко възможно да пробута Гарет Бейл на "Байерн" (Мюнхен). Уелсецът е нежелан на "Сантяго Бернабеу" през новия сезон. Проблемът е, че интерес към него почти няма.

Все пак се намери някой, който е пожелал Бейл. Според английското издание "Сън" шампионът на Германия "Байерн" е изпратил оферта до Мадрид. Важното уточнение е, че баварците искат да вземат уелсеца, но под наем до края на сезона, а не да откупуват изцяло правата му. Не е ясно дали този вариант ще се хареса на босовете на мадридчани, които предпочитат да приберат сочна трансферна сума.

Реклама

Бейл изпадна в тотална немилост след завръщането на треньора Зинедин Зидан начело на "Реал". "Манчестър Юнайтед" пръв прояви някакъв интерес към 29-годишния играч, станал излишен в "кралския" клуб. В крайна сметка "червените дяволи" се отказаха от намеренията си заради високата заплата на футболиста. В същото време германският гранд е склонен да му я плаща, но не и да го купува.

Самият Гарет Бейл продължава да упорства и не желае да бъде трансфериран. Той се е опънал като магаре на мост, въпреки че му е било обяснено, че на него няма да се разчита. Той бил склонен да остане в Мадрид, дори и да бъде дълбока резерва.

През миналия сезон Бейл взе участие в 42 мача за "Реал" във всички турнири. Той реализира 14 гола и даде 6 асистенции. Договорът му с "кралския клуб" е в сила до лятото на 2022 година.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама