Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7512664 www.bgdnes.bg

Ернестина Шинова след решението да не последва Слабаков в Брюксел: Дано бракът ни с Андрей оцелее!

Пророчество го вкара още преди години в политиката, казва актрисата

Дано бракът ни с Андрей оцелее! Дано издържи. Така стисна палци пред "България Днес" съпругата на режисьора и евродепутат от ВМРО Андрей Слабаков - красивата актриса Ернестина Шинова.

Звездата вече обяви, че няма да се мести с половинката си в Брюксел, тъй като има достатъчно ангажименти в България. Но издаде, че е наясно какво представлява работата на един европейски депутат - безкрайни заседания и сесии в Брюксел и Страсбург, полети и чакане на летищата, почти никакво време за близките хора.

Реклама

"Не се чувствам като съпруга на евродепутат, аз никак не обичам клишетата. Аз съм си аз! Не ми се налага да ходя там, в Брюксел. Знам, че щеше да ни е по-лесно, на всички - на мен, на Андрей, но си имам ангажименти тук, имам си дете, имам си кучета, за тях трябва да се грижа. Това е изпитание пред нашето семейство и дано то издържи. Е, в годините сме показали, че нашето семейство може да издържа", откровена бе пред вестника звездата.

Ерна призна, че наскоро предстои тя и съпругът й да бъдат разделени не в две държави, а на два континента. "Сега се върнах от турне в Лондон, дъщеря ни Йоанна беше с мен, през лятото предстои да направим такова в САЩ. Аз ще съм там, Андрей ще си е в Брюксел", отсича актрисата. Според Ерна освен брака й с Андрей и семейното огнище дъщеря им Йоанна също трябва да издържи на новия работен ритъм на татко си. Хубавицата имала своите резерви за поста на баща си, но по думите на Ерна момичето се съобразявало с решенията, които взима семейството.

"Тя си има своите аргументи по този въпрос, но е свикнала да пътува, ще го прави и занапред, за да сме заедно с Андрей. Разбира се, въпреки че има аргументи, го приема добре и се съобразява с решенията, които всички взимаме заедно", разказа още Ерна.

И не пропусна да разкрие, че още преди години сякаш пророчество орисало пътя на съпруга й към политиката. "В никакъв случай обаче друга сила освен избирателите не са "вкарали" Андрей в Европейския парламент", предупреждава с усмивка Шинова. За "пророчеството" разказа и семейният приятел на Слабакови Свилен Димитров, който ден след победата на режисьора на евровота описа интересната история.

"Спомням си откъде тръгна всичко! Бях ви поканил с Ерна на едно мероприятие в Свищов преди няколко години. Разхождахме се по пеша по центъра, беше празникът на Свищов и имаше тълпи от хора навсякъде. Всички ви спираха, снимаха се с вас и искаха да си говорите, в този момент един възрастен човек с бастун, се провикна: "Андрей, хайде, моля те бе, човек, кандидатирай се за "нещо"! В годините след това често се смяхме, като се сещахме за този случай, и все те бъзиках, че трябва да се кандидатираш за "нещо", разказва Димитров. Според Ернестина именно старият човек и хъсът на приятелите спомогнали на Слабаков да нагази в дебрите на политиката. Все пак нещо трябва да се промени!

"Спомням си много добре случката. Това си беше пророчество, колкото и смешно да ни изглеждаше тогава! Просто се случи в момент, в който политиката изобщо не присъстваше по никакъв начин в нашия живот. Пророчество си беше, но Андрей го вкараха в Европейския парламент хората, имаше над 30 000 гласа с хиляди преференции. Хората са висшата сила, която помогна, не друго", разказа още голямата актриса.

Реклама

Сибир и Алдар пазят

Ерна и Йоанна

Сибир и Алдар са само част от причините, заради които семейство Слабакови се разделя в името на родната политика. След като евродепутатът Андрей Слабаков замине за Брюксел, у дома двете му любими жени - съпругата Ернестина и дъщерята Йоанна, остават под грижите на двете хъскита Сибир и Алдар.

"Добре, че заминаваш за Брюксел, че да си почина малко от теб" - така ми каза Ернестина, като разбра, че ставам евродепутат", с усмивка призна Слабаков броени дни след успеха на евровота. Самата Ерна признава, че не може да вземе хъскитата в Брюксел и двата любими фамилни питомеца остават под нейните грижи. А тя и Йоанна - под техните. Именно огромният Сибир преди време предупреди семейството, че се опитват да го оберат крадци.

Реклама
Реклама
Реклама